SEGUR, CORBACHO?

"Quan el ministre parla d’immigració no puc evitar de pensar “segur, Corbacho? Ja has consultat això que comentes amb els teus?”

És curiós el paper que li toca fer sovint al ministre Celestino Corbacho. Ja li passava força quan era alcalde de L’Hospitalet i parlava d’immigració. El discurs sovint massa tàctic dels socialistes en aquest terreny topava amb un Corbacho que deia, a les clares, gairebé tot el contrari del que marca l’ortodòxia partidista del PSC (i del PSOE) en aquest àmbit. Però ell s’hi mantenia i s’hi manté. I alguna cosa d’encertada deu dir quan a més l’han fet ministre del ram. Ara bé, veient quina és la doctrina oficial socialista en aquest àmbit, quan el ministre parla d’immigració no puc evitar de pensar “segur, Corbacho? Ja has consultat això que comentes amb els teus? Ja et deixaran tirar per on dius?”

I ahir em va tornar a passar. En resposta a preguntes de Josep Cuní sobre Gran Hermano, el de L’Hospitalet va deixar anar: “Jo no dic que es prohibeixin, però s’haurien de prohibir, aquests programes que premien el no fer res”. Curiós, però ja l’escoltarà algú a casa seva? Bàsicament per un petit detall: perquè això ho deixa anar com a membre del mateix govern espanyol que va utilitzar aquest reality-show per divulgar el Tractat per a una Constitució Europea, l’any 2005. S’apropava la data del referèndum amb què els ciutadans espanyols havien d’aprovar o refusar el Tractat. S’havia de votar el 20 de febrer del 2005, i les enquestes d’opinió reflectien un gran desconeixement i un creixent desinterès respecte d’aquesta qüestió considerada com a cabdal pel govern i l’oposició. I llavors el govern del PSOE va trobar en Gran Hermano una eina útil al servei de la divulgació d’un projecte polític i institucional de primer nivell. La vice-presidenta del govern espanyol, María Teresa Fernández de la Vega, va arribar a dir que considerava “molt digne” que aquest programa realitzés una “tasca pedagògica” amb un tema tan feixuc com la Constitució Europea. I ara Corbacho diu que l’haurien de prohibir. Qui diu que ho farà, ministre? Vostès? Segur?
Comentaris

envia el comentari