La crisi Vidal és aprofitable

"Després de Vidal, fins i tot la CUP ha hagut de dipositar una confiança explícita en les intencions del Govern de Junts pel Sí. La premsa de Madrid, unànimement, ha donat per bones les afirmacions del jutge"

Comparteixo la perplexitat davant la candidesa de Santi Vidal, jutge i càrrec electe que ha exercit a Madrid sense que cap d'aquestes ocupacions -tan exposades- semblin haver-li fet perdre la ingenuïtat. Dit això, la crisi política que han causat les conferències del ja exsenador té -com tot a la vida- alguns aspectes positius perfectament aprofitables. Aquí en van uns quants.

 

D'entrada, les revelacions de Vidal, exagerades o no, demostren una determinació absoluta del Govern. Hi ha hagut veus interessades, des de tots els angles de l'independentisme, que posaven en qüestió les intencions d'un o altre sector polític, sempre per raons egoistes/partidistes o per estratègies secundàries amagades. Després de Vidal, fins i tot la CUP ha hagut de dipositar una confiança explícita en les intencions del Govern de Junts pel Sí. La premsa de Madrid, unànimement, ha donat per bones les afirmacions del jutge, conferint una credibilitat -insòlita- al procés català que ha impactat, directament, en l'opinió pública espanyola.

 

D'altra banda, el daltabaix causat per Vidal ha demostrat l'actual cohesió del Govern i la majoria parlamentària, que han actuat en bloc i sense fissures partidistes. I si n'hi ha hagut, no han transcendit. En tot moment, les institucions catalanes han actuat amb autoritat i donant la sensació de tenir-ho tot sota control. El Govern, almenys pel que fa a aquesta crisi, ha semblat el d'un estat.

 

I un efecte secundari. Ara el govern de Madrid haurà de decidir entre dues opcions igualment negatives per als seus interessos. Perquè o bé dóna credibilitat a les afirmacions de Santi Vidal i admet, per tant, que no ha estat capaç d'impedir un pla en aparença molt ben estructurat, o bé li nega versemblança a les conferències, donant suport indirecte a la versió del Govern català, al marge de quins siguin els plans que s'estableixen des del palau de la Generalitat.

 

En qualsevol cas, Vidal no és tan mala notícia. Només és un accident, entre tants que hi haurà.
Comentaris
Espectador
Madrid ho te clar. donaran credibilitat a les declaracions de Santi Vidal . El gran problema de Catalunya es un altre, qué faran els 850.000 podemitas de la Colau ? que son espanyolistes recalcitrants , quan es plantegji fer el referèndum que Madrid mai admetrà ?
margarita
Despues de que hayan gravado al ministro del interior en su despacho. Si es verdad que se han podido comprar los datos fiscales de todos con dinero ¿me puede decir alguien para que sirve el ministerio de interior y sus cuerpos de seguridad? si hasta un niño puede robar secretos de estado
Lass
...o veig també aixì.
Churchill
Un exemple: si Arenas(PP), Lerma(PSOE) i Montilla(PSC) admeten que han estat jugant amb "la sagrada unidaz de la patria", plantejant a Puigdemont acceptar el referèndum a canvi que no sigui vinculant d'immediat (Espanya tingui temps de fer contraoferta), commonwealth mantenint al preparao etc, directament els linxen. Si per contra diuen que és tot inventat -que és el que faran- aquí s'acaba el tema. Els espanyols informats amb dubtes i cagalera, i els catalans trempant. He he
Àngel Drach
Si, la veritat!.
JCM
I tant que n'és d'aprofitable. Sigui veritat , o no , a l'espanyolisme se li ha instal·lat el dubte i la por al cos ,i això no té preu. Revisaran tots els protocols de seguretat de l'estat, informes, agents del CNI i converses amb ambaixadors....què collons se'ns ha pogut escapar, pensaran. Serà veritat ? serà mentida? potser una barreja ?....Pura guerra psicològica , desgast de l'enemic , aterrir-lo amb l'incertesa. plantar la llavor del dubte....I tant que n'ha estat d'aprofitable!!!
Jones
L'estratègia de l'anexionisme s'ha fonamentat en intentar fer creure que la independència era impossible. Donant credibilitat a aquestes declaracions se'ls enfonsa l'edifici de la seva propaganda. Aquí i allà. Els meus cunyats madrilenys estan ara mateix desorientats. Otan? Commonwealth???
el
Per sort aquesta estratègia és inconsistent, i tard o d'hora hauran de decidir-se per una opció o altra. I les dues són una victòria per a nosaltres.
Shark
Ens falta picardia. Si Vidal hagués dut una gravadora digital damunt, ara tindríem una arma de destrucció massiva. Si no teniu assessorament especialitzat, busqueu-lo. Prou lliris !
Fals dilema
És evident que no es pot donar o negar en bloc la credibilitat a les coses que diu Vidal. Només cal investigar les que poden ser veritat o simplement versemblants. El Govern català no ha actuat com un estat: ha fet de Spectra. Encara ningú s'ha querellat contra Vidal i segueix com a assessor de Mundó. La cara totalitària del secessionisme (llistes negres de desafectes, per exemple) també arribarà a les cafeteries de Brussel·les.
ferran
D’aprofitable res de res, això és un tret al peu en tota regla..a) La gent de la CUP seguiran amb el seu rotllo anticapitalista quan la misèria no és culpa de la crisi sinó del fet que som una colònia...b) Perdrem un home honrat i un gran comunicador com és Vidal per culpa de la seva candidesa...c) Seguirem perden el temps amb essencialismes quan hauríem de denunciar Nit i Dia, en Català, Castellà i Suahili que mai sortirem de la misèria sent una colònia.
Miss Catalunya
Tot al redit guanyat la setmana pasada a Bruseles, tirat a la aiguera per culpa d´un imbecil dÉRC. Estem perden tota credibilitat exterior, pero fem veure que no ha pasat res. ERC el tonto util del unionisme.
enric
Vidal va dir les coses que va dir perquè era una reunió de poques persones; de totes maneres, li va mancar experiència. Dit aixó, algunes de les seves afirmacions fa molt de temps que circulen entre els independentistes, per exemple l'Estat que assessora als Mossos i la potencia estrangera que ens pot ajudar
Miss Catalunya
Hola, ja sé que faig pena seguint al peu de la lletra el clixé de la Miss, bonica però tonta. Però com que sóc un troll unionista manipulador no puc deixar passar l'ocasió d'embrutar el bon nom d'ERC, part essencial de JxS.
Ni cas i endavant
Tan debò fossin veritat la meitat de les afirmacions d'en Vidal. CAT ha d'actuar ja com un Estat. Als espanyols, ni cas. Nosaltres endavant!!

envia el comentari