Referèndum sense ansietat

"Cal impulsar el referèndum dins els marges establerts, i amb les correccions temporals que calguin, amb l’objectiu de fer-lo bé i en condicions de guanyar-lo"

Això del “sí” de la Cup als pressupostos del govern de Junts pel Sí té diverses coses bones. Una és, en si mateixa, el fet que Catalunya tingui uns números que el seu govern aplicarà i que ens calen a tots, siguem independentistes o no. L’altra és que, en el camp sobiranista, es facilita el camí perquè tothom que ho vulgui de veritat pugui concentrar esforços i els recursos que pertoquin també al front del referèndum. Cal sumar complicitats, hi falta molta gent, i tota haurà de ser-hi benvinguda sempre. I tres, en el camp de l’independentisme estrictament, la cosa va bé per espolsar-se certs atacs d’ansietat i aquell anar a remolc de les idees que des de la Cup es puguin anar posant damunt la taula cada dos per tres. Ells diuen que aquests pressupostos els avalen perquè es convoqui el referèndum abans de l’estiu? Molt bé, ja estava previst que fos així i no calia que ells diguessin que ho exigeixen perquè si hi ha compromès un referèndum per a la tardor, ja em diran vostès si no calia convocar amb cert marge. A partir d’aquí, la data es fixarà en funció d’allò que puguin impulsar els qui estan de veritat implicats en la logística del plebiscit.

 

Oriol Junqueras és una peça clau, en aquest sentit. Ahir deia a la ràdio que “és possible” fer el referèndum abans de l’estiu, i el cas és que tampoc cal que hi entri, ell i la resta, en aquest tipus de competició per veure qui diu que es pot fer abans i per tant a veure qui projecta tenir més ganes de fer-lo i de fer-lo ja. Aquesta és una dinàmica atacada que ha imprès una part de l’independentisme durant els últims temps, i s’ha demostrat més perjudicial que no pas en clau de suma. No cal que fem creure la gent que això d’un referèndum per la independència amb l’Estat de cul és una cosa facilíssima de fer i que ja si d’això ens hi posem demà millor que l’endemà. No cal. De veritat. Cal impulsar-lo dins els marges establerts, i amb les correccions temporals que calguin, amb l’objectiu de fer-lo bé i en condicions de guanyar-lo.

 

Per tirar endavant aquests pressupostos, Presidència i Economia han treballat a fons i junts han sumat. Ara Presidència i Vicepresidència tenen el repte polític de les seves vides, junt amb la resta de departaments del Govern, però aquí Puigdemont i Junqueras amb una responsabilitat clau i que marcarà les seves carreres polítiques. El president ja ha dit que no contempla cap altre horitzó polític per a ell que no sigui el del referèndum. El vicepresident estem tots segurs que hi veu també l’oportunitat inequívoca que tot independentista de tota la vida com ell, així que segur que també prioritzarà aquest front i les seves conseqüències a una possible inhabilitació o acció del govern espanyol que li pogués barrar el pas de cara a unes hipotètiques eleccions catalanes en clau autonòmica després d’un avortament del referèndum. Ell segur que tampoc no aspira a altra cosa que a un referèndum que han promès del dret i del revés, també els seus. I per tant, confiança plena i atacs d’ansietat zero. Ara cal feinejar molt i bé, amb poc soroll, amb zero sobreactuació ni necessitat de demostrar que s’és el més ràpid de l’indret. A feinejar i a fer-ho bé, i que es noti amb fets. Malgrat tot, i els molts elements que s’hi conjuren en contra, aquest govern està demostrant que pot fer la seva feina. Ara cal que demostri, a més, que pot culminar-la amb èxit amb el seu projecte mare i que el justifica.
Comentaris
terrassenc
100% Camamilla party dels amics del pont aeri. Lo primer és fer-ho pactat amb l'estat espanyol, lo segon donar temps als qwerty, i la llibertat del País, al final. Es veu que ja els hi va bé que segons com vagin les coses només quedaran un parell de mesos per fer campanya (a Escòcia en va durar 9).
Narcís ( el farem bé, i més encara, si hi donem idees que no pas posar entrebancs!) ( anem contra vent i marea .. però la veritat, el bé i el dret, dret natural, arribarà a bon port!)
Sí, i amb el suport fora mida de la ' població ' que els hi posà així com també de majoria de periodistes com part o col·lectiu d'aquella! PD: quan de llibertat hom tracta ( a hores d'ara ja defensa pròpia pura i dura), qui més poder hi tingui, més l'ha d'exercir, més l'ha de desenvolupar i .. hi serem tots!
Compte
Compte amb el troll unionista terrassenc: vol crear divisió. Ara m'omplirà de negatius (cortesia del CNI?
terrassenc
@Compte. Si confons a un que 'té pressa' amb un troll del CNI, fes-t'ho mirar.
Compte
Fa veure el que no és, per a esquitxar merda contra els que suposadament "no pensen come ell".Pura estratègia unionista per a crear discòrdia. Ni cas, se li veu el llautó.
El referèndum sembla la bala de plata del secessionisme
Secessionistes, contra l'ansietat benzodiazepines d'alta potència. Hi ha moltes marques. Amb recepta mèdica.
compte
Mira, ja m'ha omplert de negatius. CNI style...
Sabadellenc
Gairebé tots els que heu escrit comentaris hi heu posat l'expressió 'els hi' quan hauríeu d'haver posat "els" sense "hi" sinó proveu de posar la oració en singular i veureu com desapareix aquest "hi" que no toca. Tants cops com no posem els pronoms febles, especialment hi o en, i per un cop que el posem és just quan no toca!
Endavant, 6F
Compte, tens tota la raó. Se li veu el llautó d´una hora lluny, AL TERRASSENC AQUEST És el que voldrien: que ens precipitéssim... a fer-ho malament. Doncs, no. De moment, els que es precipiten són ells dient que tancaran els col.legis. ARA, el que importa és omplir la mani del 6F. Hem de ser molts, molts. Deixar clar que no volem viure en un estat antidemocràtic.
terrassenc
@Endavant, 6F. Voler que comenci la campanya per el Sí és voler fer-ho malament, és precipitar-se? Ens veiem el 6F i cada cop que faci falta fins la independència, company.
vell pesuquero
Molts no se pas d'on han tret que el nou espai de la Colau and Cia s'implantarà en l'espai del PSC ?

envia el comentari