QUAN ERC ARROSSEGA

"A qui arrossega Esquerra? Potser a molta gent a l’abstenció? Potser des de fa anys a uns quants cap a CiU?"

Diu Joan Puigcercós que Esquerra ha començat la remuntada. N’estarem amatents. Mentrestant, però, a l’expectativa d’aquest renéixer que suposem que haurà de traduir-se o bé en un fre a la seva hemorràgia de vots o bé en un paper que decideixi alguna cosa de pes al Govern, caldrà prestar atenció a altres fronts. El país en té molts, de fronts que necessiten d’atenció més enllà d’allò que els partits s’entesten a fer passar com a important. Però ja veiem que massa sovint només desgraciades realitats que ens colpegen, com el tràgic temporal d’aquest cap de setmana, els fa tocar de peus a terra.

Perquè els interessos del país segueixen pendents d’un nou finançament que no arriba, d’un Estatut en precari que es preveu que serà amputat de nou i de la intromissió del govern espanyol en el nostre sistema educatiu i la nostra llengua. Però això a banda, Esquerra segueix pendent de dissimular com els altres els arrosseguen. I ara Puigcercós es dedica a mirar de fer-ho tot dient que són ells els que arrosseguen els altres. Perquè fa un cert temps asseguraven que els seus pactes tripartits arrossegarien el PSC a decidir entre el PSOE o Catalunya, però al final en votacions com la llei de Dependència o a l’hora d’empassar-se gripaus en defensa de l’estabilitat (dels socialistes), ha estat ERC la que s’ha vist obligada a fer aquests tria. Vist l’èxit d’aquest argument, ara diuen que han arrossegat CiU cap al dret a decidir, però ha estat Ramon Tremosa qui ha dit sí (a CiU) i Mònica Sabata, en canvi, ha estat la que ha dit no (a ERC), quan els republicans s’havien vist precisament arrossegats a cercar un nom com aquest per mirar de contrarestar l’impacte de l’economista de la UB en les files sobiranistes. Ara opten per Oriol Junqueras, amb qui ja comptaven però no tant com per oferir-li abans que a Sabata el cap de cartell a les eleccions europees.

I doncs? A qui arrossega Esquerra? Potser a molta gent a l’abstenció? Potser des de fa anys a uns quants cap a CiU? Potser per això hi ha tant de nervi a Esquerra? Potser per això José Montilla al Govern fa mans i mànigues per mirar de semblar més pujolista que Pujol i més democristià que Duran? Potser perquè veu que Esquerra tal i com està, i si el PSC no puja en vots, cap a on acabarà arrossegant el tripartit serà a l’oposició?
Comentaris

envia el comentari