ESTÍMULS DEL PSC

"Ens havien explicat que els seus 25 diputats servirien per actuar a Madrid, no per mofar-se de la disparitat de criteri a casa dels veïns"

Diu la dita, encertadament com gairebé sempre, que quan algú apunta a la Lluna el badoc en mira el dit. A can PSC no n’hi ha gaires, de badocs, i menys a la seva cúpula dirigent. Però la seva reacció d’ahir a les paraules de l’expresident Pujol a propòsit del cas Estatut i la sentència del TC com a mínim va sonar pueril. Poc afinada, diria un servidor, que com a mínim d’oïda va ben servit.

Deia el mític lema de Bill Clinton l’any 1992 que “és l’economia, estúpid!”, i ahir bé li podríem haver dit al senyor Miquel Iceta (gens estúpid) que no es tracta de sentir-se “estimulat” per unes paraules de Pujol que duguin la contrària a Artur Mas respecte de la hipotètica reacció que caldria prendre en resposta a una també hipotètica sentència destructora del que ens queda d’Estatut. No és això, company! Aquest no hauria de ser l’estímul. Això és política de molt baixa intensitat. I allò que com a mínim s’espera d’un partit gran i de govern com l’és el PSC és que estigui ben estimulat per moure tots els fils que la mort de Robespierre va deixar a disposar dels qui ens governen. En aquest cas, dels molts fils que el govern amic del PSOE té a disposar per mirar d’evitar una sagnia de l’Estatut.

Que això no passarà? Ja, això ens ho ensumàvem uns quants, però el PSC representava que aquesta teoria no la comprava. Ens havien explicat que els seus 25 diputats servirien per actuar a Madrid, no per mofar-se de la disparitat de criteri a casa dels veïns. I consti que això últim és de collita pròpia però que ho trobo del tot pertinent, sobretot quan estem parlant d’un partit on el seu últim president ha de comparèixer en públic per mirar de deixar constància que no actua amb rancúnia respecte del seu ja expartit.
Comentaris

envia el comentari