Desconnexió via exprés

"Si ho fa, és perquè és l’única manera de poder aprovar una llei amb la majoria sense que el procediment quedi tallat i fulminat per l’Estat"

El govern ha intentat resoldre a les braves la via d’aprovació de la llei de transitorietat jurídica. L’oposició –també Catalunya Sí que es Pot– ho ha atribuït a “un greu dèficit democràtic”.

 

Òbviament, aprovar una llei sense debat i per lectura única no és la manera més raonable de fer-ho. Ara, d’una manera o una altra, la llei quedaria aprovada, perquè Junts pel Sí i la CUP sumen majoria absoluta. Del dret o del revés.

 

Tothom –tothom amb un mínim de coneixement– sap que si el govern vol aprovar “via exprés” la llei de desconnexió, no és per cap dèficit democràtic. Encara no els afecta la síndrome del decret llei, que és la síndrome del PP. I que sovint ho ha estat del PSOE. Si ho fa, és perquè és l’única manera de poder aprovar una llei amb la majoria sense que el procediment quedi tallat i fulminat per l’Estat.

 

Si els senyors de l’oposició diuen que això “no és democràtic”, molt menys democràtic és que un Parlament no pugui aprovar una llei per majoria.

 

Si són tan democràtics, que arribin fins al final de la democràcia. Que permetin que el debat parlamentari ordinari es mantingui encara que el Tribunal Constitucional els suspengui a tots.  
Comentaris
Ricardam
Com sempre molt encertat
Iván
Rajoy no lo permitirá.
Joan de la Ribera
Clar i catalá , i qui no o enten es perque no o vol entendre.
Pepo
Per cojones a la banda estat, doncs per collons a la banda Generalitat.
El govern de Caspanya tal com es diu amb rao ,,de democratic nomes en te el nom.
good
No es pot expressar millor.
Ara t'escolto
Totalment d'acord.
Això també ho mira el món
Fins ara, amb les suposades somriures a sobre, el secessionisme amb prou feines ha obtingut algun suport internacional de segona fila. Amb el 18 brumari que es prepara, quins països donaran suport al Directori secessionista?. És clar que només es pretén algun tipus d'intervenció de l'autonomia per fer-se la víctima; lo de sempre.
Susana Rodríguez-Vida
Heu notat que els del CNI cada vegada molesten menys amb les seves bajanades, mentides i amenaces? Sembla que s'estan adonant que no serveixen a res i que ningú els fa el més mínim cas.
Gombau
Cal destacar la indecència política del Bloc Espanyol al Parlament (CSQP, PP, PSOE i Colono's). Acusen de falta de democràcia, però la falta de democràcia grossa i l'arbitrarietat en l'aplicació de les lleis per part de l'Estat, axiò els sembla excel·lent i la mar de democràtic. Cinisme i mala fe; no volen res més al món que fer descarrilar la independència.
El meu nom és cosa meva
Ivan, Rajoy es un ladrón. No tiene autoridad moral para permitir o dejar de permitir nada.
Antoni
Sempre el mateix: si ells fan les coses malament i no son democràtics, nosaltres el hi copiem.Quina pena
Clar
Sembla que per la demagogia militant dels de Catalunya si que es pot, Catalunya no hauría de poder mai. Quina pedra a la sabata aquests pseudoprogres de saló. No senten vergonya de si mateixos?. Tan leurrouxistes tronats són? Quina deshonra als antics lluitadors del PSUC.
Lluís
Els indepes cada cop sou més feixistes i antidemocràtics. De tota manera, ja podeu aprovar lleis ràpidament, que ràpidament seran anulades (PER SORT) pel Tribunal Constitucional. I, NO HO OBLIDEU MAI, EL 50 % DE CATALANS NO INDEPES NO PARTICIPAREM EN CAP REFERÈNDUM UNILATERAL.
Narcís ( raonament diàfan i delator dels que són per a posar-hi entrebancs!)
Clar i català/ valencià!! PD: ta col·lega -Etxearte n'aprengui!
PereB
El poder, si el tens, s'exerceixes. No el demanes. El PP quan va tenir majoria absoluta el va exercir sense contemplacions i sense cap mena d'empatia pels altres. El PSOE tres quarts. I CSQP i Ciudadanos l'exercirien d'igual manera si en tinguessin l'oportunitat. De què es queixen doncs l'oposició?
PereB
Ivan, te has enterado que han reabierto el caso de la caja B del PP?
Pau
Molt encertat,sembla que només sigui democratic carregar-se totes les lleis Catalanes a base de tribunals constitucionals o per majoria dels partits politics Espanyols,prou de fer el tonto,cal començar a fer lleis per decret i marxar lo més aviat posible d´aquest estat de feixistes. Sembla que ningù s´en recordi que els partits politics Espanyols canvien sengons el seu parer la Constitució quant els hi surt dels collons,prou d´anar amb el lliri a la ma.
....
Vaya,vaya, susanita.....ahora, todo aquel que no comulga con vuestras ideas os molesta....viva la libertad de expresión!!!!
Josep Maria
Tu vota Rajoy Yo me voy
Desfeta
Això es un classic. Molt primirats amb tot el que fa el sobiranisme que es la part dèbil , i molt condescendents amb el joc brut de l'estat, les clavagueres , la justicia instrumentalitzada, noticies façses esbombades. Tot això els sembla perfecte si serveix per a impedir que els catalans votin. No confien en que puguin votar seguir dins l'estat espanyol ? Tan poc hi confien ? O més aviat volen impedir que un referendum posi en questió que la sobirania només sigui del conjunt dels espanyols?

envia el comentari