CHACÓN, “EL VALOR DE SERVIR”

"Chacón, jove però aplicada, dona però passant revista embarassada, amb llàgrima fàcil però alhora refent la cúpula militant, catalana però sense que es noti gaire, i del PSC però més del PSOE que Montilla, està confegint-se com un lideratge de futur"

El marit de Carme Chacón, Miguel Barroso, segueix essent un dels més estrets estrategs de José Luis Rodríguez Zapatero. És un dels seus més íntims spin doctors. Un home que a més de jugar a bàsquet a la Moncloa amb el president espanyol hi influeix molt en el seu discurs. No debades, la seva gran tasca durant els dos anys que va ser Secretari d’Estat de Comunicació en la primera legislatura de Zapatero va consistir en donar a llum Cuatro i La Sexta. La seva mirada és panoràmica, estratègica i conscient de la importància dels mitjans de comunicació. De fet, Barroso és ben conscient de la importància de la comunicació en política. Sap com d’important pot arribar per a una carrera política el fet de fixar un seguit d’imatges potents, de frases-falca i d’eslògans singulars que construeixin un lideratge fort. Ho ha aplicat amb Zapatero... i també amb Chacón.

La ministra de Defensa va superar en puntuació ara fa unes setmanes la que fins ara regnava com la més valorada del govern central a les enquestes: María Teresa Fernández de la Vega. Chacón, jove però aplicada, dona però passant revista embarassada, amb llàgrima fàcil però alhora refent la cúpula militant, catalana però sense que es noti gaire, i del PSC però més del PSOE que Montilla, està confegint-se com un lideratge de futur. Un lideratge a qui segurament Catalunya li queda petita. I segurament per això Barroso ha ideat píndoles clarament espanyolistes per anar embolcallant Chacón durant el seu trànsit per Defensa. El passat 12 d’Octubre, dia de la Hispanitat, el ministeri de Chacón va elaborar i projectar, també a Youtube, un vídeo d’exaltació emocional de la tasca de les forces armades espanyoles que tancava amb una frase contundent: “El valor de servir”. Ahir a la Pasqua Militar, a Madrid, Chacón, Zapatero, Rubalcaba i Joan Carles I van celebrar amb els alts càrrecs de l’exèrcit els 20 anys de “missions de pau” internacionals. El ministeri de Chacón impulsarà amb aquest motiu una nova campanya en reconeixement dels militars que han intervingut lluny de l’Estat durant aquestes últimes dècades. I ahir mateix va anunciar que es proposa acabar amb el límit d’efectius en operacions a l’exterior, fixat en 3.000 fins el 31 de desembre del 2008. I amb aquests gestos, qui s’atrevirà en el futur a qüestionar el valor de servir de Chacón a Espanya? Segurament ni una hipotètica rival com Esperanza Aguirre que en el seu dia, quan era ministra, no va poder ni tirar endavant un Pla d’Humanitats que en eficàcia patriòtica la deixa ben enrere de Chacón.
Comentaris

envia el comentari