ERC, DE MATRÍCULA

"Engrescar bona part de la parròquia que els queda amb debats que sovint no tenen major objectiu que el de l’autopromoció. En això ERC són de Matrícula d’Honor"

No estic d’acord amb aquells que critiquen algú per sistema. Per tant, tampoc no puc estar d’acord amb els qui apliquen aquesta pràctica amb Esquerra. Perquè hi ha algunes coses que ERC les sap fer molt i molt bé. Per exemple, assumir el paper de víctima fins i tot en moments polítics on sembla evident que la formació republicana és més culpable que damnificada. No cal ni recordar com van arribar a treure profit electoral de l’espifiada perpinyanenca, oi? I aquest és només un simple exemple de l’habilitat dels actuals dirigents d’ERC. Per tant, posem les coses al seu lloc i admetem que també en fan, de coses ben fetes. Una altra? Engrescar bona part de la parròquia que els queda amb debats que sovint no tenen major objectiu que el de l’autopromoció. En això són de Matrícula d’Honor. I parlant de tot, la qüestió que ara volen ressuscitar del CAT a les matrícules ja és ben bé això.

Que al govern tripartit no te n’acabes de sortir perquè les “polítiques socials” que havien de marcar l’agenda no ho fan gens, bàsicament per inexistents? Que tens la militància desorientada amb la baralla pel cap de cartell a les properes eleccions catalanes? Que l’aposta d’arrossegar el PSC lluny del PSOE o com a mínim de tenir els socialistes espanyols com a “govern amic” no acaba de reeixir? Que es preveu que el nou finançament serà un fiasco i que te l’hauràs de menjar amb patates per mantenir la poltrona? Que la ministra d’Educació espanyola ve a casa teva i reivindica la tercera hora del castellà a escola, i tu ni mu? Que el Tribunal Constitucional igual t’obliga d’aquí a poc a sortir a defensar d’un Estatut que la militància no et va deixar votar? Cap problema! Sempre podràs treure’t de la màniga una proposta ben cridanera, ben gestual, d’aquelles que ajuden a marcar diguem-ne perfil.

I d’aquí que ara ERC hagi presentat una proposició de llei al Congrés dels Diputats on reclama la reforma del Reglament General de Vehicles. Els republicans recorden a Zapatero que en 2004 el Senat va aprovar una moció que instava el govern central a buscar el consens necessari per impulsar una modificació legal del sistema de matriculació. S’agafen a això i a un esborrany de Trànsit que contemplava la possibilitat que els propietaris de vehicles escollissin el distintiu autonòmic que volguessin, sense perjudici que es mantingués com a obligatòria la placa amb la E d’Espanya, les estrelles de la UE i els quatre números i les tres lletres que estableix la legislació actual. I això volen impulsar-ho ara amb el mateix govern Zapatero que ja funcionava la passada legislatura, però amb una ERC que ara compta amb 3 dels 8 diputats que la guarnien abans de Ridao.

Algú dirà que aferrar-se a moments com aquest és tenir molta fe. Algú altre dirà que és tenir molt poca feina. Un de més enllà potser hi veu maniobres de distracció o una cortina de fum d’aquelles que ni despisten. I no seran pocs els qui potser pensaran que de tot plegat els ciutadans no en podrem tirar cap bon tros a l’olla. Però no és això, companys. Tot plegat és part d’una essència, d’un fer política, d’un jugar i d’un anar tirant fins que així ho vulguin els votants. De moment l’invent funciona ja des de fa uns quants anys. I de quina manera! Per tant, allò que els deia: de Matrícula.
Comentaris

envia el comentari