Soraya, sola

"Sense Catalunya, el café para todos fa aigües per tot arreu. Era la peça catalana la que donava sentit i sostenia unes estructures artificials creades, justament, per diluir el marge polític de la pròpia Catalunya"

La pròpia Soraya Sáenz de Santamaría ha escenificat, des de dalt del faristol del Senat, la clamorosa inoperància en què han acabat les estructures territorials derivades del règim del 78. La vicepresidenta insistia, patèticament, en unes suposades onze mesures importantíssimes que diu ella que es van acordar el la conferència de presidents autonòmics de la setmana passada. L'escena era terrible: L'Estat espanyol fent veure que es creu un decorat que ha disposat ell mateix, amb els barons territorials del PP i el PSOE fent de figurants.

 

Sense Catalunya, el café para todos fa aigües per tot arreu. Era la peça catalana la que donava sentit i sostenia unes estructures artificials creades, justament, per diluir el marge polític de la pròpia Catalunya. Per això el gest d'absentar-se de la conferència de presidents i, conseqüentment, del debat posterior ha convertit l'invent de Espanya de les autonomies en artefacte anticuat, espatllat i inservible. L'absència de Puigdemont a la conferència i la posterior negativa d'ERC i el Partit Demòcrata a participar en el debat han liquidat políticament el millor instrument que s'ha utilitzat contra el catalanisme polític en els últims quaranta anys.

 

La soledat de Soraya acaba una època. I la negativa de Puigdemont en comença una altra. Els trens són a prop.

 

 
Comentaris
cesca
Que nostre senyor t'escolti !!!!!! I que no trigui.......
Alons
L'has clavada, salvador!
Això si la CUP no liquida la legislatura abans d'hora
I tot els esforços, les il·lusions dels catalans independentistes, els enfrontaments amb Madrid, les accions a l'exterior etc.. no hagis servit per res, perdent qui sap quants anys. Tanta feina feta i ara depenem del vot d'uns quants semiadolescents ressentits que pensen que Castro és el millor que ha passat a la Història. Irònicament, les masses estan mobilitzades i una minoria s'ho pot carregar.
Tarota
Si voleu trencar Espanya, per què no marxeu també del Congrés dels Diputats?
Zas
que bé que ho expliques Cot,perquè realment es aixì; però es allò de que ......algú ho havia de dir!!!! com diu el comentari de l´Alons; l´has clavada!!!
Maria.
Han tingut gaire bé 40 anys per apendre a fer cafeteres.
Narcís ( el mal no té límit .. anem's-en jaaaaa d'aquests pobres llàtzers, d'aquest infern que no pas Estat de res que sí estat del tot aliè!)
Anar contra Catalunya diàfanament o d'amagada " ha estat sempre sa argamassa ", l'argamassa de país veí/ espanya! PD: què han fet amb els ' cents i cents de milers de milions ' que ens han piratejat aquests darrers 40 anys .. que no sigui usà'ls-e per a furtar, corrompre, endollar, malbaratar i fatxendejar àdhuc llençà'ns-e desvegonyidament, descarada i cínica .. ser ells qui ens mantenien, mantenen?
Narcís ( quan no hi siguem .. veurem allò espanyolons que són com no es busquin altre ninot de pim pam!)
Hem d'anà'ns-e el més aviat possible ( ja!) .. el rentat de cervell que fa espanya a son jovent contra qualsevulla cosa catalana n'és d'anys/ dècades! PD: ' morta la cuca, mort el verí '!
Arnau Estanyol
Es reuneixen els lladregots per desplumar a la victima. Però si la victima no apareix, què dimonis fan els lladregots? Potser posar-se a treballar?
ferran
Aquests gestos són collonades...Vivim sota un regim colonial i la gent pensa que la culpa és de la crisi. És un fracàs que la gent no percebi un robatori colossal destinat a engreixar a la gegantesca casta funcionarial: sevillana, madrilenya, basca i navarresa...Només aconseguirem la massa crítica quan la gent tingui la percepció de la realitat colonial que pateix.
pilar
Es veritat per això tenen tant interés en que Puigdemont hi sigui, si no hi és totes les mirades van a la Comunitat de Madrid.

envia el comentari