ERC I L’AMIC MURPHY

"Tres caps, dos barrets. Un intent de posar pau, i de nou divergències a cor obert"

Oi que la mítica llei de Murphy diu que si alguna cosa pot anar malament, anirà de mal borràs segur? Doncs això és el que està passant-li a ERC. Cert és també que hi ha una altra dita ben assenyada que diu que la sort la troba qui la busca, i Esquerra en els últims temps no ha treballat per buscar més sort que la de justificar la seva monòtona tria de pactes tripartits arreu. Així les coses, no ens ha d’estranyar res d’allò que els passa, com per exemple que fins i tot quan volen posar pau a casa no troben res més que guirigall.

Ahir el Molt Honorable president del Parlament, Ernest Benach, sortia per la ràdio i mirava d’interpretar el seu paper institucional i de conciliació. A preguntes de la periodista, Neus Bonet, va arribar a dir que Esquerra no està preparada per a unes primàries. Com la resta de partits, va venir a dir, però una miqueta menys i tot. Benach, en aquest sentit, mirava d’anar tirant aigua al vi de la reacció de Josep-Lluís Carod-Rovira, que fa uns dies va sortir rotundament a desmentir les informacions que apuntaven la seva possible retirada de la batalla gens soterrada que manté amb Joan Puigcercós per ser cap de cartell en les properes eleccions al Parlament. Benach volia sortir ahir en defensa d’una via d’acord que eviti més confrontació interna i pública a Esquerra, però el cas és que les bones intencions del president no van aconseguir res més que un desacord tripartit.

Puigcercós, president, va sortir a la poca estona a dir que “les primàries reforcen la democràcia del partit”. I no gaires hores després, Joan Ridao, secretari general, desmentia el mateix president i apostava per la necessitat de trobar un aspirant que susciti un ampli consens. Tres caps, dos barrets. Un intent de posar pau, i de nou divergències a cor obert. És allò de Murphy que persegueix Esquerra i que explica que ara fins i tot n’hi hagi que prediguin més vehementment eleccions catalanes per a aquest mateix 2009.
Comentaris

envia el comentari