L’ABC AL RESCAT

Déu n’hi do com ERC va poder rendibilitzar electoralment aquella campanya de l’ABC

Diguin-me ingenu, però no entenc gens per què ara alguns miren amb tant de recel l’Anna Grau perquè fitxi per l’ABC. Que aquest diari és anticalà? Sí, però al cap i a la fi no deixa de ser-ho tant com alguns altres que se n’amaguen però que ens denigren igual o més, i en canvi ningú no fa pas escarafalls quan un periodista català de primer ordre hi fitxa. En canvi amb l’ABC sempre som especialment durs, sovint passant per alt, per exemple, la seva abnegada i persistent campanya de promoció d’Esquerra Republicana de Catalunya, un partit que a casa sempre hem tingut per ben català i independentista.

De fet, només cal recordar com l’ABC va ajudar l’any 2003 els d’ERC amb aquella notícia de la reportera fantasma Ana Rovira a propòsit del viatge a Perpinyà del llavors conseller en cap, Josep-Lluís Carod-Rovira. Ni un any després, ERC, amb Carod de cap de cartell obtenia uns històrics vuit diputats al Congrés, que després el pas del temps i sobretot el pas d’ERC a un discret (i obligat) segon pla de l’actualitat política van resituar en els tres d’ara. Però Déu n’hi do com ERC va poder rendibilitzar electoralment aquella campanya de l’ABC (i darrera d’ell, de tota la brunete mediàtica). Déu n’hi do els favors que li fan els ABC, El Mundo i la COPE quan hi centren la seva mirada. I per descomptat, Déu n’hi do dels favors que aquests mitjans es fan a ells mateixos, recollint-ne també bon ressò i bon seguiment de part d’un públic que agraeix moltíssim tot atac a qualsevol cosa que ensumi a català.

I bé, el cas és que ja hi tornen. I no els estranyés que això tingués conseqüències. No debades, fa força mesos que es parla de possibles eleccions anticipades al Principat. Res hi apunta i tot hi apunta alhora. Però un dels principals obstacles que la majoria al•leguen en contra d’aquesta possibilitat són les enquestes que diuen que ERC té entre mans i que podria ser que els pintessin un panorama ben negre. Així les coses, el més lògic seria que Esquerra mirés d’allargar el més enllà possible la seva posició privilegiada a les institucions catalanes. Però, i si l’ABC comença a fer-los víctimes de nou i els torna a revifar? I si de nou víctimes d’un linxament mediàtic remunten a les enquestes? Algú podria tenir temptacions de precipitar esdeveniments? No ho sabem, i de fet de moment ens haurem de conformar amb constatar que un cop més, fidel al seu estil, l’ABC ha sortit al rescat d’ERC.




Comentaris

envia el comentari