El pes de les contradiccions

"Hi haurà molts actes amb segell propi en els propers mesos. Com destriar la lògica de partit de la necessària unitat en el propòsit?"

Els partits independentistes han de suportar dues albardes. La primera i determinant, la de l’Estat. Un Estat intransigent decidit a fer naufragar la nau del procés disparant contra la part més fràgil de la tripulació. La segona i important, les pròpies. Les derivades de la situació de cada partit i dels enfrontaments ideològics que els mouen encara excessivament.

 

Els dos condicionants es trenen. No debades el govern de Mariano Rajoy durant molt de temps ha mantingut –i encara manté–  la convicció que les diferències ideològiques i els interessos que separen el Partit Demòcrata, Esquerra Republicana i la CUP rebentaran l’intent de desafiar-lo.

 

Fins ara la trava interna més molesta en la consolidació d’un bloc d’esquerres independentista ha estat la incomoditat de la CUP a l’hora de tancar acords amb Junts pel Sí. Una trava que s’ha anat salvant amb papereres de la història pel mig.

 

Però ara se’n podria afegir una altra: la mateixa lògica partidista entre el Partit Demòcrata i Esquerra. Una lògica sempre insinuada però encara no especificada obertament.

 

Dissabte passat els republicans van desplegar una exhibició de força al Centre de Congressos Internacionals de Barcelona sota la divisa “La república que volem”. Va ser un primer acte per preparar el referèndum. Però alhora una iniciativa també per consolidar l’hegemonia que la mateixa Esquerra s’atribueix i que confirmen les darreres eleccions i els sondejos.

 

Hi haurà molts actes amb segell propi en els mesos que queden per convocar un referèndum que demana una gran mobilització. Com destriar la lògica de partit de la necessària unitat en el propòsit? N’hi ha que sembren i n’hi ha que espigolen...
Comentaris
Fat Boy
Jo els aconsellaria que no es tirin gaire de la moto. Hi ha molta gent que, en aquest moment, els es igual votar ERC o Pdecat i que qualsevol aparenca de cabronada partidista els impulsara a votar a l'altre. I encara crec que hi ha mes gent que creu que es indesitjable que hi hagi un partit hegemonic, ja sabem tots el que passa quan hi ha un partit al que se li donen xecs en blanc.
Jordi
El PDeCat i ex de Convergència estan als peus del cavalls mentre durin tots els judicis sobre el 3%. La Sra. Pascal ja ha dit que no vol saber res amb corruptes, però això no implica que l'Estat no continuarà burxant tan com pugui. I segurament no tot serà cert, però "difama que algo queda". Els primers en voler sortir de l'Estat espanyol és el propi PDeCat, encara que això suposi perdre les primeres eleccions de la República.
Cada partit parla a la seva audiencia
no pasa res si tots parlen i tenen el mateix objectiu final. Les envejes de "qui es més llest" seràn castigades pels votants. Mirar a llarg termini fent el que demana cada moment es l'estrategia més encertada. Es com guanyarse el cel i poguer dormir cada nit per la resta dels teus dies.
Narcís ( anem-hi amb cura .. de ben segur tenim espíes/ delators, trols/ cavalls de Troia i indignes, miserables i traïdors cercant sembrar-hi zitzània !) ( també cura amb els que només cerquen bon compte corrent .. ‘ bou fart no llaura dret ‘!)
Avui, ara i ací .. la lògica de partit només pot ser seguir en la ' unitat del propòsit ' ( ens hi juguem la vida, ens hi juguem l'existència, ens hi juguem la dignitat, ens hi juguem la respectabilitat!)! PD: abans de qualsevulla cosa, som catalans així hem de ser sobirans sinó .. ideologia per a què?
Cursa de relleus
Ara que el PdeCat està en el punt de mira judicial i mediàtic, que ERC prengui el relleu és molt positiu per a tots, per al sobiranisme per la força renovada, i pel PdeCat per abaixar la pressió que pateix. El que importa és el resultat final de la cursa cap a una República catalana.
Leyla
Sembla com si a més d'un els molestés que ara sigui ERC qui tiri del carro... Doncs jo crec que sort en tenim. El PDC no està passant pel millor dels seus moments. És una bona manera de deslligar 'independència' de 'corrupció' fins que tot s'aclareixi per no malmetre la imatge de l'independentisme que, a més, no és patrimoni de cap partit sinó de la societat.
Tip de mossen junqueras, Deu a la terra catalana
Amb ERC-TRIPARITIT anem de pet a una republica coreaa-comunista com el Deu Junqueras vol. Puigdemont, el titoletas de mossen Junqueras, fins quan? Per cert l'acte d''exaltació del sultan Junqueras va esser un ACTE CONTRA LA INDEPENDENCIA, pobre junqueras del tripartito pel nou montilla que es diu: ORIOLET JUNQUERAS , el comunista amb sotana
Molt lleig...
aprofitar que els fiscals i manaies de l'estat espanyol estan acarnissant-se contra CDC pensant que si els afebleixen el procés també s'afeblirà, per guanyar uns quants vot. Jo no bull un estat només amb esquerres...
I jo més
El problema no és qui suma més. Si no que ningú resti ni divideixi ni frustri ni ens entabani ni ens faci perdre el temps i les oportunitats que des de el 27s ja hi ha legitimitat i majoria malgrat les tupinades. A que esperen? Qui vol un ref. Otan, Quebec, Escòcia, Grècia, etc..

envia el comentari