L'emancipació serà a les urnes o al carrer?

“Potser hi haurà desercions, però la rendició ja no és una opció. Ni al Govern, ni al Parlament ni al carrer”

Quan el Govern es faci la foto a Madrid el proper 22 de maig explicant la seva oferta de referèndum pactat s’acabarà el teatre –necessari per posar de manifest davant la comunitat internacional, i també davant dels Comuns, el contrast entre el caràcter democràtic del full de ruta i el negacionisme de l’Estat- i s’activarà, per fi, el procés d’emancipació real del règim del 78. Durant el viatge de tornada a Barcelona en AVE o en pont aeri, el front PP-C’s-PSOE ja haurà amenaçat novament amb el TC, l’article 155 de la Constitució, l'estat d'excepció o altres plagues bíbliques. Però no hi haurà marxa enrere. Potser hi haurà algunes desercions a la política i al carrer, perquè som humans i la gestió de la pressió, la por i les amenaces no és senzilla. Però la rendició, i Madrid prou que ho sap, ja no és una opció. Ni al Govern, ni al Parlament ni al carrer.

 

 

Només quedarà un dubte. Si Catalunya deixarà d’estar sotmesa als Borbons i a tot allò que representa la llotja del Bernabéu exercint la seva sobirania en un referèndum –tant si guanya el 'sí' com si guanya el ‘no’, el poble haurà estat sobirà-, o si ho farà per la via de la mobilització al carrer i l’execució d’una DUI legitimada per la majoria parlamentària perquè l’Estat haurà impedit físicament les votacions. També l’unionisme és conscient que no hi marxa enrere i ja fa campanya pel ‘no’. Entre ells, el diputat del PSC David Pérez, proper a Societat Civil Catalana, que recorre a les tesis dels nostàlgics del franquisme i de l’etnicisme més vomitiu per atacar l’independentisme.

 

 

Sigui com sigui, quan les 8.000 urnes es desprecintin el dia del referèndum, Espanya serà un estat en fallida. Fallida ideològica i fallida democràtica. Ni la repressió, ni la coacció ni l’amenaça hauran servit per aturar la democràcia, com ja va passar el 9N. Però amb la diferència que, ara sí, el resultat anirà a missa. També per als bisbes catalans, per cert.

 

 

L’ampliació de la base social del ‘sí’ serà directament proporcional a l’agressivitat i les amenaces de Madrid contra la democràcia i contra la dignitat de tots els catalans. Perquè al final, la tria, en un referèndum o en una votació de DUI al Parlament, ni tan sols serà entre règim monàrquic o república, sinó entre els qui volen posar les urnes i els qui les volen destruir. Però compte, perquè l’Estat i els seus apèndixs del PSOE i de C’s també faran guerra bruta fins al darrer segon perquè l’edifici independentista s’esfondri internament.
Comentaris
Sly
Sincerament, no veig enlloc la possibilitat que "l'edifici independentista s'esfondri internament". Com bé has descrit, la opció 1 és Referèndum més DUI, i la opció 2 és Repressió més DUI. No hi ha més, tret del que passi després en termes de confusió, velocitat de reaccions i goteig de reconeixements internacionals. Com a molt, i per alguns motius possibles, hi haurà un intent de re-votació per part de la EU, però aquesta lluita fa temps que Espanya l'ha perduda, al igual que a Catalunya.
Clar
Si ho fem amb fermesa Espanya si que s'esfondrara rà pidament. Recorda molt la tardor del 89 quan el esclavitzats pels russos es van sublevar i Rússia es va esfondrar en un tres i no res.
Josep de Palafrugell
Tinc 76 anys i espero viure el necesari, per veure el meu pais lliure de aquesta plaga, que representa l'estat Espanyol. Aguantare el que fasi falta. La resta dels meus dias espero viurels de CATALA INDEPENDENT DE LA ESPAÑA FRANQUISTE. que ja sera hora, despres de veurens sotmesos al franquisme, mes adjecta de la pobre U.E. TOHOM ES VA LLIURA DEL PASSAT, MENYS LA MERDA DELS ESPAÑNOLS. ¡ ¡ ¡ LLIBERTAT ! ! !
Antoni
Quin camí de roses sense espines (alguna petita) si que està. Ja hem decidit passar pel forro les recomanacions de la Comissió de Viena (neutralitat de administracions, Un any minim de coneixement de condicions i pregunta ......) Ha hem decidit que farem el que ens rota i tot el mon ens aplaudirà. Som els millors, si senyor. I visca el Barça. Qui va dir allò de que som uns somiatruites? Qui dirigeix aquest compte de la lletera? Bon diumenge
Fat Boy
@Antoni. Tot aixo esta molt be quan tractes amb Dinamarca, Suissa o el Canada, pero aqui estem tractant amb l'Estat Hispanic, que va ser posat providencialment per Deu en el centre de l'Univers.
Antoni
Fat Boy, de veritat creus que tractem amb algú? Quant diem o caixa o faixa estem tractant amb algú? Discrepo. I sobretot quant alguns (no tots) esn venen fum dien que a nivell internacional o tenim fet .... Tenim gent capaç de vendre gelats als esquimals i els venerem, son els nostres ídols. Per cer, acabo de veure la cua de països esperant per reconèixer la nova republica.
Els falsos dilemes ja no colen
El més probable és que no hi hagi cap emancipació de Catalunya, ni a les urnes ni al carrer. Aquesta és la tercera via.
Jordi
La guerra bruta del PP. PSOE i C's anirà més enllà de l·'últim minut... 'Os vamos a Montar un Ulster que os vais a cagar' Us sona ? Diuen 'convivència' on haurien de fer servir 'submissió'...
Narcís ( la guerra bruta d'aquests que se'n diuen ' compatriotes nostres ' ha estat, hi és i hi serà sempre .. n’és del que hi viuen, n’és del que hi bé i viuen!) ( anem’s-en ja d’aquests covards/ prepotents o maldad de barri .. compte corrent aixoplugat rere estat, estat anticatalà!)
La misèria moral/ ètica així com la pitjor de les vileses ensems amb cap defensa de la veritat, el bé i el dret o dret natural i polític .. n'és la marca d'aquests que se'n diuen espanyols, que se'n diuen catalans-espanyols .. com bé delata no permetre escoltar així saber el desig, l'ànsia i la urgència de referèndum que demanem com conseqüència a la vituperació emocional i material que ens fum aquest estat, estat totalment d'altri a res català que no sigui nostre territori i rendiments!
Fat Boy
Antoni, efectivament no tractem amb ningu, mes aviat ens les havem. Els que diuen caixa o faixa son els espanyols, i des de fa 300 anys, nomes que ells en diuen submissio o guerra. Vendre gelats als esquimals no es res comparat amb vendre un estat federal als espanyol i ja no diguem una republica catalana dins d'una monarquia espanyola. Doncs deus tenir molt bona vista perque no hi ha cap estat que reconegui una independencia que no s'ha proclamat, Espanya en canvi va trigar 60 anys (continua).
Fat Boy
a Portugal i uns altres 60 a Xile. O Gibraltar, que fa mes anys que es angles que no havia estat espanyol i encara els estan donant la tabarra.
Arizona
El sr. Antoni té raó ( i moltes faltes d'ortografia). No estem tractant amb ningú. D'ença 2010 i la resposta independentista al TC, durant el primers anys, el sobiranisme català va ser absolutament ingnorat i menyspreat com un suflè. Ara forma part de les agendes, però no hi ha cap proposta política. K'estat espanyol és sord, ceg i mut. Per tant, nosaltres anem passant. I serem independents d'una manera o altra. Si no hi ha referèndum hi haura DUI
Antoni
Disculpeu les faltes, qui diu referèndum o referèndum? Que li farem ..... Qui es passa pel forro les recomanacions de la Comissió de Venècia? Sobretot aquelles que diuen que un any abans del referèndum tots els ciutadans tenen que conèixer le condicions i pregunta del referèndum. Que el govern que convoca el referèndum te que ser absolutament neutral. ..... Evidentment ja no faig menció a una hipotètica DUI . Repeteixo: venedors de fum ..... ak temps. continua
Antoni
..... Recordeu allò de "Queda proclamada la República Catalana, dins de la República Espanyola" No son paraules de cap"unionista" desde el balcó de la Generalitat.

envia el comentari