PERÒ SI JA ES PENGEN TOTS SOLS…

És al PP a qui més mal fan les declaracions d’ahir de Fraga demanant que “pengin d’algun lloc els nacionalistes”

Ningú més que Mariano Rajoy no pot estar desitjant un definitiu traspàs (polític) de Manuel Fraga. Creguin-me. Ningú com ell té ganes que arribi aquest moment. A l’actual líder popular li sobren força antics companys de viatge com els mateixos Aznar, Zaplana o Aguirre, però d’entre tots ells hi ha un que el tortura especialment per imprevisible i per nociu: Fraga. I el pitjor de tot és que el veterà polític gallec no dinamita la imatge del seu líder a consciència i amb mala baba. Aquest ho fa de natural, com ell, com el seu franquisme.

Per això és al PP a qui més mal fan les declaracions d’ahir de Fraga demanant que “pengin d’algun lloc els nacionalistes”. I concretament és a Rajoy que més desgasten, ell que haurà d’enfrontar-se a les urnes d’aquí a un cert temps. Bé, això si el deixen arribar-hi. Però en tot cas, aquestes declaracions no fan cap mal als nacionalistes. Ans al contrari, els reforcen. Perquè, que un franquista no arrepentit encara et vegi com la cosa més execrable del món, a ulls de la resta no hauria de fer més que despertar certa tendresa.

En canvi, en clau espanyola, això reforça la imatge arnada del PP alhora que “fa bo” un PSOE que pensa exactament però que passa per ser la cosa més tolerant, injustament però a les clares sobretot davant de segons quins excessos verbals. Només equilibraria una mica el marcador algun tipus de declaració per part de Guerra, Rodríguez Ibarra o Bono. Però ni així. El còctel franquisme-amenaça-anticatalanisme encara supera qualsevol altre que hi vulgui competir en l’espanyolímetre.

I una cosa tinguin-la per totalment segura: de Zapatero mai en sentirem res de semblant, en gran part perquè ell és molt més intel•ligent que tot això. O com a mínim molt més observador, perquè amb el procés de l’Estatut ja va captar a la primera com els nacionalistes catalans (incloent-hi ERC, que sona que torna a ser-ho) tenen aquesta tendència a penjar-se tot sols sense necessitat de gaire ajuda per part l’enemic. Així doncs, per què quedar malament de forma innecessària, oi ZP? Per a això ja hi ha en Fraga. Bé, ell i els nacionalistes que per exemple anuncien jocs olímpics propis que després congelen quan veuen que van escassos de fons.
Comentaris

envia el comentari