PUIGCERCÓS I L’EXCUSA PERFECTA

"Joan Puigcercós ja ha metabolitzat que el tripartit li fa més mal que bé a ERC i a ell mateix com a líder polític. El seu problema és que segurament no acaba de trobar la manera de posar-hi punt i final. Però i si una consulta interna li ho facilités?"

N'hi ha que tenen la memòria ben esmolada i ahir recordaven que quan Esquerra es debatia internament entre el "sí crític", el "vot nul", "l'abstenció" o el "no" a l'Estatut del 2006, Uriel Bertran ja deixava clar que l'opció seria el "no". Això passava uns quants mesos abans del desenllaç final, quan pocs podien arribar a creure que les bases d'ERC forcessin aquest pas i en conseqüència la caiguda del tripartit de Pasqual Maragall. Però Bertran ja ho va advertir amb antelació. Amb força antelació.

Ara el jove polític republicà torna a aixecar el dit. Feia dies que no assumia protagonisme mediàtic però ahir va transcendir que ell i Esquerra Independentista (EI), emparant-se en els estatuts aprovats en l'últim congrés d'ERC (via article 31), forçaran una consulta contemplada en el reglament i que els seus promotors exigeixen per "tornar la veu a la militància", en aquest cas per ratificar o donar l'esquena al sistema de finançament. Si la cúpula no hi accedís, sempre podran forçar la consulta els d'EI amb el suport de Reagrupament.cat, que de boca de Rut Carandell ja ha mostrat la seva clara opció per una consulta d’aquestes característiques. S'albira, doncs, una nova prova de foc per a ERC, però sobretot per a un tripartit que mai podrà oblidar que existeix mercès als republicans.

Ho hem dit en aquest diari des de fa algun temps: Joan Puigcercós ja ha metabolitzat que el tripartit li fa més mal que bé a ERC i a ell mateix com a líder polític. El seu problema és que segurament no acaba de trobar la manera de posar-hi punt i final. Però i si una consulta interna li ho facilités? I si la iniciativa de Bertran acaba esdevenint per a ell l’excusa perfecta que tot apunta que el de Ripoll està buscant d’un temps ençà? No ho descartéssim
Comentaris

envia el comentari