Mi cortijo no es tu casa

"Se sap que la podridura és gran i que ve de dins, però només se senten forts per atacar qui ho denuncia quan aquest és independentista"

Val a dir que amb una correcció i fins i tot amb un punt barroc com de cortesia afectada, però ahir el jutge del Tribunal Suprem per on desfila Francesc Homs com a acusat va tenir un rampell de sinceritat que delata una certa concepció de l’Estat que s’ha imposat sense gaire escrúpol. Homs, que sap com treure de polleguera el personal, no debades fa molts anys que viu en bona part de parlar i de debatre, va demanar que el fiscal Jaime Moreno no l’interrompés. I aquí el seu punt provocador: ho va fer recordant que a casa seva li havien ensenyat que quan et pregunten, abans de tornar a fer una nova interpel·lació, has d’esperar que l’altre t’hagi acabat de contestar. Llavors el senyor jutge li va dir: “Señor, esto no es su casa”. I va recordar que allò és el Tribunal Suprem. Però vaja, que ja estava tot dit, no calia la segona part. Allò que les institucions són la casa comuna de tots els espanyols, la que paguem amb els calerons de tots, va quedar clar que no és la llar entranyable dels qui se’n volen independitzar... abans i tot de fer-ho. Això sí, mentre això no és oficial i no passa, bàsicament en van assumint les conseqüències negatives.

 

Que tota una mesa del Parlament pugui estar amenaçada d’inhabilitació, és clar, només si la seva ideologia és independentista, ens ha recordat la dimensió de la tragèdia fa escassos dies. El diputat Nuet, lliure de sospita i d’acusació perquè segons la Justícia espanyola no actua amb ànim independentista, ens ho ha deixat clar fa no res. Igual com ahir ens ho tornava a posar damunt la taula Homs al Suprem, en apuntar com els mateixos tribunals que admeten que el govern espanyol incompleix sentències del Tribunal Constitucional i no passa res, s’apliquen amb delit quan qui s’hi posa és el govern català, presumptament o no. És aquesta arbitrarietat la que en bona part està degradant la imatge d’un estat de dret, l’espanyol, que es veu erosionat pels mateixos que diuen que el defensen d’altri i a la vegada en fan un ús abusiu i fins i tot una perversió que el degrada.

 

I a l’arbitrarietat del funcionament de les teòriques institucions de tots (que ja hem vist que no acaba d’anar així) s’hi suma, de la mà dels altaveus del règim, l’acusació als independentistes que ho denuncien. Però només a ells. Diuen els guardians de les essències pàtries que la crítica degrada les institucions. Això sí, quan són bons minyons com els socialistes o els de Ciutadans els qui denuncien que s’està davant d’una politització grollera de la Justícia, quan per exemple quan un fiscal de Múrcia denuncia amenaces i intimidacions o quan una Fiscal General plega perquè no assumeix directrius de nomenaments per part del govern, llavors silenci. Se sap que la podridura és gran i que ve de dins, però només se senten forts per atacar qui ho denuncia quan aquest és independentista. I així és com els surt la vena Bertín Osborne i donant la volta al nom del seu exitós programa “Mi casa es la tuya”, el reversionen per un “Mi cortijo no es tu casa”, i es queden tan descansats. Un procedir que, com veuran, convida molt a sentir-s’hi a gust i a voler quedar-s’hi.
Comentaris
Sly
Són l'únic estat europeu -l'únic!- que mai no ha condemnat oficialment el nazisme. Amb això està dit tot...No cal ni recordar el passat i mèrits de tots ells, del TS, del TC, dels ministres de Interior, Exteriors i la mare que els va parir a tots. Tic-tac, tic-tac España, sois la mayor vergüenza de Europa y de Occidente. En acabat, serà bo llegir-los cóm descriuen la seva ruïna i decadència sense nosaltres. El poder judicial es quedarà sense feina i la monarquia, tota a Suïssa.
AMGF
Tant real com la mateixa Espanya.
Aurembiaix d'Urgell
Rajoy de tant inepte, es una arma de destrucció massiva per Espanya, el seu inmovilisme ha trencat el model Peix al cove que mantenia la relació CAT-ESP , s'ha carregat el bipartidisme, s'ha carregat el Tribunal Constitucional , ara està a punt de saltar per els aires la Fiscalia , la UDEF, el Suprem i el dia que vulgui parar el Referèndum la Guàrdia Civil farà un ridícul espantós. Realment és un "destroyer"per Espanya i un gran impulsor de la independència de Catalunya
vits52
A un acusat no se l'ha d'interrompre ja que té al dret a defensar-se i interrompint-lo el priven d'aquest dret, i aquests paios un és Fiscal del suprem i l'altre Jutge. Han perdut els estreps.
Jordi Català Sobirà
Sense separació de poders no hi ha democràcia. Caspanya és un règim neofranquista, de fet mai ha deixat de ser franquista, cosa q entronca amb el tradicional imperialisme-absolutisme bubònic. Catalunya n'és la darrera colònia.
regressió?
Teoricament Espanya tindria les de perdre, per ineptes. Però des que la insolència ha guanyat a EEUU sembla que el món està en regressió.
Episkyros
Exacte, tant l'article com la resta de comentaris que heu fet. Només afegir una cosa, no em sorprèn gens que jutges i fiscals es comportin així, perquè és el seu tarannà, quan els arguments els deixen en evidència interrompen, aixequen la veu, criden, etc... Sempre amb agressivitat com si aquesta actitud l'hi dónes la raó a ells. Les poques vegades que he vist cap independentista a les cadenes de TV de l'estat així és com els seus presentadors s'han comportat.
Neus
Mr Homs a fait preuve d'un immense sang froid et de beaucoup de correction
La reposta d'aquest jutge
respon al cabreig interior que li ha provocat la lliçó de bones maneres que l'Homs ha ofert! No té res a veure que el jutjat sigui casa seva o no amb la bona educació demostrada! Hem tornat a veure el típic comportament castellà-espanyol autoritari i que menysprea, un cop més! Ara és a les nostres mans desfer-nos de la soga econòmica, judicial i política que ens lliga a Espanya!
Narcís ( nosaltres ens n'anem .. tanta maldat i absència d'intel·lecte i moral/ ètica n'és insoportable!)
Res a afegir que no sigui " felicitar " l'autor per l'analogia d'allò que és espanya, ço és, rei .. hereus .. càrrecs/ alts funcionaris .. i mantinguts ensems amb egoisme i/ o síndrome d'Estocolm .. i què dir-ne d'ignorants, acomplexats i resta de consciència miserable! PD: són altre món .. se'l quedin!
BS Palafrugell
les ecspanyes (concepte) es un país de merda
JordiP
Vas conduint pel carrer i el cotxe que portes a la dreta deriva perillosament en rumb de col·lisió cap a tú. Quan toques la bocina, el conductor reacciona amb gestos de gran cabreig. Igual és un pietós i carinyós pare de família, però l'has atrapat en un descuit negligent. Igual que el Homs al fiscal (i al jutge-president).

envia el comentari