TREMOLA... VULL DIR, TREMOSA

"L’aposta de Mas és atrevida però no tant com per fer que Duran i La Vanguardia posin el crit al cel"

Tot líder polític ha de dur implícita una certa dosi de perill. Hi ha de ser, ni que sigui una mica. Fins a dia d’avui, Artur Mas no l’havia mostrat, però ara veiem que hi és. Que la té. Perquè la decisió que ahir va fer pública és arriscada. És atrevida, cosa que tampoc no li coneixíem, i implica riscos, molts d’ells inherents a les grans expectatives que ha aixecat el nom de l’economista Ramon Tremosa com a aposta de CiU per les eleccions europees. Però tot sembla força estudiat. Potser d’aquí que la decisió s’hagi fet esperar tant.

Anant a pams. L’opció Tremosa és arriscada perquè el nou candidat és un gran desconegut per al gran públic, però el cas és que en les eleccions europees no vota “el gran públic”, sinó sobretot un d’especialment polititzar, i aquest sí que sap qui és Ramon Tremosa. D’altra banda, l’aposta de Mas és atrevida però no tant com per fer que Duran i La Vanguardia posin el crit al cel. I per últim, implica riscos però sobretot per als contrincants polítics. A alguns, de fet, la tremolor no els deixa acabar d’encertar amb la reacció al fitxatge convergent.

Ahir Miquel Iceta només encertava a dir que Tremosa va votar ‘no’ a l’Estatut, però aquest argument sonava a estirabot sobretot venint de qui ve: el portaveu d’un partit que governa amb uns socis que van fer campanya pel ‘no’ al mateix estatut. Descol•locat. I Esquerra, que fa no gaire buscava Tremosa per al mateix càrrec, ahir deia que CiU “desterra el sobiranisme cada quatre anys a Europa”. I la pregunta és: sap el senyor Joan Ridao –l’amo de la cita– qui és Ignasi Guardans? Sí, oi? Doncs de la seva compareixença d’ahir només en podem dir que la va fer en un profund estat de descol•locació. Almenys en això no està sol, com sí que ho està ell i tot Esquerra amb la seva ja caricaturesca proposta de candidatura unitària no-se-sap-amb-qui per a Europa.
Comentaris

envia el comentari