L’ENCERT DE CAROD

"La delegació catalana d’Andrew Davis viurà a l’ull de l’huracà i els catalans, com a mínim, ara ja sabem que hi tenim 'ambaixada'"

Algú, perquè de malpensats el món n'ésple, dirà que parlo de “l’encert” i no “d’un encert” potser perquè trobo que el vicepresident no ha fet fins ara diana en cap altre flanc. Però no és aquest el cas. Sí que és cert que ara mateix no em venen al cap grans encerts de Josep-Lluís Carod-Rovira en l’últim lustre, però segur que n'hi ha hagut. I si ara parlo de “l’encert” és perquè aquest té noms i cognom: Andrew Davis, un bostonià a Catalunya que ara exercirà de català a Nova York. Avui el vicepresident del Govern inicia un viatge a Nova York on inaugurarà la que serà la quarta delegació catalana a l’estranger. S’hi farà acompanyar de l’expresident Pasqual Maragall i de Joan Rigol, de qui per cert últimament hi ha companys de partit que diuen que està força encertat a l’hora de legitimar causes dels adversaris polítics.

En tot cas, l’obertura de delegació als Estats Units és un encert. I és un encert fer-ho a Nova York i no a Washington. I sobretot és un encert fer-ho de la mà d’un americà-català o d’un català-americà com Davis. I és un encert que Davis sigui demòcrata i més concretament un activista dels Democrats Abroad. Algú dirà que això quan hi hagi canvi de color polític a la Casa Blanca ens pot perjudicar tant com ara ens pot beneficiar. Però d’aquí a un futur canvi de color polític a Washington vés que no s’hagin mogut altres coses més a la vora.
Davis vol dir que Catalunya tindrà interlocució directa amb el president Barack Obama? No, oi? Això sembla que ja ho té tothom bastant clar d’entrada. Catalunya no té estat, és un país petit, segur que el nou president que demà jura càrrec no sap ni que existeix i així serà possiblement in saecula saeculorum. Però la provada habilitat de Davis per moure’s fa albirar encert i alguns rèdits de la delegació catalana a Nova York. Caldrà veure-ho. En els propers temps els Estats Units pinta que seran molt –més encara– en l’agenda dels mitjans, en l’agenda de tots. La delegació catalana d’Andrew Davis viurà a l’ull de l’huracà i els catalans, com a mínim, ara ja sabem que hi tenim “ambaixada”.
Comentaris

envia el comentari