Millet pot ressuscitar la puta i la Ramoneta?

"El que importa de debò és si la destrucció de Convergència -o, millor dit, de l'actual Partit Demòcrata- és factible i, en aquest cas, si el suport electoral que ha rebut tradicionalment es transformarà, o no, en abstenció"

L'opció de l'estat és arriscada. Partint de la corrupció estructural dels partits de la Transició, han segregat Convergència per acusar-la -específicament- de cobrar unes comissions que, d'una manera o altra, anaven a parar a tots els que manaven. En aquesta operació, la Fiscalia intenta evitar la percepció de què Millet era un puntal destacat del PP a Catalunya i que era l'Ajuntament del PSC qui autoritzava la majoria de les obres que generaven comissions. És un procés al partit. I morta Convergència, morta la independència. Dit d'una altra manera, creuen que tenen la bala de plata contra el procés.

 

Però això no és substancial. El que importa de debò és si la destrucció de Convergència -o, millor dit, de l'actual Partit Demòcrata- és factible i, en aquest cas, si el suport electoral que ha rebut tradicionalment es transformarà, o no, en abstenció o almenys en vots a altres formacions polítiques alienes a l'independentisme. Perquè l'estat s'equivoca si pensa que pot reconduir les bases electorals d'ERC, ni tan sols la direcció d'un partit compromès, des de fa dècades, amb un objectiu independentista que consideren a tocar amb la punta dels dits.

 

La jugada és miop i arriba tard. Ni tan sols l'espai dels comuns pot aplicar aquesta percepció selectiva de la corrupció sense acabar en mans del PP i el PSOE. La puta i la Ramoneta no ressuscitaran ni que el Partit Demòcrata es quedi amb zero vots.