EL DO DE LA UBIQÜITAT SOCIALISTA

"D’aquí a un any a la Generalitat podran seguir estant-hi els mateixos que hi ha ara, o uns altres. Però el PSC, no Esquerra, ja haurà deixat també la seva petja en aquest trosset d’autogovern"

L’Oficina Antifrau era una de les joies de la Corona dels republicans d’Esquerra. Però ni això no els deixen assaborir els seus socis socialistes. Havia de ser una de les poques petges que ERC hauria deixat al govern tripartit com a marca de la casa. Poc sobiranista? Sí. De transcendència relativa? També. Però molt del “mans netes” que tant agrada al vicepresident. Bé, això era així abans de la maniobra que ahir va perpetrar-se al Parlament, on PSC, ERC i ICV van forçar que la conselleria d’Economia participi en les investigacions de l’Oficina que examinin el destí de diners de la Generalitat. És allò del do de la ubiqüitat que el PSC té en tot allò que ensumi a política. És a tot arreu. I darrere d’ell, els seus socis, que ahir un cop més van creure i van demostrar que malgrat tot el tripartit és un tot i un projecte de futur, a més de present.

Com a mínim així, a l’expectativa que el nou finançament i els Pressupostos de Madrid li donin la dimensió que acabaran tenint, els pressupostos de la Generalitat per a 2009 hauran servit per a alguna cosa. De fet han estat l’excusa per aquest moviment que a partir d’ara podrà fer que l’investigat passi a ser investigador al mateix temps, això sí, quan es tracti de fiscalitzar els comptes de la Generalitat. I és que, menys de dos mesos després que el Parlament aprovés la llei de l’Oficina Antifrau de Catalunya, el tripartit va aprofitar ahir la llei d’acompanyament dels pressupostos de 2009 per introduir un canvi en la llei que ara diu: “En cas que hi hagi implicats recursos pressupostaris de la Generalitat, s’informarà al conseller d’Economia, el qual designarà a les persones d’aquest departament que han de col•laborar amb l’equip d’investigació". L’oposició s’escandalitza i demana per què això no ho podran fer també els ajuntaments o les universitats. Però no és això, companys, no és això. D’aquí a un any a la Generalitat podran seguir estant-hi els mateixos que hi ha ara, o uns altres. Però el PSC, no Esquerra, ja haurà deixat també la seva petja en aquest trosset d’autogovern. No en saben d’altra. No poden evitar-ho. Són coses del do de la ubiqüitat. És allò d’haver d’estar a tot arreu alhora.
Comentaris

envia el comentari