SAURA TOCA LA LIRA

"I no és lírica aquesta imatge? A banda de lamentable, és clar"

Ahir La Vanguardia va destapar que els comandaments dels Mossos d’Esquadra que depenen de la comissaria general territorial van rebre la setmana passada un correu electrònic en què se’ls “comunicava” la necessitat que un número mínim de comandaments de cada regió policial assistís a la conferència del dia 11 del conseller d’Interior, Joan Saura, on va fer balanç dels dos primers anys de legislatura. Vaja, que els instaven a fer acte de presència marcial alhora que devot.

Des d’Interior ahir es va dir que bàsicament va ser un comandament del cos qui va instar altres comandaments a assistir a l’acte. Així, com d’espontani. I la resta de mortals evidentment hauríem de creure’ns-ho. Però això no passa. Primer perquè l’històric de Saura amb els Mossos ajuda a abraçar la teoria de la “motivació” de comandaments perquè s’animessin a fer companyia al senyor conseller. I segon, perquè hi ha proves que així ho demostren. De fet ahir l’Avui.cat va esbrinar també que tot plegat es va iniciar per una consulta feta per l’equip de funcionaris de la conselleria que organitzaven l’acte. Segons la informació, un membre d’aquesta comissió va comentar al cos policial que, a falta de pocs dies per la conferència, no hi havia gairebé cap mosso inscrit, i van posar-se a treballar, del cap operatiu del cos (Josep Milan) en avall.

I no és lírica aquesta imatge? A banda de lamentable, és clar. Però a cas no els evoca aquelles escenes de la pel•lícula Quo Vadis on Neró-Ustinov torturava els seus comandaments i consellers àulics amb inacabables sessions de cant lira en mà que ell considerava un regal que calia compartir, mentre que els altres assumien estoicament com a part de la càrrega que els Déus els havien encomanat de suportar? I no és bonic recordar de tant en tant pel•lícules mítiques com aquesta? I doncs? De què ens queixem? De què es queixen, senyors Mossos? Deixin que Saura toqui la lira tot el que vulgui... i sobretot, no badallin!
Comentaris

envia el comentari