SACRIFICI A TVC

"Va ser ICV-EUiA qui va posar el crit al cel quan la celebració dels vint-i-cinc anys de TVC va comptar entre els seus actes amb una missa"

Quan veig les allaus humanes a la Meca, la madrugá sevillana o la Festa del Sacrifici (del xai) que el 33 va retransmetre dilluns passat des d’Arenys de Mar, com a mínim em sento desubicat. I consti que no tinc res contra segons quines tradicions de segons quines cultures. Simplement em permeto expressar la meva distància respecte de certs costums i de segons quins ritus que, tot sigui dit de passada, a mi no fan més que refermar-me en la meva cultura, la catalana. Perquè aquí per descomptat tot és molt respectable, començant pels nostres costums. Jo ho tinc clar. Molts ho tenim clar. Però, i a TVC? Passa igual?

I consti que no vull entrar a criticar el fet que Televisió de Catalunya passés dilluns aquesta “festa” de l’Associació Cultural Islàmica, i que en canvi no programés cap missa per la Puríssima Concepció. No seré jo qui critiqui la línia d’una televisió pública d’un país actualment dirigit pel tripartit, per tant, entre d’altres, per Joan Saura. Però bé que em permetran aquest petit apunt, a tall d’observació, a propòsit de cert papanatisme que colonitza la nostra política i, més enllà, les nostres ments.

En aquest cas he citat Joan Saura, i no José Montilla o Josep-Lluís Carod-Rovira, bàsicament perquè va ser ICV-EUiA qui va posar el crit al cel quan la celebració dels vint-i-cinc anys de TVC va comptar entre els seus actes amb una missa. Concretament, el 7 de setembre passat, quan la directora de TVC, Mònica Terribas, va fer una ofrena floral en el decurs de la cerimònia religiosa a Montserrat, les crítiques no es van fer esperar. I Jordi Miralles, al Parlament, va fer la següent pregunta al president de la CCMA, Albert Sáez: “Un servei públic, per ser respectuós, ha de ser laic. Per tant, què va portar la televisió de Catalunya a comunicar la missa i l’ofrena floral en el seu 25è aniversari”. Doncs bé, dilluns passat, els mitjans de la Corporació no van ser laics, però no he escoltat crítiques ni dels senyors d’ICV-EUiA, ni de la Lliga per la laïcitat, ni de certs treballadors de TV3. Ja triguen, oi?
Comentaris

envia el comentari