El dia de la marmota

"Pero ara ja no és moment d’anar fent. El carrer demana determinació i acció"

 

Aquest divendres el Consell de Garanties Estatutàries ha declarat inconstitucionals les partides dels pressupostos de la Generalitat destinades al referèndum. Això no hauria de sorprendre ningú, donat que aquest òrgan analitza els casos en funció de les lleis vigents i, fins ara, estem subjectes a les lleis espanyoles. No és aquest el problema, i crec que no cal aturar-s’hi més del necessari.

 

Però el dictamen del Consell de Garanties provoca, com sempre, les reaccions d’uns i altres. Els partits unionistes surten de nou a defensar les seves teories i a inisistir que la legislatura està acabada i, sobretot, que el referèndum no es farà. El Govern insisteix que sí, que enguany els catalans votaran per decidir el futur del seu país. I qui dia passa any empeny.

 

Pero ara ja no és moment d’anar fent. El carrer demana determinació i acció. I, si us plau, que no sigui certa la frase que pronuncia el meteoròleg que interpreta Bill Murray a la pel·lícula ‘El dia de la marmota’, aquella que diu: “Els donaré un pronòstic per a l’hivern: serà fred, fosc i durarà... la resta de les seves vides”.