Periodisme? Permetin!

"Volem fer periodisme en un mitjà (Internet) que el demana a crits, a la vegada que reclama espolsar-se el rumor, el sensacionalisme i el color groc"

La vida fa estranys companys de viatge. Això diuen, i no és mentida. Però també és cert que en el camí sovint tens la sort de topar-te amb persones d’aquelles que et fan créixer i ser agraït. En aquest nou Singular que avui estrenem tots vostès podran començar a familiaritzar-se amb alguns d’aquells que la fortuna ha tingut a bé de posar en el meu camí en diferents moments d’un trajecte vital on el periodisme ocupa moltes hores de ruta. Alguns d’ells ja formaven part del meu equipatge, com a referents ja molt abans de començar l’aventura Singular. D’altres me’ls ha descobert aquest projecte superant les expectatives més optimistes que hi havia dipositat.

A mestres indispensables com Francesc-Marc Álvaro, Marçal Sintes, Ferran Sàez o Vicent Sanchis, s’hi sumen sorpreses com les d’en Jordi Cabré, l’Àstrid Bierge, o en Quim Torra. N’hi ha uns quants més que completen un llistat que aquí només els apunto i que podran completar-lo d’ara en endavant amb la seva cita diària amb aquest diari. L’excap de comunicació del Barça, Jordi Badia, tindrà tribuna en aquest nou Singular, i junt amb ell altres noms que avui ja els acompanyen, com Ramon Rovira, i més que vindran en els propers dies. Junt amb els Villatoro, Alexandre, Sabata, Alzamora, Comes i Molero, se’ns uniran novetats com Lluís Pastor, Josep Martí o Carles Boix. Un luxe de planter que posem al servei de tots vostès, de l’actualitat i de la reflexió acurada. Perquè volem fer periodisme en un mitjà (Internet) que el demana a crits, a la vegada que reclama espolsar-se el rumor, el sensacionalisme i el color groc. En Quim Torra ha publicat fa ben poc un llibre genial: Periodisme? Permetin! La vida i els articles d’Eugeni Xammar (Símbol Editors).

Xammar, Josep Pla, Josep Maria de Sagarra, Just Cabot o Josep Maria Planas. M’agradaria creure que si algun d’ell fos encara viu apostaria per Internet i escriuria a Elsingulardigital.cat. Eren periodisme en estat pur. I cap aquí volem anar.
Comentaris

envia el comentari