ELS “RADICALS” DEL PSC

"Els socialistes veuen a uns com el radicalisme que els pot treure la cadira, mentre que identifiquen els altres amb una radicalitat força domesticada, confortable, útil"

José Zaragoza és un gran spin doctor. Un gran estrateg electoral. I això en temps de campanya permanent no és pas poca cosa. Cal dir-ho. Clava les frases-falca i les consignes com pocs. O per ser més justos, podríem dir que aconsegueix que els seus se’n facin eco com pocs altres en qualsevol altre partit que no sigui el PSC. D’un temps ençà, l’argumentari de Nicaragua marca que Convergència s’ha radicalitzat. Ahir Joan Ferran hi reincidia, fent un flac favor, com gairebé sempre, als seus socis d’Esquerra. Aquí és on falla una mica l’estratègia del PSC.

Perquè si Convergència resulta que és una radical per posar de candidat el senyor Ramon Tremosa, llavors què no serà ERC, oi? I no perquè presenti el senyor Oriol Junqueras, del tot inofensiu per al tripartit, sinó perquè aquest argument sembla com si satanitzés els independentistes, i en teoria això mateix és el que són els socis que sustenten el tripartit que presideix un socialista, en aquest cas José Montilla. Llavors això com es menja? José Montilla és un radical perquè pacta amb independentistes? El PSC és radical perquè forma grup parlamentari al Senat amb els “independentistes” d’ERC? No? Això no? I això per què? Perquè és que el PSC té la convicció que Esquerra no és independentista del tot?

En definitiva, a Convergència ningú no ha sortit encara fent cap proclama independentista, mentre que a ERC n’hi ha uns quants que s’hi reivindiquen tot i que després pacten amb el PSOE. Però potser el cas és que els socialistes veuen a uns com el radicalisme que els pot treure la cadira, mentre que identifiquen els altres amb una radicalitat força domesticada, confortable, útil. Potser aquí rau el concepte de radicalitat que tenen els socialistes. Potser és que tot plegat diferencia entre els qui són una amenaça per a seu propi status quo i aquells que bàsicament ajuden a apuntalar-lo.
Comentaris

envia el comentari