SAURA “GUILLOTINAT”

"Saura era el líder indiscutible però la retirada del seu número dos oficial “guillotina” aquest relat. Herrera necessitarà destacar (organigrama al marge) d’altres liderables com Raül Romeva"

Ja em sabran ben perdonar el joc de paraules del títol. No l’he pogut evitar. Era irresistible i a més he pensat que vostès, pacients lectors, ja saben la fusta que gastem els periodistes, sempre predisposats a caure rendits davant d’un titular amb grapa. Confio, per tant, que no m’ho tindran en compte.

Jordi Guillot marxa. Aquest cap de setmana serà el seu últim com a secretari general d’ICV. Deixarà així via lliure a Joan Herrera en el camí que aquest ja ha iniciat com a delfí de Joan Saura. Podríem dir, a l’estil americà, que a partir de ja mateix Saura passa a ser un “ànec coix” com el que ara ja és George W. Bush a la Casa Blanca, on ningú ja no el té gaire en compte sobretot perquè totes les mirades estan posades en el president que és a tocar. En aquest sentit, per a Saura venen uns temps que podrien ser més feliços, més tranquils... O tot el contrari. És a dir, ara l’atenció (i per tant la pressió) mediàtica respecte d’Iniciativa es repartirà entre ell i Herrera principalment. Fins ara Guillot li feia de fidel, discret i hàbil escuder però no li disputava el protagonisme. Saura era el líder indiscutible però la retirada del seu número dos oficial “guillotina” aquest relat. Herrera necessitarà destacar (organigrama al marge) d’altres liderables com Raül Romeva. Per tant, partir d’aquest cap de setmana, Iniciativa començarà a escriure un altre relat: el del dia després de Saura.

Aquest nou escenari, en principi, farà que l’actual líder segueixi com a president quatre anys més, ara amb menys protagonisme. Però la creu d’aquesta moneda és que també podria ser que el nou escenari faci que Saura, sempre al servei del partit, hagi de carregar amb tot allò de menys agraït que comporta la gestió de la seva formació, a nivell intern i al Govern. Això ho va fer Jordi Pujol quan va decidir “enretirar-se” i va mirar d’aplanar el camí a Artur Mas. Ell mateix ho deia: “Tot allò de negatiu carreguin-m’ho a mi, no a en Mas”. Ja veurem si Saura opta per aquesta via. Però en tot cas, haurà d’estar preparat per si malgrat que no s’hi decideixi els mitjans ho acaben fent per ell.
Comentaris

envia el comentari