Allò que tenen en comú un estibador i un capellà

"Madrid ja ho té molt difícil per governar Catalunya. En menys d’una setmana el govern espanyol s’ha carregat la poca -poquíssima- credibilitat que li quedava"

Un moment excepcional és que els estibadors dels ports es neguin a abastir vaixells concrets. Un moment excepcional és que els ciutadans s’asseguin a terra i donin clavells a la policia. Un moment excepcional són més de 40.000 persones al carrer -convocades improvisadament- defensant les seves institucions. Un moment excepcional són milers de ciutadans fent cassolades a les nits. I també és un moment excepcional que més de 400 capellans d’un país signin un manifest polític per defensar un referèndum que vol la majoria del seu poble.

 

I això és exactament el que ha passat aquests darrers dies a Catalunya. Per si algú en dubtava, de l’excepcionalitat de tot plegat, de sobte estibadors i capellans apareixen junts en una fotografia totalment inaudita, on bàsicament s’hi llegeix indignació i fermesa. Amb les accions dels darrers dies, l’Estat s’ha quedat sense pràcticament cap suport a Catalunya: entitats socials, sindicats, patronals i col·legis professionals i entitats esportives de tot tipus han sortit a defensar les institucions catalanes.

 

Madrid ja ho té molt difícil per governar Catalunya. En menys d’una setmana el govern espanyol s’ha carregat la poca -poquíssima- credibilitat que li quedava. Tant és així, que l’Estat ha aconseguit que tot el món observi amb sorpresa i admiració què tenen en comú capellans i estibadors: Catalunya. I la seva gent i les seves institucions.
Comentaris
Júlia
Preciós. Gr.àcies!
0
Al Collboni se li rebota el personal!
http://ajuntament.barcelona.cat/biblioteques/ca/noticia/comunicat-del-comitzs-dempresa-del-consorci-de-biblioteques-de-barcelona
0
Karl Koreander
Ni en el millor dels somnis les coses haurien sortit com, gràcies a l'acció dels cervells espanyols, estan sortint.
0
Victoria
I si es proposes com a llocs electorals les esglesies o. Alli no hi t jurisdiccio la policia, doncs no hi.por entrar com a tal, ni tampoc els alcaldes, no mes els rectors. ??
0
Lleidatà
Bueno, bueno. No presumim tant que l'espanyolisme encara conserva el recolzament incondicional dels artistes catalanas (encara que només els fatxes, els socialistes i els cul llogats) com els Hnos Sardá, Serrat, Coixet, i les VELLES glories Julieta Serrano i Monica Randall. Amb aquesta colla, ho tenim pelut...juaaaajajaja. A VOTAR I A GUANYAR!!
0
Fidriko
Quan no entenc les coses les les pregunto al pastor del meu poble, que és un home molt llegit i assenyat. Perquè, li dic, l’estat espanyol ha de descarregar tota la seva malvolença contra Catalunya? –No t’ho creguis, em diu, la vol i li cal; el tema Catalunya li ha salvat el cul durant la crisi i la podridura del partit: el que ara fa, li ho demanen els seus votants. També C’s.
0
EREP
Es collonut, com mes siguem , mes riurem.
0
Narcís ( d'estat que fa servir la força bruta o assessina, damunt, amb mitjans pagats amb diners espoliats a Catalunya .. què s'hi pot esperar que no sigui misèria econòmica, moral i intel·lectual així com de consciència, bona consciència!)
Davant de l'abús, la prepotència i, allò pitjor, la injustícia o allò que atempta contra la justícia natural àdhuc legal .. quin país amb dignitat pot desinteresar-s'hi/ desentendre's ? PD ;: Catalunya ha demostrat ( i continua demostrant ) ser una gran nació, ser/ seria un gran Estat i .. ho serà!
0

envia el comentari