TV3, COM L’AVUI

"No puc estar-me de recomanar calma a aquells que ahir es poguessin inquietar a TV3 arrel de l’anunci que RTVE tindrà una web específica per a Catalunya que pretén competir amb TV3"

Servidor de vostès no pot donar gaires consells. Bé, de poder bé que podria fer-ho, perquè n’hi ha que els reparteixen a granel sense homologació i des de tot tipus de tribunes mediàtiques. Però miraré que no sigui aquest el meu cas. Ara! No puc estar-me de recomanar calma a aquells que ahir es poguessin inquietar a TV3 arrel de l’anunci que RTVE tindrà una web específica per a Catalunya que pretén competir amb TV3 per acabar esdevenint “la més potent i millor”. Això ho va dir ahir el senyor Luis Fernández, president de RTVE, a qui moral i optimisme no li falten. Tres companys periodistes, en diferents moments del dia, van coincidir en dir-me que això era el que li faltava a TV3. Però no. Això a TV3 no li ha de fer ni pessigolles. Igual com estic segur que els amics de l’Avui no han de patir gens per una versió catalana de La Vanguardia que pinta que cada cop és més a prop.

En aquest sentit, a TV3 poden estar tan tranquils com a l’Avui. En molts altres fronts, no. Per moltes altres coses haurien d’estar preocupats, però no per aquesta competència “conversa” al català. Perquè ningú deixarà de veure o de seguir els continguts online d’una televisió pública amb una línia editorial i amb una raó de ser com les que descriuen TV3. I el mateix passarà amb l’Avui el dia que un producte ben diferent en quant a contingut ideològic opti pel català. Aquí tots guanyaran, i en primer lloc la nostra llengua. I això serà així, és clar, mentre TV3 i l’Avui segueixin tenint clar quin és el seu públic i, per tant, quin tipus de producte i amb quines característiques irrenunciables el fan. En tot cas el que no els pot passar és el cas Catalunya Ràdio. I si això ho tenen clar, ja poden estar tranquils perquè la resta no serà més que música de fons.
Comentaris

envia el comentari