La dignitat no té preu

"Davant de qualsevol amenaça, hem de respondre amb serenor, fermesa i convicció"

Ja hi tornen amb les amenaces. Una altra vegada amb l'anomenat «FLA», que bàsicament són els diners dels propis contribuents catalans pels quals, incomprensiblement, paguem interessos per poder-ne disposar. Us adoneu de la gran burla que representa tot això? Ens amenacen amb el nostre propi esforç fiscal, tot perquè hem decidit que el futur de Catalunya el decidiran els seus ciutadans i no el govern espanyol de torn. Això ho fa el mateix govern espanyol que utilitza les institucions públiques i la policia en benefici propi, per espiar, coaccionar, intimidar adversaris polítics i fabricar proves falses per intentar esborrar-los del mapa polític.

 

Aquesta setmana, el reportatge Las cloacas de interior, que cap mitjà del poder madrileny ha volgut emetre, ha posat en evidència el que molts ja sabíem: formem part d'un Estat podrit. Un Estat en estat de descomposició. Un Estat amb tics neofranquistes. Un Estat que ha fet de la mentida la seva columna vertebral. En definitiva, un Estat sense garanties el qual, no tingueu cap dubte, seguirà incrementant el seu grau de bel·ligerància a mesura que ens apropem a l'1-O. Aquestes amenaces no ens han de fer gens de por. Ans al contrari. Cada amenaça ha de ser una raó més per anar a depositar la papereta a l'urna l'1 d'octubre. I ho farem precisament per alliberar-nos d'aquestes clavegueres.

 

Ens diuen que els funcionaris no cobraran si no disposem dels diners del FLA. Mentida. Les nòmines dels funcionaris es paguen amb la tresoreria pròpia. Ens volen confondre. Estan intentant crear un clima de por per intentar sabotejar el referèndum. I ho fan perquè no tenen cap argument mínimament potable per defensar la seva postura. L'únic recurs que tenen és l'autoritarisme. El que trobo més trist és que tot això està passant amb el silenci còmplice d'aquells que diuen defensar l'"autogovern" de Catalunya. En els vuit anys que porto a Catalunya, no he sentit mai cap argument vàlid dels qui defensen la dependència de Catalunya a l'Estat espanyol. Deu ser perquè no n'hi ha cap.

 

Dit això, de debò algú creu que hem de rebre lliçons i amenaces d'un govern que s'ha polit el Fons de Reserva de les Pensions? De debò que hem de rebre lliçons sobre com gestionar la nostra economia d'un Estat que ha fet fallida més de 25 vegades al llarg de la història i que utilitza els diners del corredor mediterrani pel corredor central o l'AVE a Barajas? De debò que hem de rebre lliçons de democràcia d'un Estat que persegueix a càrrecs polítics per haver permès una votació o que empresona artistes per fer ús de la llibertat d'expressió? De debò que hem de rebre lliçons ètiques de govern d'un Estat que juga amb la seguretat dels ciutadans i viola la sobirania d'altres Estats? De debò que algú es pensa que la dignitat dels ciutadans de Catalunya té un preu?

 

No cal que respongueu ara. Penseu-hi. Reflexioneu. Debateu. Llegiu. Escolteu. I, sobretot, siguem tots conscients del que tenim entre mans l'1 d'octubre. I arribat el dia, expressem-nos decididament i pacíficament, sabent que la nostra decisió serà vinculant. Ningú, de cap manera, pot negar als catalans i les catalanes el dret a decidir el seu futur. Mai. Davant de qualsevol amenaça, hem de respondre amb serenor, fermesa i convicció. No deixem que ningú ens robi mai més la nostra dignitat.
Comentaris
Joan Puig Ribera
No et conec ni sé qui ets, però et felicito per aquest article les idees del qual comparteixo. Chapeau!
Magda M
Genial article hi coincideixo plenament, millor no ea pot dir, res d por x molt q diran barbaritats abans de 1 Oct, no ens deixem entabanar x les seves mentides!!! Ferms fins al final x molt q diguin animalades com la del Fla i d q no menjarem o q si votem ens cauran les dents o lo q sigui..... Endavant amb força!!!
Per aquells que diuen que la dignitat no es menja
dir los que un país amb valors diferents, promourà accions diferents i obtindrem resultats diferents. I aquests resultats si que es menjen.
Ramon
Fa pocs anys que vius a Catalunya, però tens les idees més clares, que molts que hi han nascut.
Joan Emili
Gràcies Tayssir per parlar tan clar i català!
Anselm Turmeda
Si el FLA fos el que diu aquest noi, doncs val. Llàstima que no ho sigui. A partir de les tres primeres línies l'article ja no s'aguanta i tot perquè l'autor no s'ha molestat a entendre què és el FLA. Ara, el ranci argumentari de l'ANC i d'ERC se'ls sap de pa a pa.
Joan
Estic totalment d'acord amb tu.
Isabel C.
@Joan Puig Ribera, si prems sobre el nom de l'autor, Tayssir Azouz, veuras el seu CV, però com que hi ha una part que no surt, t'informo jo: Tayssir és membre de "Liberals pel Sí", una plataforma de gent de centre sobiranista de la que formen part molts catalans, uns que són del PDeCAT i molts altres que no militen enlloc. Una vegada més, es pot comprovar que no cal ser d'esquerres per tenir dret a la vida, a Catalunya, ni tampoc per poder ser inequívocament sobiranista.
Montserrat
Sr. Asouz no sé com agrair.-li, vostè que tan sols fa 8 anys 8 anys !!!! que és a Catalunya, la seva gran estima pel nostre país. Mil gràcies
Joan Brucet
Senzillament un article genial, Gràcies Tayssir
Joan Josép Tuduri
Ja se sap que sempre hi aurà algú que no estigui d'acord amb al qu'es diu "pero" voler criticar a aquest noi amb semble de molt mal gust,sobretot per les "Veritats" que diu.
Maria
Felicitats noi! Un gran article que diu grans veritats. Ens trobarem l'1O per votar SÍ
Dolors
Sort en tenim de gent de fora com tu i molts altre. Nomes puc dir GRACIES. ens veiem 1 O
Narcís ( què es pot esperar d'estat delinqüent sense gens ni mica de moral/ ética que només viu de fúmer Catalunya així com de Les Illes i mateixa València, tot plegat, de la nació catalana .. on ses ‘ autonomies ‘ només esperen sa “ participación de l’estat “ o rebre més del que mai donaran?)
Tayssir : mil gràcies, gràcies mai pagades, per ton valor, ton coratge i, sobretot, per ta consciència, bona consciència ensems amb rectitud, correcció i autenticitat, tot plegat, allò que mai ha tingut país veí botxí, tot plegat allò que mai hi tindrà! PD: les mentides/enganys que dóna espanya a sos espanyols han estat constants aquests darrers quaranta anys contra Catalunya ( verament de sempre) i encara les fum més grosses .. en l'endemig, llurs manaies són a cor què desitges!
Anna M.
Queda poc.

envia el comentari