Impugnar el desert

"El veto al referèndum és un acte també unilateral amb el plus afegit que també és vinculant"

Es convoca un concurs per comprar unes urnes. S’impugna. El concurs queda desert, és a dir, s’extingeix. Doncs bé, la justícia espanyola manté la impugnació. Impugnen el desert. La voracitat legalista ha arribat a aquests extrems: a impugnar una cosa que ha deixat d’existir. Es pretén resoldre la qüestió catalana per la llei, com si per llei es pogués fer desaparèixer el problema. El problema però no és aquest: és que ni tan sols en el terreny de la justícia hi ha equilibri. M’explico: si estàs en contra del referèndum, com a molt pots rebre crítiques. Si hi estàs a favor, rebràs una querella. Si actues per anar contra el referèndum, la llei t’empara. Si actues per celebrar-lo, et persegueix. Acusar de covards els que no es veuen en cor d’anar contra aquest desequilibri amaga la raó de fons: que per intentar posar unes urnes pots acabar a la presó i deixar a la teva família sense futur econòmic. La discussió sobre si han d’estar a primera o a segona fila és un altre, la qüestió és què genera aquesta por: promoure un vot.

 

No és l’únic desequilibri trampós. És més, n’hi ha un de més important, perquè afecta tothom: s’acusa el referèndum d’acte unilateral i se li exigeix que sigui vinculant per donar-li validesa. Molt bé. Aleshores preguntem-nos també per les garanties democràtiques que suposa prohibir-lo. I és que el veto al referèndum és un acte també unilateral amb el plus afegit que també és vinculant: si vols que guanyi el que suposa el NO tens dues opcions: fer una campanya en igualtat de condicions que el SÍ o promoure el boicot. És com dir que guanyaràs el partit de futbol tant si marques més gols com si no t’hi presentes. Normalment és al revés: el qui no compareix, perd.

 

El discurs que intenta silenciar el dret a decidir de Catalunya potencia precisament això: que el boicot i l’objectiu polític valgui el mateix. I com que això ve avalat per la llei (espanyola), la trampa queda pretesament legitimada. És per això que la legitimació vindrà donada pel que decideixin les persones que vagin a votar, siguin les que siguin. No cap altra més interpretació que la de comptar els vots emesos. I si guanya el NO, Catalunya continuarà sent part d’Espanya i si guanya el SÍ, caldrà començar la negociació de la separació.
Comentaris
En temps reculats...
es feia això de depurar els enemics del rei o dels poderosos , els hi prenien, "legalment" els seus bens i se'ls quedaven o els regalaven a amics i amants..... Sembla que anem enrere...
Mes trampes
Es pot ser jutge i part en un litigi?
Històries de fantasmes
Es convoquen actes al Parlament i al TNC; s'exhibeixen i comenten alguns textos, es parla molt i tots els presents es aplaudeixen uns als altres. S'esmenta un "referèndum" que no existeix: s'anuncia però no es convoca. Es predica un fantasma i es demana fe cega en ell. Doncs aquest fantasma també està impugnat.
1477
1503.
Fat Boy
"Acusar de covards els que no es veuen en cor d’anar contra aquest desequilibri amaga la raó de fons: que per intentar posar unes urnes pots acabar a la presó i deixar a la teva família sense futur econòmic". Sort que els segadors de 1640 o els martirs de 1714 no pensaven com aquesta colla de merdaseques. Sembla que feien com deia el Frank Zappa "estem aqui nomes pels diners". I a sobre no se'ls pot dir el que son, que els nois s'ofenen.
Vaigfent
I seguim, cada setmana més del mateix. Però nosaltres seguim, tossudament alçats. Ara agafem-nos que la calor activarà encara més la bèstia! Preparats?! Som-hii!! "A por ella"!
diadia
És una lluiya lliure i desigual sense árbitre en la qual el menys protegit no para de desafiar per tal que surti un àrbitre.
Llombart, abans de ficar-te en alguns jardins, consulta una mica
El pseudo-referendum no està vetat ni es pot vetar. Simplement està prohibit i la Generalitat, a més, no té competències per convocar-lo. Vetar i prohibir no és el mateix. A partir d'aquí l'article doncs més aviat sobra o no té sentit.
Desfeta
Deriva autoritària, cop d'estat, govern que fa purgues, i no se quantes maldats més, total per intentar que la gent voti... es realment increible. Resistir,perseverar, no desanimar-se es el que ha de fer el sobiranisme. Anem passant pantalles: Ja no diuen alló de la viabilitat econòmica de Catalumya...
EREP
NO SE SI LA GENERALITAT TÉ COMPETÈNCIES HO NO; PRÓ PENSO QUE CATALUNYA,SI .
EREP
NO SE SI LA GENERALITAT,TE COMPETENCIA HO NO; PRO, CATALUNYA SI. QUE MÈS BONIC QUE CONSULTAR A L POBLE? ; ES LA AUTENTICA DEMOCRACIA, DEMOS(POBLE), KRATIA(GOBERN) RECORDO QUE DEMOCRÀCIA, VOL DIR DEMO(POBLE) I KRATIA(GOBERN). QUEDA CLAR?

envia el comentari