PREGUNTES SOBRE EL PSC

"De què ens serveix als catalans que el PSC tingui 25 diputats a Madrid que votin tot el que mana Zapatero o el líder de torn que toqui al PSOE?"

La frase exacta en català diu així: “Quan negocio amb Zapatero no som del mateix partit”. El president de la Generalitat i primer secretari del PSC, José Montilla, s’expressava ahir en aquests termes en una entrevista concedida a La Vanguardia. Algun dels seus assessors, algun dels seus spin doctors, ja sigui l’eficaç Isaías Táboas o l’especialista en discurs Jaume Badia, potser li van aconsellar aquesta frase-eslògan. Entraria dins del possible en un context polític on als líders els elaboren les consignes que han de repetir per mirar de fer forat en l’opinió publicada i així de retruc en l’opinió pública. Però em permetré dubtar que Táboas o Badia hagin tingut res a veure amb aquesta frase. És massa equívoca. Massa poc encertada. Perquè, si quan el president de Catalunya seu a negociar amb el president espanyol tots dos fan com si no tinguessin la complicitat que els hauria d’atorgar la seva coincident filiació política, on és allò del “govern amic” que ens havia de fer tant de bé als catalans?

Molt sovint als nostres polítics els preparen frases nascudes per a triomfar. O com a mínim així s’ho pensen els qui les elaboren. Perquè la citada frase-titular de Montilla inspira de tot menys triomf. De fet, sobretot inspira recel i d’entrada algunes preguntes. A saber: No havíem quedat ja abans que PSC i PSOE no eren el mateix partit? O millor dit, no havíem quedat que això ho defensava el PSC a capa i espasa per molt que la realitat s’entestés constantment a desmentir-los per la via dels fets? I d’altra banda, si resulta que quan el PSC negocia amb el PSOE els interlocutors actuen com si no fossin del mateix partit, el nostre president tant podria ser de CiU com d’ICV, d'Esquerra o del Partit Espinaltià, no? I llavors, davant d’això, la pregunta clau a què arribem és de calaix: de què ens serveix als catalans que el PSC tingui 25 diputats a Madrid que votin tot el que mana Zapatero o el líder de torn que toqui al PSOE?
Comentaris

envia el comentari