Garanties

"Vull pensar que els votants -o ex-votants- dels Comuns seran infinitament més intel·ligents, lliures i desobedients que no pas alguns dirigents d’aquesta formació"

Qui vol fer alguna cosa cerca un estri, i qui no, una excusa. Aquest proverbi resumeix perfectament l’actualitat política d’aquesta última setmana, per no dir dels últims mesos. En efecte, la Llei del referèndum d’autodeterminació fou presentada pels grups parlamentaris de Junts pel Sí i la CUP en un acte que escenificava la determinació -de la majoria parlamentària i del Govern de Catalunya-, de celebrar el referèndum amb totes les garanties i més. Però sembla ser que els qui més reclamaven garanties no els hi interessava gaire escoltar-les. Aquesta visió en túnel dels principals dirigents comuns, obstinats amb l’objectiu de fer fora la dreta, posa en evidència la seva estratègia merament partidista i molt allunyada de la demanda majoritària dels ciutadans de Catalunya. A l’hora de la veritat, la cúpula dels Comuns està fent costat als qui neguen i intenten sabotejar el dret dels catalans a decidir lliurement el seu futur polític.

 

Aquells que, en el seu dia, deien textualment que eren “la garantia absoluta de que arribaran fins on calgui per enfrontar-se a l’Estat espanyol, a la Unió Europea i a qui calgui perquè puguem exercir el dret a decidir per aconseguir el màxim de sobirania possible”, ara, diuen que només donaran suport al referèndum de l’1 d’octubre en tant que mobilització, donant per fet que serà un nou 9-N, tot ignorant el caràcter explícitament vinculant de la votació. Excuses i més excuses. Sempre intentant defugir la responsabilitat que requereixen els moments d’alta transcendència. En resum, estan a favor del dret a decidir, però sense decidir. La força clarificadora del referèndum resulta tant demolidora com sana.

 

I per acabar de reblar el clau, l’amo, Pablo Iglesias, després de prostituir el referèndum tantes i tantes vegades amb el fidel vassall Xavier Domènech, ha fet una crida a no votar l’1 d’octubre. Ja hi som tots, i a cara descoberta. A partir d’aquí, s’acaben els matisos. O estàs al costat de la democràcia i del dret al vot, o estàs al costat dels qui el boicotegen i el combaten. En qualsevol cas, seran els ciutadans de Catalunya que parlaran lliurement a les urnes, i això és senzillament imparable. Ningú té cap dret a obligar els ciutadans de Catalunya a renunciar al seu dret fonamental al vot. Ni Lluis Rabell, ni Joan Coscubiela, ni Ada Colau, ni Miquel Iceta, ni Pablo Iglesias, ni Mariano Rajoy, ni Pedro Sánchez, ni el corromput Tribunal Constitucional. Ningú.

 

La garantia més important del referèndum és que hi hauran paperetes del i paperetes del No. Totes dues opcions són igual de legítimes. Qui no vulgui que Catalunya esdevingui un estat independent en forma de República tindrà l’oportunitat d’expressar aquest posicionament de manera inequívoca. I els qui volem que Catalunya esdevingui un estat independent en forma de República, també. Se’n diu exercir la democràcia. Vull pensar que els votants -o ex-votants- dels Comuns seran infinitament més intel·ligents, lliures i desobedients que no pas alguns dirigents d’aquesta formació.

 

Dit això, els qui som partidaris de la independència hem de centrar-nos en defensar els nostres posicionaments amb arguments i debats de primer nivell. Hem de demostrar que estem preparats per bastir un país nou, net i radicalment diferent al sistema actual. Un país que garanteixi, a tothom, els drets i oportunitats per decidir el seu futur.
Comentaris
Ni podem ni volem
Què esperavem? Ja van negar el plebiscit, ara neguen el referendum, perquè l'amo no ha donat permis.
Juanjo
Crec que aquestel article és tan clarificador, que, per mí, està tot dit. Afegir quelcom potser seria ridicul.
Narcís ( text coratjós en la defensa d'allò que és de legitimitat, de licitud i .. de llei!)
Més diàfan,/transparent/cristal·lí per evident .. difícil sinó impossible! PD: només m'ha grinyolat el punt final .. vull pensar que per garantia s'entengui el respecte a la Carta Internacional dels DDHH pel que fa o afecta a allò que és Catalunya i .. fins a la fi dels temps!
Retratats per sempre més
Des de qualsevol punt de vista d'esquerres, la posició de la CÚPULA dels "comuns" és repugnant: a aquestes alçades de la contesa, li fan el joc a l'immobilisme, a Rajoy i al règim. Com a esquerra han quedat definitivament desacreditats. Son fòssils.
Guerau
Molt bona anàlisi "qui no les pot haver diu que són verdes" igual com sempre, fan el mateix de sempre encara que hio posin noms diferents. Els del sí a la nostra i no parlar més d'ells. Ja s'ho faran, nosaltres, els del sí, tenim altres principis
Carles Viñals Casado
Chapeau, Tayssir, com sempre. Els mentiders s'han tret finalment la careta. Han parlat clarament i no tenen res més a dir. Ara és el torn dels que fins ahir mateix foren els seus seguidors.
grocginesta
Bé senyors i senyores de Podemos. Si no “podéis” i voleu garanties, espereu a tenir-es. Mentrestant, suposo que no us importa que nosaltres, els catalans, que si que ja tenim garanties -la il·lusió realista, la constància exigent, la transversalitat solidària- anem fent la revolució que vosaltres sou incapaços de fer.
grocginesta
-Toc , toc. +Qui és? -Som en Lenin i en Troski. Que hi ha el tsar Nicolas, que volem fer la revolució ?? !! -Mirin, tornin d’aquí un temps, que ara mateix és il•legal i va contra la constitució romanova, això de la revolució.-Tenim una miqueta de pressa. Per què no modifiquem la llei vigent perquè puguem fer una revolució del proletariat ? -No, escoltin, que no hi ha garanties. Qui ho diu que al poble li aniria millor amb la revolució ? Potser no és la revolució que els russos necessiten.
fartdelscomuns
Good bye Comuns, continuarem sense vosaltres. Ara que us heu tret la careta podeu anar corrent a fer-vos la foto amb els vostres amos PPSOEC's, que us pagaran encantats el sou de sipais i us estaran enternament agraïts per haver triat la monarquia espanyola abans que la república catalana. Ostres! qué revolucinaris! És molt trist, però la història us jutjarà.
CATALA
Colau: Els del P.P. estan nerviosos i la prova es que si estan segurs que el referendun no es fara ¿ PERQUE TANTA COMEDIA COMB ESTAN FENT ? Colou: ¿ Has pensat que faria el govern de Rajoy, si vosaltres, declaresiu que votareu que si al referendum ? ¿ NO CREUS QUE O VEURIEN TOT PERDUT ? ¿ POT ESSER QUE JA AURIAN PACTAT ALGUNA COSA ? Deixeume dir que no teniu res al cap, ¡O si ! que comque sou comp el P.P.i el P.S.O.E., ja esteu d'acort, a anar contra Catalunya ? ¡ ¡ Botiflers porcs ! !
Maria Teresa
Moltes persones que van votar als Comuns i a totes les confluències els van notar perquè van creure el seu engany, van creure que deixarien fer el referèndum si guanyaven. Massa il.lusió posada en una mentida. Ja fa temps que s'han tret la màscars i molts dels vots que van obtenir votaran sí al referèndum perquè en realitat molts d'awuells vots no eren seus , van ser prestats i els Comuns no ho han sabut entendre i per tant, en properes eleccions també perdrsn vots.
Molt bon article.
Article molt clarificador i ben raonat. Cal destapar la careta del dirigents´dels Comuns. No volen que res es mogui per seguir escalfant la cadira fent veure que són d'esquerres. Però la gran virtut d'aquest procés cap a la independència és que obliga tothom a definir-se. El poble jutjarà qui està al seu costat i qui ho fa veure.
IDROJ
COM DEIA EL JOSE ANTONIO LABORDETA ......ANDA A LA MIERDA.....

envia el comentari