“Somos un sentimiento y tenemos naciones”

"I mentrestant, la Sultana del Sur, a fer del cinisme una bandera més gran que l’espanyola de la Plaza Colón de Madrid"

Mariano Rajoy va declamar allò de “somos sentimientos y tenemos seres humanos”. Ahir Pedro Sánchez dir que “una nació és un sentiment” i em va fer la sensació que, sense voler-ho, l’imitava una mica. Per allò del cacau mental. I també perquè va caure en el parany dialèctic del seu contrincant Patxi López en un debat de les primàries del PSOE on el basc va fer una descarada pinça amb Susana Díaz per mirar d’enfonsar al seu antic secreteri general. Un Sánchez que, per cert, sovint no necessita d’ajuda per perjudicar-se.

 

Patxi, crític com Susana amb el fet que Sánchez hagués dit que Catalunya és una nació i Espanya una nació de nacions, s’escapolia així de la pregunta que li feia el seu antic amic Pedro sobre si assumia que el PSOE havia votat a favor d’un Estatut on es definia Catalunya com a nació. I més i tot, després de la resposta improvisada i matussera de Sánchez, Patxi va i diu, exclamant-se: “¡¿Pero de verdad que este es el debate en el que debe estar el PSOE?!”. Com dient: “De veritat que hem d’estar parlant d’aquestes xorrades?!”. Fets, no paraules. Tens raó, Patxi.

 

I mentrestant, la Sultana del Sur, a fer del cinisme una bandera més gran que l’espanyola de la Plaza Colón de Madrid (que ella mateixa va citar en el debat), a deixar que el bo d’en Patxi (futur president del PSOE amb ella de secretària general?) li fes la major part de feina bruta contra Sánchez, i au a emetre minuts i minuts de paraules buides quan no directament grotesques en boca seva, com quan apel·lava a la “fraternitat”. Amb aquell odi que destil·la vers un Sánchez a qui ben bé ni podia mirar a la cara. Amb aquell tractar el respectable com a menor d’edat, descrivint la situació del PSOE dient que “el partido está malito”.

 

I el PSC, per la seva banda, allà fent també una mica de Rajoy, i compareixent-hi via plasma. Al Telenotícies vaig poder veure com Miquel Iceta, Àngel Ros i companyia seguien el debat des de la seu del PSC a Barcelona, a través d’una tele d’aquelles ben planes. Des de la comfortabilitat de la distància o des del pintar-hi més aviat poc? No sabria dir ara mateix quina de les dues opcions hi va fer més. En tot cas, lligats de peus i mans a aquest PSOE en risc d’implosió, a la deriva en la major part de fronts i amb un lideratge que, sigui quin sigui d’aquests tres que ara competeixen per assumir-lo, tindrà feina per refer el cacau que ells mateixos han provocat.
Comentaris
Ara i aquí
Es ben be una punyetera vergonya que aquests tres personatges siguin els que ha de arreglar les espanyes. En la única cosa que van ben avinguts es en continuar expolian als catalans, per ells que Catalunya pagui i calli, i en la resta res de nou, canviar-ho tot per que tot quedi igual, de diferent manera però això es igual.
Narcís 1
Ras i curt: 1. aquest tipus ( la sultana ) tan content : com espanya n'és " llur " olé, llur flamenco, llurs sevillanas, llurs toros i, sobretot, sa llengua castellana ensems amb nostres diners furtats/ atracats/ piratejats/ robats així com ses lleis, doncs, com no, ' viva españa ' ( una, la nuestra!)! 2. Pel que fa al Paco ( excuses, Patxi!) .. què hi fum volent ser president d'un estat on nega allò que gaudeix sa nació així ' amo i senyor ' de llurs rendiments ensems amb allò que implica el '
Narcís 2
Concert i la llibertat legal de desenvolupar-lo més/ menys sense els ' dits llargs ' anihiladors i espoliadors que pateix Catalunya i resta de nostra nació ( i sempre amb el mot ' igualtat ' a la boca .. súmmum del cinisme!)? i 3. D'en Sánchez què dir-hi .. quan féu manetes amb partit que s'enfilà via ' amaçar ' Catalunya tot cercant recollir vots de ca nostra i espanya de qui no té sentiment català ni defensa la veritat, el bé i el dret àdhuc fent de putxinel·li de manaies posttrancisió . . ?
Narcís 3 i últim
Home, tant de bo, Sánchez els guanyés sobrerament, però, de ben segur, tornarà a fer el mateix pel que fa a Catalunya ( i què dir-ne pel que fa als PPCC!) .. dubto molt, massa, fos de llei amb els catalans, amb nostra nació catalana, sia per pressions, sia per por, sia per no disposar del robament exagerat que ens hi fumen, sia per .. a saber sinó altre ejpanyol ( fonètica Bono)/ espanyoler/ espanyolíssim o espanya - ancha es Castilla i tururut! PD: i amb el giracamises IZ ..?
Felicitats Aira
L'as clavat!
Bon profit
;)
zzzzz, quina mandra
Entre tots tres no sumaven 50 en un test d'intel·ligència (on la mitjana és 100).
Nació catalana
El Patxi López s'ha lluït! Ha dit que el concepte de nació és modern i que fa només 200 anys d'això. No deu saber que molt abans de 1800, als habitants de parla catalana ja sel's deia "de nació catalana". Ara ens vol reduir a una nació cultural, com si Catalunya, València i Balears no haguessin tingut les seves lleis pròpies!! Al segle XV els bascos eren la marina castellana, transportaven la llana de Castella a ports europeus. Ho veieu? No ha canviat pas tant la història! PNB actual = PP
Mini
Si senyor, ho has clavat!!! comparteixo tot el que dius.
Marc
Es molt lamentable que algú que es diu Socialista arribi a dir "Esto sólo interesa a los nacionalistas, no a nosotros". Vol dir que ells aspiren a governar Espanya per fer el que els surti dels pebrots, no per escoltar la ciutadania. I si l'escolten, només voldran escoltar els que són del seu ram i ignorar del tot als que no entenen (com el Rajoy). Com et pots dir socialista amb una actitud tan impositiva i bèl·lica? Al PSOE no n'hi ha cap de socialista, són tots uns dictadors.

envia el comentari