SR. PUIG, FACI LA SEVA FEINA

"No dubto que Joan Puig ha tingut alguna cosa a veure en el nou discurs que Puigcercós apunta en certs moments. El meu reconeixement, en aquest sentit. Però per què no s’hi aplica encara més?"

L’exdiputat Joan Puig va deixar el seu escó a Madrid amb un balanç de gestió força discret. I quedant-me aquí amb aquesta valoració trobo que sóc amb Puig més generós que la butxaca dels catalans amb Espanya. Perquè no els negaré que encara no he pogut esborrar del tot de la meva retina la seva imatge en banyador blau, caminant com de puntetes al voltant de la piscina de Pedro J. Ramírez, fent equilibris amb els braços i amb el carnet vermell de diputat a la boca. Però allò és passat. Ara bé, no els negaré que aquestes imatges em pesaven força quan vaig assabentar-me ara fa uns mesos que Joan Puig passava a ser fitxat com a cap de gabinet de presidència d’ERC. L’home que parlaria a cau d’orella del líder Puigcercós, el seu nou spin doctor, passava a ser aquell diputat que havia protagonitzat escenes del tot exòtiques allà on decideixen més que enlloc sobre Catalunya: Madrid.

Però les meves prevencions inicials van ser fàcilment vençudes per veus amigues d’ERC que me’n cantaven excel•lències i que concretament em destacaven que a partir d’aquell moment, ja com a cap de gabinet de Puigcercós, Puig passaria a assumir el rol que més li esqueia i on desplegaria les seves qualitats més preuades. Vaig fer-hi confiança i val a dir que crec evident que les paraules (no encara els fets) de Puigcercós en els últims mesos han variat. Apunten certes maneres. Sembla que com a mínim comencen a autodiagnosticar-se com toca i malgrat l’evidència que no encerten a posar-hi medicina, això ja és molt que vingui de l’actual direcció d’ERC.

No dubto que Joan Puig ha tingut alguna cosa a veure en el nou discurs que Puigcercós apunta en certs moments. El meu reconeixement, en aquest sentit. Però per què no s’hi aplica encara més? A Puigcercós li cal i Esquerra ho demana a crits, igual com demana que el seu líder no digui coses com la següent: “Quan es tracta de fotre Euskadi i Catalunya, PP i PSOE s’uneixen sense complexos”. I és que és obvi que el líder d’ERC no hauria de dir res d’aquest estil mentre manté un president del PSC-PSOE al capdavant de la presidència de la Generalitat. No mentre una part important del vot catalanista segueixi tenint la clara impressió que el PSOE s’està rient de Catalunya, via inhibició del PSC i silenci d’Esquerra a les institucions.

Haurà estat cosa d’una despistada. No passa res. Tots tenim dies i dies. Però senyor Puig, pel bé del seu candidat, faci la seva feina i no deixi que digui segons què.
Comentaris

envia el comentari