NADAL, PRÍNCEP D'ESPANYA

"Nadal ha demostrat que essent mallorquí, catalanoparlant amb dificultats evidents per articular frases gaire llargues en castellà, i havent rebut bona part de la seva formació al Club de Tennis Barcelona, també es pot ser un entusiasta del Reial Madrid i més espanyol que l’equip de 'La Roja' en ple"

Al Gore va intervenir ara fa uns dies en la convenció demòcrata que va proclamar oficialment Barack Obama candidat a la presidència dels Estats Units. Quan el van presentar ho van fer en la seva qualitat de Premi Nobel. En cap cas es va citar que també és Premi Príncep d’Astúries. Cosa del tot normal si tenim present que per molt prestigiós que sigui aquest guardó, evidentment està pensat bàsicament per a consum intern espanyol. Fora de les fronteres espanyoles n’hi ha que el passen a recollir, com va ser el cas de Gore, i d’altres directament deleguen aquest gest, com va fer Woody Allen. En el món llatinoamericà encara hi té un pes, per allò de la “mare pàtria” que un bon dia els va evangelitzar. Però la demostració de l’abast limitat del prestigi d’aquest guardó el dóna, per exemple, que el rebés Fernando Alonso abans que Michael Schumacher, o que aquest any l’hagi rebut Rafa Nadal i no el nedador Michael Phelps.

Però Nadal ha demostrat que essent mallorquí, catalanoparlant amb dificultats evidents per articular frases gaire llargues en castellà, i havent rebut bona part de la seva formació al Club de Tennis Barcelona, també es pot ser un entusiasta del Reial Madrid i més espanyol que l’equip de “La Roja” en ple. I això agrada. Això els agrada. I se l’estimen molt. A Espanya es valora infinitament que als Jocs Olímpics de Beijing Nadal no es conformés amb dur els colors rojigualda a la samarreta, sinó que també s’hi impregnés via canellera, cinta dels cabells i bambes. Gestos d’adhesió entusiasta i sincera d’aquests els té corpresos. Joan Carles I l’abraça sempre que pot i els comentaristes esportius es deixen la gola xisclant-ne les gestes. Per això, joancarlistes com són la majoria, no el proclamen Rei in pectore, però ara el fan Príncep.
Comentaris

envia el comentari