Iguals davant la llei

"Malgrat els intents de fer entrar el referèndum per la via de la llei, aquest dret es nega apel·lant a la llei. Perquè en el fons, tots els espanyols són iguals davant la llei, la llei del més fort"

Tots els espanyols són iguals davant la llei menys els Mossos d’Esquadra, que no tenen dret a tenir les dades de l’Europol sobre terroristes que sí tenen la Guàrdia Civil i l’Ertzaintza.

 

Tots els espanyols són iguals davant la llei menys els 450 catalans aspirants a ser Mossos d’Esquadra que deixaran de ser-ho perquè el Ministeri d’Hisenda vol que la Generalitat en contracti 50 i no 500.

 

Tots els espanyols són iguals davant la llei menys els bascos i els navarresos, que disposen d’un sistema fiscal propi i poden disposar dels diners recaptats per usar-los quan vulguin, com per exemple obrir una convocatòria d’oposicions a policia autonòmic.

 

Tots els espanyols són iguals davant la llei menys els canaris, que paguen un IVA del 7% allà on la resta de ciutadans paguen un 21%.

 

Tots els espanyols són iguals davant la llei menys els usuaris de Renfe de Catalunya, a on Foment ha invertit un 10% del previst davant del 110% de Cercanías Madrid.

 

Tots els espanyols són iguals davant la llei menys Florentino Pérez, que enlloc de pagar una indemnització per provocar terratrèmols cobra de l’administració pública per un projecte fallit.

 

Tots els espanyols són iguals davant la llei menys els espanyols que van blanquejar diners gràcies a l’amnistia fiscal que la mateixa llei diu que és il·legal però no han hagut de pagar el que s’han estalviat aquest temps en impostos.

 

Tots els espanyols són iguals davant la llei menys els universitaris andalusos, que si aproven un curs, els hi regalen el següent.

 

Tots els espanyols són iguals menys els extremenys, que si es canvien els mobles per mobles fabricats a Extremadura el govern extremeny li paga 200 euros.

 

On sí són iguals davant la llei tots els espanyols és amb la pobresa energètica perquè el Parlament de Catalunya va aprovar-ne una que impedia tallar l’aigua, el gas i la llum a les famílies pobres durant els mesos d’hivern. Però el TC la va tombar precisament perquè tots els espanyols han de ser iguals davant la llei. I això mateix amb els impostos per a pisos buits, per a centrals nuclears, la taxa per gran dipòsits bancaris o la prohibició del fracking.

 

Tots els espanyols són tan iguals davant la llei, que els catalans no poden votar sobre el futur polític de Catalunya però els catalans no poden votar si Euskadi pot tenir un sistema fiscal propi, Canàries un IVA propi i Andalusia uns beneficis universitaris propis. I quan Catalunya va votar una llei per encaixar a Espanya (Estatut), Espanya va inhabilitar la llei. I ara, malgrat els intents de fer entrar el referèndum per la via de la llei, aquest dret es nega apel·lant a la llei. Perquè en el fons tots els espanyols són iguals davant la llei. Concretament, la llei del més fort.
Comentaris
Sly
Tots els espanyols són iguals davant la llei menys els Reis d'Espanya, que no poden ser jutjats penalment, encara que la seva corrupció sigui de 2.000 milions d'euros.
Narcís ( els mossos no tenir les dades d'Europol sobre terroristes hauria de ser prou perquè Europa veiés el peu que calça aquest estat!) ( verament si passés quelcom criminal/ sanguinari fora mida .. el gobierno i els partits que el recolzen haurien de ser “ jutjats per delictes de sang “!)
Felicitats per aquest croquis, aquest esquema esquemàtic esquematitzat .. model/ exemple prou clar de ser espanya " país veí tots alhora contra Catalunya " ( definició única i literal del mot espanya .. encara hi pot haver a hores d'ara qui ho dubti?)! PD: a banda d'altres .. també em sona la Generalitat voler donar un afegitó a baixíssimes pensions i país anihilador i espoliador saltà tot dient faltar a la ' igualtat ' de fora ( hom pot ser més malvat?)!
Francesc
Gran article! Has enviat ja una còpia als comuns?
Perquè tots els espanyols són iguals davant la llei
Catalunya s'emporta el 30% del FLA. La que més.
Jordi Comasobirana
Caspanya és un país de sàpatres corruptes i analfabets votants d'aquells sàpatres, amb la qual cosa la nòria sempre roda en el mateix sentit, és un peix q es mossega la cua, el perfecte cercle viciós. D'un país així no se'n pot esperar cap reforma veritable i és impossible q tiri endavant, ans al contrari: sempre tirarà cap enrere. Marxem ràpid!
Catalunya és l'única Comunitat autònoma espanyola sense llei electoral pròpia
L’Estatut de 2006, validat pel poble català, estableix que, per aprovar una Llei Electoral, que inclou la regulació de l’administració electoral, s’ha de fer amb el suport de noranta dels cent-trenta-cinc diputats i diputades del Parlament. Això no ho va retallar el malvat TC espanyol. Els catalans tenen menys drets, en aquesta cas, perquè els seus representants no es posen d'acord.
Joan
Chapeau!
Anna
Com pot seguir treballanr a RAC1 amb aquest deix unionista que s'hi gasta?
Josep33
Aquest del FLA vol fer veure que no sap que és una mena d'anticipat o préstec que l'Estat administra dels nostres diners. Vaja com si el lladre ens torna en comptagotes una part del que ens ha robat abans. I encara hem d'estar agraïts. Quins collns!!!
Josep33
Aquest del FLA vol fer veure que no sap que és una mena d'anticipat o préstec que l'Estat administra dels nostres diners. Vaja com si el lladre ens torna en comptagotes una part del que ens ha robat abans. I encara hem d'estar agraïts. Quins collns!!!
Jmuc
"Catalunya es l'única comunitat autònoma ..............."El seu argument no s'aguanta,es simplista i fals.
És evident que la justícia no mira a tots amb els mateixos ulls. La llei si
La diferència no està en ser d'un lloc o d'un altre, com pretén dir l'article amb poc èxit. La diferència en un jutjat està en els advocats que et puguis permetre, en la teva influència, en els teus contactes i en la teva disposició i mitjans per recórrer sentències desfavorables.
Ol/39
Gracies Jofre sempre veridic i ponderat
Josep
Es pot dir més alt pro no més clar !!!
Marc
El meu pare deia que si vols matar un gat salvatge l'has de tancar la porta i barallar amb ell a mort, pero si no vols ni barallar ni matar al gat, l'has de deixar una porta oberta, encara que sigui petita.... L'autentic problema es que no hi veig portes obertes i aixi no anem enlloc.
El que tindríem que fer es estudiar una mica mes d'història d'Espanya , tot s plegats!!!! Som una colla d'analfabets!!!!
Diego
Hem de fer un referendum perque barcelona sigui una comunitat autonoma y au, la resta aneu on vulgueu.
Encarna
perque no tots som iguals Promoció de la comunitat andalusa , , vivendas novas de 60000€ , subvencions de 12000€, per comprarlas , suposo que van sobrats , després de pagar el per a muchos ,
Arcadio
I que passaría si no tinguésin el 30 % del FLA?

envia el comentari