Diada 2017. El poble és invencible

"Catalunya és ja una República en marxa, ja s’està autodeterminat, ja ha agafat les regnes del seu destí"

O pobo é invencíbel. / É inútil loitar / contra do pobo. / É inútil querer / asoballalo. Sempre /rexurde renovado, / limpo, virxe, inocente / e incontíbel. / A súa forza é inesgotábel. / Pasan os tiranos / e o pobo segue en pé.

 

Podem aquest 11 de setembre, per la seva vigència, portar a aquesta exitosa Diada de 2017 els versos del poeta gallec Manuel María, gran amic de Salvador Espriu i del poble català, perquè il·lustren perfectament el moment històric que viu Catalunya.

 

Avui hem viscut un altra manifestació clara i incontestable de voluntat cívica democràtica, un altra mostra multitudinària de com la il·lusió i la convicció que els pobles tenim dret a decidir les nostres vides i el nostre futur transforma la nostra realitat ja en el present. Catalunya és ja una República en marxa, ja s’està autodeterminat, ja ha agafat les regnes del seu destí i està donant els passos necessaris per convertir aquesta voluntat en un futur propi, lliure i democràtic.

 

Davant d’aquest fet feliç assistim a la ràbia i la frustració d’aquesta “democràcia” espanyola absolutament demofòbica i mancada de legitimitat. La seva contínua negació de la realitat i la resposta autoritària i amenaçant dels poders i elits de l’Estat espanyol es desfan davant de la intel·ligència i al consciència cívica del poble català. Davant l’ús enganyós dels tricornis, els mitjans i la llei, Catalunya respon amb somriures, arguments, flors, urnes i vots.

 

No podran parar aquest riu d’il·lusió democràtica. Davant hi ha una nació que, de forma pacífica, amb coratge i alegria, exigeix el seu dret a existir com a tal. Catalunya no només escriu la seva història amb majúscules, sinó també demostrant a tot Europa i al món sencer que la voluntat del poble és invencible. I això hauria de ser motiu d’admiració per a qualsevol demòcrata, amb independència de la seva ideologia i de la seva militància política, sigui quin sigui el seu país.

 

Avui ho hem vist de nou als carrers. Catalunya, i amb ella milions de persones a tot el món, aixeca avui la bandera de la democràcia i de la llibertat com abans ho van fer altres pobles en el conjunt del planeta. Potser des de la Revoluçao dos Cravos no hi hagut a la Península Ibèrica un esdeveniment polític tan radicalment transformador y democràtic.  

 

A les i els nacionalistes gallecs, a les i els companys del BNG, aquesta Diada que hem tingut l’immens plaer de viure emocionalment als carrers de Barcelona ens reforça la convicció i la il·lusió per perseverar en la nostra pròpia causa, sabent que cada poble té els seus propis temps i dinàmiques. Tot i així, la lliçó que avui ens dona Catalunya és clara i contundent: la fi del règim del 78, el canvi polític i la transformació social que es precisa només vindrà, de forma transversal, des de la defensa de la sobirania dels pobles de l’Estat espanyol. Només una societat organitzada, que té confiança en les seves pròpies forces polítiques i que està disposada a prendre les regnes del futur a les seves mans és capaç de fer aquest salt en la història. Com Catalunya.
Comentaris
Gracies
Narcís ( Galícia podria ser una potència .. tant de bo desvetlli aviat, tant de bo no es deixi vendre/ sobornar per aaquest estat amb diners espoliats a tercers!)
Déu t'escolti i, de ben segur, t'escoltarà .. no debades el ' mal ' no pot sortir-s'hi amb la seva in eternum i, menys encara, quan davant hi ha poble pacífic/ humà defensor de la veritat, el bé i el dret, dret natural! PD: com pot ser possible un estat tan taujà i delictiu!
Pitxolí
El «poble» és un invent, una entelèquia, una "milonga" (he llegit que el concepte ve dels romàntics alemanys; en tot cas, ha tingut molt èxit). El que hi ha és la gent; «poble» és una idealització de la gent (el poble és noble, esforçat, bondadós...). Certs polítics, de la gent, sobretot en etapes no democràtiques en diuen «la massa», que presenten com a perillosa, voluble, moguda per baixes passions, indigna de confiança. Doncs això, ni «poble» ni «massa». Siguem realistes
jor
Tota la colla de botiflers ancara son a tems de pensar seu.
catala progresista
sembla que tots els renegats de la peninsula iberica amb odi a espanya, sense autoestima i fanatics amants de la seua tribu, tenen via lliure per escriure al pamflet perdo diari del cot, nomes falta ja un renegat per cadascuna de les 14 regiones que falten , un manxec un extremeny un castella, be el castella ja esta es el cotarelo, i tenim al otegui a la paia aquesta i falten 12 o 13 renegats mes, que cot pot agafar a un psiquiatric i ja tenim el circ antiespanyol de fanatics pueblerins oi cot.
Y la izquierda?
Gràcies I també a Benegas. Com és que l'esquerra espanyola no aprofita la insubmissió de Catalunya per inhabilitar i desmuntar el PP impresentable que no vol daber res dels drets dels pobles?
JERO987
A ver, PITXOLÍ > ¿ No es algo sospechoso que un caza entlequias como tu, haya dejado escapar a la reina-madre de todas las habidas y por haber?. No hay mejor ejemplo de invento grosero que el de España y Yugoslavia como productos administrativos de sus respectivos Estados-TIASC (Totalitarios,Imperialistas,Asimilacionistas,Supremacistas y Caudillistas). La libertad y la dignidad de millones de nacionales ocultos depende de que la 1ª siga los pasos de la 2ª. En esas estamos. Mejora la caza.De nada
catala progresista
robot indepre jer 0987 et dic robot perque tens nom de robot, que proposas un matanca al estic dels balcans amb 100000 morts,i que vols robot jer 0987, que tens nom de xiste, no seras tu el robot de star wars hahah un indepre catala galactic, be tornem al tema robot, que vols matar tu a tots els espanyols robot, i despres rebre un felicitacio, que et recorrera tots els cables estelados robot indepre hahhaahah.
Anna Armendares
Gracias Ana, gracias al BNG i a gallegos como Suso de Toro, que nos dan ánimos y nos acompanyan en la construcción de la república catalana. Qué buen artículo, y que diferencia con lo que escribe Monedero.

envia el comentari