EL NAS DEL PARE. ELS ULLS DE LA MARE. EL DEUTE DE ZP

"Caldria que els nostres polítics diguessin i denunciessin més a les clares que Zapatero no està treballant com cal davant la crisi"

Els britànics tenen la mà trencada amb la propaganda política. L’última d’impacte, la dels conservadors de David Cameron. Una foto d’un nadó l’acompanyen del següent eslògan: Dad’s Nose. Mum’s Eyes. Gordon Brown’s Debt. El nas del pare, els ulls de la mare i el deute del primer ministre britànic. És bo. És molt bo. Els tories la tornen a clavar perquè és cert que les noves generacions britàniques heretaran conseqüències de la present crisi, i en això hi tenen molt a veure gestors del bé públic com el laborista Brown. Igual com aquí, sense necessitat d’anar tan enllà, José Luis Rodríguez Zapatero ens està afectant a nosaltres i als qui estan per venir. Perquè de moment, els nens que neixen a Catalunya ja ho estan fent tot canviant el tradicional pa sota el braç per un deute a les esquenes, que és el que té contret amb ells i amb els seus pares el president espanyol via un nou finançament que no arriba. Això pesa, i més que ho farà. I no perquè la promesa incomplerta i per tant el deute de Zapatero amb els catalans sigui una burla que ofèn, sinó sobretot perquè llastra les nostres opcions per superar la crisi i per amortir-ne les conseqüències.

A Gran Bretanya les diuen més clares. Avui com ahir, quan els mateixos tories van idear aquella famosa campanya del Labour isn’t working. Però aquí com és que no ens atrevim amb aquestes coses? I consti que no em valen respostes a l’estil de Josep Pla quan replicava les apel•lacions de Jordi Pujol a la socialdemocràcia sueca apuntant que aquest model simplement no triomfava aquí perquè els nostres ciutadans no són suecs, sinó catalans.

El cas és que caldria atrevir-se més. Caldria que els nostres polítics diguessin i denunciessin més a les clares que Zapatero no està treballant com cal davant la crisi. I caldria que tots, PSC i tripartit en conjunt inclosos, assenyalessin el deute que ens està carregant Zapatero a l’esquena. Què se n’ha fet del parlar clar i català? Potser el van perdre els nostres polítics junt amb l’oasi.
Comentaris

envia el comentari