MONTILLA, AL JAPÓ

"Crisis com l’actual i capítols dramàtics com el de Nissan passarien millor amb un govern central que no ens escamotegés més en qüestió de finançament i de pressupostos"

Tots tenim un passat. I el més recent del president José Montilla el situa com a ministre del primer govern de José Luis Rodríguez Zapatero. És aquest un passat que fa currículum, sí. Però també obliga, com a mínim a assumir responsabilitats. I el cas és que no va en aquesta direcció el fet que ahir el president només encertés a dir que és “conscient” de les repercussions de la crisi. Ho va dir al Parlament, on hi havia a la tribuna de convidats representants dels treballadors de Nissan afectats per l’ERO de 1.680 persones. Montilla va dir que és conscient del greu moment que passen i que amb viatges com el que va fer a París o com el que ara té projectat de realitzar al Japó “ningú no podrà dir que aquest govern no fa el que està a les seves mans”. Error.

Perquè no només es pot dir això, sinó que a més cal fer-ho per defensar, ni que sigui una mica, la veritat. I no perquè Montilla fos ministre d’Indústria, com va etzibar ahir Artur Mas. No és això. El gran factor de crítica que mereix Montilla és que ell va ser ministre de Zapatero i que ara és president de la Generalitat en bona part gràcies als vots del PSOE (Esquerra a banda). I mereix crítica i mereix que li recordem que no fa tot allò que és a les seves mans, perquè ens va vendre que amb el PSC a la Generalitat hi hauria un “govern amic” a Madrid que ens aixoplugaria. I això no passa. I crisis com l’actual i capítols dramàtics com el de Nissan passarien millor amb un govern central que no ens escamotegés més en qüestió de finançament i de pressupostos. A Andalusia això sí que ho han cobert bé des de sempre, sobretot quan el PSOE ha governat a Madrid. Aquí en canvi, a Montilla això li falla. Perquè és a les seves mans esprémer-ho com toca. I si no és així, si no pot fer-ho, llavors que cedeixi el pas a algú que pugui defensar els interessos de Catalunya a on toca, que a dia d’avui és a Madrid, no al Japó.




Comentaris

envia el comentari