Massa papereres, si es vol fer Història

"Un partit independentista com la CUP no hauria de jugar aquest paper en l'actual moment històric"

Potser ha arribat l’hora de deixar-se de punyetes. Ho ha de fer tothom, però també la CUP ha de demostrar que ara no és el moment de posar pals a les rodes i sí d’abandonar els debats inútils. Les darreres declaracions de la diputada cupaire Anna Gabriel -on demanava un Govern després de l’1-O sense l’actual conseller Santi Vila- estan totalment fora de lloc. Per molts motius. El primer, perquè és competència del president de la Generalitat -escollit pel Parlament- la formació de l’Executiu que ell mateix ha d’encapçalar.

 

Però de motius n’hi ha molts més. Ni ara és el moment de posar-se a discutir aquest tipus de coses -queda un mes i mig pel referèndum!-, ni la CUP pot estar constantment apujant l’aposta d’aquesta manera. És del tot respectable políticament que a Anna Gabriel no li agradi que el conseller Vila hagi defensat que el Govern es personi en la causa contra Arran als jutjats per les accions en contra del turisme. Però d’aquí a demanar que no hi sigui en un govern post U d’Octubre... I encara més fluix és l’argument de “no necessitem un conseller com ell, que és molt bo per un país de rics però que no ho és per un país de gent pobra".

 

La CUP i Anna Gabriel han relliscat. No només no s’han conformat amb enviar “a la paperera de la història” el president que va desoir l’Estat i va tirar endavant la consulta del 9-N, tot i les conseqüències -que ara paga-, sinó que dos anys després continuen menyspreant-lo. I clar exemple n’és el cartell de la campanya del Sí que va presentar la setmana passada l’esquerra anticapitalista, on posaven al mateix nivell Artur Mas que Mariano Rajoy -de debò pensen això els cupaires?

 

Un partit independentista com la CUP no hauria de jugar aquest paper en l'actual moment històric. Tal i com han repetit els propis cupaires en centenars d’ocasions, ara toca empènyer, pressionar, facilitar i assegurar el referèndum de l’1 d’octubre, i lluitar pel Sí. Un cop guanyat o perdut, ja sortiran a la llum totes les discrepàncies ideològiques i serà el temps de la política, en minúscula. Mentrestant, la CUP posa massa papereres, si el que es vol és fer Història.
Comentaris
Pep
#AnnaGabrielDimissio #CupMaiMes
MFX
No podrem elegir mai el nostre govern si primer no som lliures. Costa tant d'entendre això?
MAITE
TOTALMENT D'ACORD AMB AQUEST ARTICLE D'OPINIÓ
Núria
Cal que la CUP posi ordre, un cop més, a les seves prioritats. Perquè sembla que prioritza la divisió i la discòrdia entre els que volem guanyar la independència en lloc de fer pinya per aquest objectiu comú. Ja prou. El que no aconsegueix el unionisme ho aconsegueixen ells-es. En qüestió de dies, ara que està a tocar l'u-O, apa a crispar l'ambient i a alimentar de nou la divisió. Les clavegueres de l'estat ens han destrossat la sanitat, l'aeroport i la CUP la unitat.
Narcís ( aquests cerquen tots siguem ' escurats ' o/ i malalts o/ i lleigs fora mida i, sens dubte, ignorants made in spain!) ( només poden viure de nassos ells àdhuc rics, salut ferma ells, macos d'allò més ells i, com no , fardar d' universitaris ells .. a treballar de peons/ obrers i mà d'obra en
Ras i curt: 1. la CUP qui, a quants i d'on els representa si quasi els votaren un ' zero absolut '? 2. per què sempre parlen de pobres i alhora ' hi entri tothom ', ' nostra casa n'és la vostra ' .. som a Xauxa? 3. amb els catalans d'edats vàries d'allò més deixats a sa sort .. i aquests rematant-los tot dient tenen 1 euro i indocumentats/ il·legals/ furtius/ polissons/ sense papers res! 4. si sou allò que dieu ser .. renoi, no n'hi ha de pobles abandonats on treballar i fent-vos ' bescanvi '!
Comencen a irritar-me més els de la CUP que els del PP, que ja és dir
Perquè del PP m'esperava qualsevol estupidesa, però d'un partit que va treure vots assegurant que el principal objectiu per a ells era la independència, no em puc explicar aquesta obsessió que busca dividir la població en un moment difícilment repetible en un moment futur si ara no surt bé. Els de la CUP han estat a les últimes Diades? No escolten el que vol la gent? Saben què significa ser demòcrata?
Doncs sí, Nerea
La CUP aporta massa inestabilitat en els moments àlgids i tampoc vol veure que moltíssims dels seus vots actuals són de prèstec: molts els varen votar per a accelerar el procés i no per la seva ideologia. És a dir, en unes eleccions dins d'una nova república es quedarien en el que són: no gaires (per no dir quatre gats). I més després de veure com són i es mouen.
Alb Puig
Es necessari l'existència de la CUP en una societat com la nostra, pel q es, i pel q representa, pero sovint la seva forma d'actuar i de veure les coses, se'n va fora de tota racionalitat i realitat coherent, inclús entre ells mateixos.. Si la revolució, es rabentar tot allò q no m'agrada del sistema, (tot i representant una min. minoria), i damunt, no assumir les conseqüències derivades d'aquests actes revolucionaris, aixo es de covards,i pr tant, no mereixen tenir en lloc a la nostra societat.
yaya eza
Son uns espantayayes,i, almenys a la Gabriel, la creia mes intel·ligent.
El que surt de la linea
pagarà convertinse en irrellevant si no es fa el que diu el votant.
Ararepublica
Totalment d'acord amb la Nerea. La felicito per aquest excel.lent article, coherent i alhora valent. És curiós (en realitat vull dir ridícul) que la CUP faci exigències sobre un nou Govern, quan el més probable és que ni tan sols hi tingui presència. Els votants tenim memòria.
Enrica
El problema és que el PDeCAT ho està fent molt malament. Els únics Consellers que s'han fet enrera, a Madrid proposant mocions de censura després de l1-O, el Cleries intentant espantar a la parròquia... i això només amb poques setmanes. Si el PDeCAT vol fer història i no passar a la història, haurà de mostrar més convicció i fermesa. I si us plau, no em parleu d'inhabilitacions, que fan riure.
Tics dictatorials del segle passat
La CUP te aquests tics, com qualsevol partit comunista que defensa la dictadura del proletariat i la abolició de la clase no treballadora.
Srta. o Sra. Nerea Rodríguez,
vostè es massa jove per veure les bondats de fer neteja en moments de transició, com pot ser un canvi de vivenda o de sistema per passar de l'escanyament a la llibertat. Quàn es separi de la parella i cadscú vagi a un pis diferent, s'anduria la sogra o el cunyat? Sona extrany, oi? Doncs el Sr. Mas era l'hereu del corrupte que sempre pactaba amb Madrit a canvi de res pels catalans, igual que'l Sr.Vila es el que ciclicament posa entrebancs a la llibertat de Catalunya. Veu l'error del seu discurs?
@ Alb Puig
Per coherència el partit més corrupte de Catalunya, oi? Mas amb 30 anys al partit i tutelat i protegit per Pujol, colce amb colce amb els fills,... ens diu que no en sabia rès de la corrupció familiar. Quí s'el creu? Només els rucs i/o corruptes beneficiaris! Quàn vegi corrupció a can CUP estarà legitimat per criticar-la, per ara només demostran tenir una opinió diferent i ganes de netejar la corrupció, processistes i la colla del peix al seu coba!
¿ Els de la C.U.P. ?
Es podria dir allo que els quedan dos telediaris. No ho dire pero, si que estic segurisim que la C.UI.P. a les properes eleccions, quedaran amb cuadro. La gent pensaven que eran una altre cosa, i ara, es donen compta que amb ells no es pot sortir de casa. A LA REPUBLICA DE CATALUNYA LLIURE, VOLEM GENT ASSENYADA, ¡ NO PASTIFES. !
Sara
Totalmente de acuerdo Nerea, buen articulo.
Jordi Estelada
Fins que no aconseguim la independència cal anar units. Altrament recorda l'època de la guerra civil, quan el franquisme va poder guanyar, entre altres motius, perquè a l'altra banda les faccions obcecadament revolucionàries van afeblir la capacitat de les forces republicanes. I gràcies a ells van venir 40 anys de dura dictadura.
Pere de Lleida
Completament d'acord amb l'article. El que més m'ha sorprès del cartell de l'escombrada es que no hi hagi cap socialista, espanyol o català.Sobretot tenint en compte que han governat trenta quatre anys l'ajuntament de Barcelona,set la Generalitat i molts ajuntaments i altres institucions.Van santificar Samaranch i altres personatges franquistes.Van crear un contrapoder i sempre van anar a remolc de les decisions del govern espanyol
Immadurs i infiltrats
Massa vegades les CUP donen la sensació i causen la impressió que tenen enemics infiltrats que els fan actuar amb l'objectiu de frenar la independència de Catalunya. I si no es tracta d'infiltrats doncs són uns ignorants i immadurs i tot plegat, completament patètic i fora de lloc!
Joan R
Totalment d'acord amb la Nerea. Ara ens fem falta tots, fins i tot la CUP. Despres, si cal, ja els enviarem a ells a la paperera de la historia
Tonet2
La CUP son com criatures. Volen que se'ls mirin sempre i quan fa uns dies que no se'ls miren fan una rebequeria. Pero el que ens estem jugant es massa important per estar per aquestes coses
cebrià aldric
d'on heu tret que la CUP és un partit independentista?. Els de la CUP son anti-tot, per tan són també contraris a la independència de Catalunya.

envia el comentari