MONTILLA, CHAVES, I AJUSTANT

"Alguns agosarats ja van afirmant que la candidatura de Carme Chacón s’estaria coent des de Moncloa des de fa algun temps"

Pel que es veu a Andalusia començava a córrer la brama que potser Manuel Chaves no repetiria com a cap de cartell del PSOE en les properes eleccions al parlament andalús previstes per al 2012. I parlo en passat perquè segurament a partir de ja aquests rumors desapareixeran. I és que ahir el principal interessat va sortir a esclarir dubtes. Chaves, incombustible després de divuit anys ininterromputs al capdavant del govern andalús, va dir ahir dia de Nadal “si el seu partit vol, ell vol”. És a dir, que el president del PSOE repetirà com a candidat, i punt.

Aquí a Catalunya, els rumors són més febles, però és cert que en els últims temps n’hi ha que fan córrer que potser José Montilla no repeteix com a candidat a la presidència de la Generalitat. I el cert és que alguns agosarats ja van afirmant que la candidatura de Carme Chacón s’estaria coent des de Moncloa des de fa algun temps. No deixen de ser rumors que de moment tenen poca credibilitat, i potser per això ningú no surt a desmentir-los. Però hi són. Com existien a Andalusia i Chaves ha estat ràpid en tallar-los d’arrel. Són estils diferents. El president Montilla en té el seu, i a fe que no li ha anat malament, així que ell sabrà. De fet, pensin que en sap tant, d’això de la política, dels seus tempos i dels fils invisibles que mouen el poder, que va fent sempre ajustant els terminis. Ara l’última que corre és que tindrem acord de finançament dimarts vinent, dia 30, a un de sol que expiri el termini enlloc escrit per segellar el pacte de finançament i de somriure per la foto corresponent. Ajustaran, per tant. Com igualment ajustaran per acabar de confirmar o de desmentir que Montilla repeteixi com a candidat. Queden eternitats de dies fins la cita amb les urnes. Hi ha molt per fer abans no arribi el moment de la decisió. Chaves fa molt que és president. Massa. Així que fins i tot li convé una certa discreció i no deixar notar gaire que segueix essent per allà passats els anys. En canvi Montilla necessita allò del “que parlin de mi encara que sigui bé”. I en això estan. I no ho dubtin. Montilla no farà com Chaves. Ajustarà fins l’últim moment.
Comentaris

envia el comentari