Guanyar el 6F és defensar el Parlament

"El judici contra Mas, Ortega i Rigau -i el que s'acabi fent contra Homs- és la primera línia de defensa de Carme Forcadell i el mateix Parlament"

El 6 de febrer l'Estat espanyol es posa a prova a si mateix. Voluntàriament, ha assumit el risc d'asseure al banc dels acusats tot un expresident de la Generalitat i dues membres del seu Govern i, a més, ho fa amb l'acusació d'haver posat les urnes dins les quals hi van dipositar una papereta dos milions llargs de ciutadans, entre els quals més de cent mil que van optar per un no rotund. Cent mil demòcrates, recordem-ho, que volen continuar dins d'Espanya per voluntat pròpia, no pas per imposició vertical ni per autoritarisme exercit des de Madrid.

 

Per tot plegat, el 6 de febrer mesurarà les forces de l'Estat i els seus tribunals, d'una banda, però també la del carrer. L'atac a uns representants electes que, simplement, van ser conseqüents amb el mandat democràtic ha de ser respost des d'una mobilització prou massiva com per desbordar els mecanismes de pressió i repressió de l'Estat. Les inscripcions de l'ANC van a molt bon ritme i tot indica que aquest serà el primer fotograma d'un xoc de legitimitats imminent i inevitable.

 

I una última consideració. El judici contra Mas, Ortega i Rigau -i el que s'acabi fent contra Homs- és la primera línia de defensa de Carme Forcadell i el mateix Parlament. Una jornada complicada o, encara més, un ajornament desaconsellarien als estrategues de l'Estat un enfrontament ràpid i directe contra les institucions catalanes. Això, sumat al ressò internacional d'un jucidi -polític i excepcional- com aquest són la primera jugada ofensiva en el tauler de la part catalana. Queden pocs dies per a l'inici del final.
Comentaris
Pau
Falta gent. 15.000 no som prous. Animeu-vos collons, que ens hi va el futur !
Prou de xorrades
Si tot fos tan democràtic no es farien escraches davant d'un jutjat. Aquestes mobilitzacions i les seves excuses febles i sense arguments són prova de la culpabilitat de Mas i els seus sequaços i de la debilitat del procés.
Narcís ( els catalans " necessitem una pàtria " que no pas estat aliè i, a sobre, botxí, i per si no fos prou, botxí fora mida! .. qui pot acceptar-ho? qui pot permetre-ho? .. si desapareguéssim de la faç de la terra, país veí, espanya, hi brindaria!)
A) La Catalunya present n'és conseqüència de la Catalunya passada, prepassada i de l'encara avui, ço és, conseqüència de sa ' violació ' amb allò que implica d'anihilació, espoli i befa .. així doncs cap xoc de legitimitats que sí una Catalunya legítima i una espanya falsa/ delictiva! i B) Ni tan sols tenen l'excusa de baixa participació així d'haver estat fora de lloc/ abús de poder .. a l'inrevés, justament sa alta participació és allò que els fumé ( vet aquí com embruten la ' justícia '!)!
Prou de xorrades tipus Prou de xorrades
Sociates mesells i fatxes llardosos: foteu el camp!
Pere de Kaltruku
A aquestes altures encara estem així; sembla mentida que no se'n adonin que el poble no callarà ni ara ni mai. Si traieu aquests, en vindran d'altres; aixó ja no tindrà fi.

envia el comentari