CUP i ERC han d'estar amb Mas, a mort

"Artur Mas ha estat un president amb una bona imatge pública, almenys entre les bases socials de l'independentisme, però també se li ha atribuït el paper de bèstia negra de la CUP, que el va enviar "a la paperera de la Història" i, sobretot, ha estat l'adversari electoral més combatut per Oriol Junqueras"

El judici del 6-F contra Mas, Ortega i Rigau no només és un assaig -més que significatiu- de la capacitat de mobilització de l'independentisme, sinó que posarà a prova la cohesió del front polític, institucional i associatiu. S'asseuran al banc dels acusats un president de la Generalitat i dues membres del seu Govern, tots ells del mateix color polític, però la seva defensa social recaurà en la globalitat del front independentista. I és aquí on es demostrarà la maduresa política i la capacitat estratègica del conjunt del bloc independentista i l'actitud real i tangible dels sobiranistes d'esquerra davant les arbitrarietats de l'Estat.

 

Artur Mas ha estat un president amb una bona imatge pública, almenys entre les bases socials de l'independentisme, però també se li ha atribuït el paper de bèstia negra de la CUP, que el va enviar "a la paperera de la Història" i, sobretot, ha estat l'adversari electoral més combatut per Oriol Junqueras. El líder dels republicans i l'anterior president de la Generalitat van col·lisionar frontalment en diverses ocasions, la més sonada de les quals, per cert, va ser en la pròpia gènesi del 9N.

 

D'aquí que el 6F sigui vist amb un cert recel -en privat, de moment- per republicans i cupaires, que desconfien d'un Mas a qui no acaben de veure mai en retirada definitiva. Però, en aquest cas, una esquerda partidista equival a fer-li el joc a l'Estat, que intenta, justament, represaliar el Partit Demòcrata per reduir, si això encara és possible, la transversalitat de l'independentisme i limitar-lo a una part -majoritària, si es vol- de la franja que va de l'esquerra a l'extrema esquerra.
Comentaris
9 Barons de la Fama
Amb Mas, Ortega, Rigau, Joan Coma, Homs, Forcadell... i tots aquells a qui el nazional-mandrilisme franquista, bourbònic i cigronaire ataqui amb les seves arbitrarietats antidemocràtiques. //*//
Delac
¿Para que ERC y la CUP apoyen a Mas en el juicio del 6F, Mas tendría que retirarse definitivamente? ¿Y eso por qué? Al revés, si la CUP no le hubiera vetado y ahora juzgasen a un presidente en vez de un expresidente, el escándalo internacional sería mayúsculo, para bien del procés. Una oportunidad perdida, gracias a la CUP y en parte también a ERC.
sobrepassats
Aixo que demanes a alguns els sobrepassa intelectualment de forma considerable. Si son tan enzes que volen apujar els impostos per regalar-los a Montoro de que no son capacos aquesta colla de pre-mentals. Mas es un burges, com a tots els que cobren mes de 30.000 euros i ells estan aqui per demanar el vot per a CQSEP
Xavi
Hem d' anar tots units fins el final i no mostrar fissures partidistes. Unitat, referèndum, independència!
ona
Molt ben vist sr. Cot. Podrà entendre una cosa tan senzilla la part del govern esmentada? Serà capaç la nostra esquerra d'estar a l'alçada? No estaria de més escriure-ho en lletres grosses als passadissos del Parlament. Podriem demanar a alguns voluntaris que ho pintessin igual que un graffiti.
idemeadem
Caldria defugir dels que ens volen separar en el nostre objectiu. L'activisme cibernètic està a l'ordre del dia (o de la nit)
Ramon
No puc aplaudir el segon correu perquè està escrit en castellà. Però només per això, perquè subscric el contingut fil per randa tot i que una randa no sé què és.
Unitat
Esperem que els partits sobiranistes tinguin clar en quin moment estem i què ens hi estem jugant. Per sobre de les legítimes diferències. Molts ciutadans no perdonaríem mesquineses o errors que portessin el procés a un atzucac. Per a adversari, ja tenim l´estat espanyol. Que els quedi clar!Unitat
Kimet
Just a la fusta. Esperem que tothom estigui a l'altura.
A sobrepassats
anàlisi brillant.
Quant d'odi tenen alguns corruptes
S'enverinaran amb la fel qu'els surt del cor podrit. Ells defensen el 3% i demostren que han pujat al carro indepe per amagar la corrupció d'anys del partit sense nom. Seguiu insultant als companys de viatge i després exigiu unitat, com criatures amb les seves contradiccions. Amb corruptgents al timó, mai mai serem lliures.
avia
Trobo encertat l'escrit pero desgraciadament molts no saben on tenen l'enemic. LLASTIMA
Ramon
Sí, sóc un troll racista i supremacista, què passa?
No
No hi ha dubtes en el cas d'ERC, el seu compromís és evident. La CUP és una altra cosa...
Puntualitzem Sr. Cot,
"estar amb Mas, a mort" pel 9N SI, per les martingales corruptgents... que cadascú es netegi la merda pròpia del seu cul!
Narcís ( si no estimem Catalunya els catalans, qui?) ( si no defensem la veritat, el bé i el dret de ca nostra, els catalans, qui?)
Ras i curt: l'estat fa això per ser contra Catalunya, per ser contra nostra llibertat així pro nostra subjecció - subordinació - subjugació tot cercant nostra anihilació així com seguir usurpant-nos, plagiant-nos i piratejar-nos/ espoliar-nos! PD: país veí botxí busqui's altra víctima, altre ninot de pim pam pum, per viure de la ' moma ', de la fatxenderia i .. fer-s'hi pinya!
terrassenc
És trist comprovar que mon.cat censura els comentaris crítics amb la seva línia editorial, aquest ja és el segon comentari enviat. Un article tan esbiaixat com aquest és una mostra clara del control convergent dels mitjans de comunicació. Un control clarament desproporcionat al seu pes real.
OsPedrer
La CUP ha fet la feina bruta a ERC i de retruc al govern espanyol. Als uns només els importa la seva revolució i als altres prendre el lloc als convergents. Aquests sí que porten anys embolicats amb la bandera per tapar el que són realment. Que no hi vagin, i si ho fan, una bona escridassada.
Albert P.
La trista realitat dels partits d'esquerres a catalunya fins no fa massa és que han tingut com a objectiu prioritari eliminar l'antiga CDC per sobre de qualsevol altre prioritat politica, econòmica i social. 30 anys de pujolisme i de CDC al govern han generat dues generacions de politics que han viscut fustrats amb aquesta situació. La CUP ho tenia entre cella i cella, com abans ho havia tingut la ERC de Carod, el PSC de Maragall i Montilla o la ICV dels Saura, Herrera i Camats.
Seguim censurant ?
Pamflet de corruptes que venen l'ètica del periodisme pels sucosos ingressos públics. Això ho canviarem quan siguem País.
compte
Compte amb els troll unionistes disfressats d'indepes. El Ramon fa el paper per la dreta, el terrassenc per l'esquerra. Pur trollisme espanyolista per crear divisió, a través de la manipulació. No els feu cas.
@Albert P.
Homeeeee! Crec que l'"objectiu prioritari eliminar l'antiga CDC" es un objectiu molt noble vist lo vist dels corruptgents, i el que queda per sortir. Millor començar un País nou net, i si ho fa caspaÑa encara millor perque ja està vist que vosaltres en 30 anys no hi heu posat cap interès, i ara tampoc. Canviar de nom, seu i logo no es renovar-se, es posar la porqueria sota la catifa.
Esteve
Recuperarem la independència de Catalunya.
Matilde G de Ayala
Ramon, no siguis tanoca, mira el diccionari i sabras el que es "randa".
Anna Armendares
Si seguim depenent de Madrid tampoc podrem acabar amb la corrupcio ni acabar amb kes retallades. El sentit comù i, el moment històric demana una estratègia intel.ligent, com la de Puigdemont, que recordem que també es de Convergència. O es que els "purs" també el voleu enviar a la paperera de la història?? A mi l`esquerra beata amb fa mes por que una pedregada seca.
Maria
O hi som tots o no arribem
Pere Grau
Per què s'ha de retirar Mas del tot? No tenim tants homes de la talla d'estadista d'ell com per prescindir-ne alegrement. Que algú a CDC ha estat corrupte? No ho nego pas. Però no ha estat en Mas. Què ha fet en Mas? Ha empès el partit cap a l'independentisme, quan hi ha la necessária majoria social , s'ha tret del damunt el duranisme i va trobar la manera (criticada per tants) de poder fer el 9N que ha tingut més repercussions que no pas diuen els seus detractors. I encara pot fer molt!
@Pere Grau
Mas porta tota la vida a CDC i dins de la direcció. Igual no ha sucat directament (no li calia, sempre ha tingut bons sous) però el que ningú es creu es que no ho veiés, es pot ser corrupte per acció o per omisió. Millor que no torni, a dia d'avui es més un passiu qu'un actiu.

envia el comentari