La recepta

"Això dels plans de pensions és una estratègia de pa per avui i gana per demà"

És una obscenitat! Treballar fins als seixanta set anys i tenir un pla de pensions. Aquesta és la solució per posar fi als nostres problemes, econòmics. Qui ho ha assegurat és qui s’asseu a la poltrona del Banc d’Espanya, i encara que ho vulgui vendre com una suggerència, un globus sonda, ell ho té clar. Que algú que es jubilarà amb cinquanta cinc anys i una pensió extraordinària digui que la recepta per fer front als problemes econòmics que té el govern d’Espanya amb una taxa d’atur desbordada i una guardiola per pagar les pensions foradada és aquesta trobo francament que és un despropòsit.

 

El problema no és l'edat de jubilació, el problema és que no hi ha feina! No s’ha sabut incentivar el mercat laboral ans al contrari s’ha precaritzat i s’ha empès al jovent a anar-se’n del país si vol treballar. I l’altra qüestió és que la guardiola de les pensions l’han deixada eixuta perquè n’han anat xupant sense preocupar-se de reomplir-la. No és falta de previsió, no. És incompetència per deixar caure un sistema que havia de garantir precisament que les persones que havien treballat tota la vida poguessin respirar quan deixissin de fer-ho.

 

En lloc de deixar treballar els joves que no tenen feina, volen jubilar a la gent més tard. És clar, la jugada és rodona i els números canten. Si una persona es jubila és una pensió que s'ha de pagar, en canvi un jove que no ha treballat no té dret a cap prestació. Ja en saben ja de fer números i, sobretot, de portar l’aigua al seu molí.

 

També trobo que li haurien de caure els mitjons i la cara de vergonya no només per haver-ho plantejat sinó a més per tenir la barra d’afavorir descaradament els del seu sector, la banca, com si no l’haguéssin afavorida prou! Això dels plans de pensions és una estratègia de pa per avui i gana per demà. Els plans de pensions són una trampa d’on no en podrem sortir perquè estarem atrapats pels bancs quan estiguem jubilats amb seixanta set anys o amb els que siguin. I llavors no tindrem ni diners per pagar els medicaments de la recepta.
Comentaris
Manel
Si algú agafa la secció d'economia de la vanguardia i es fixa en la rentabilitat dels plans de pensió s'adonarà que la majoria perden calers. Pots haver estalviat tota la teva vida i quedar-te sense res de res.
Ara i aquí,
No només marxen els joves, després de un divorci als jutjats, ( la meva ex es funcionaria a justícia ) m'ho varen prendre tot, per aconseguir anar endavant, ara visc i treballo a Alemanya, fa quatre anys, vaig venir sense idea del idioma, ara el parlo just, però al menys el que si que tindre es jubilació, a casa segur que no, amb jubilaré amb 65, no amb 67 o 70, treballo des de els 15. Quan sento gent com aquesta, que treballar no saben el que es, es jubílan amb 55, amb sous vergonyosos, fàstic.
mai
Qui tindrà feina fins a 67 anys? Com pagarà cadascú el pla de pensions? Una cosa és clara: s'ha de regularitzar l'ajut a morir per quan algú vulgui deixar de malviure.
Maria Teresa
Incompetència se li diu a aquesta proposta.Com més gran es jubili la gent ments treball per al jovent.El que importa per a solucionar aquests problemes és la creació de llocs de treball.Que treballi la gent jove, que desaparegui l'atur i millorarà l'economia, es reactivarà econòmicament el país, es podran pagar les pensions...Han de posar-hi intel.ligència.La solució passar per crear llocs de treball en gran quantitat, que desaparegui l'economia submergida, que desaparegui la corrupció,...
ops
I quan siguem fora què ens pagarà Espñ pel temps treballat?
SOY DEL PRAT
SI LOS CATALANES/AS QUEREMOS MANTENER NUESTRAS PENSIONES E INCLUSO MEJORARLAS ENTRE UN +10%/+15%, SOLO NO QUEDA LA INDEPENDENCIA !!! SALUD !!
Narcís ( en l'endemig .. qui fum aquestes lleis a/ contra la societat .. no són les mateixes que s'hi fan per a ells!) ( i, per si no fos prou, treballs més durs, arriscats i d’esgarrar-s’hi .. menys sou així menys pensió!) ( peròòòòò que “ hi entri tothom “ .. ‘ nostra casa, n’és la vostra ‘!)
Quants anys de cotització fumen falta per tenir dret a pensió de jubilació? Si es basen en els darrers 15 anys .. són com etapa final de la sèrie o presos aïlladament? Quin sou hom ha de cobrar per tenir una jubilació, tirant per baix, mitja? Que passa amb els treballadors que no arriben ni arribaran mai al mínim de cotització amb contractes parcials i temporals? Qui pot ' alliberar-s'hi ' d'aquesta ' quota ' amb sous reduïts i, a sobre, no fixes? PD: també al cobrà'ls-e .. IRPF!
Anna Armendares
Aixó dels plans de pensió individuals afavoreix l´Estat, que es desfá de les seves obligacions, i els bancs, que tenen un altre negoci rodó. Vergonya, i mes vergonya si ho permetem.
Josep
Pensions x aquí,per que a mi em queden 28 anys x poder jubilarme amb una feina dura físicamentTinc 41 anys,amb 55 ja estare bastant futut,i volem que em jubili als 67
Una estafa
Els plans de pensions són un engany monumental. Sols serveix perque els bancs puguin disposar d´un capital captiu amb qué fer negoci. Pel suposat beneficiari és una ruïna: la rentabilitat és baixíssima, inclús inferior a la inflació. Una altra cosa és que aviat no es podrà pagar les pensions, però els plans de pensions no són cap solució.

envia el comentari