Jo pregunto: TV3, "la seva"?

"Provin de trobar un espai que s'apropi al grau de combat dialèctic real que diumenge van tenir una sèrie de ciutadans amb un responsable polític governamental"

Aquest país està ple de caragirats. D'"estómacgirats", fins i tot diria. I malgrat això, són una minoria. Els aixafaguitarres professionals, gent cabrejada amb el món que troba en banderes minoritàries la manera d'escopir a plaer una majoria, per descarregar així les seves múltiples frustracions. Això, malgrat que n'anem ben servits com a país, és minoria. I des d'aquest diumenge passat que els queda una bandera menys a aixecar. De fet mai la van tenir, però el ridícul a què s'exposen ara, com a mínim durant uns dies, mentre encara ens quedi record del "Jo pregunto" de TV3, seria ja estratosfèric, de voler-s'hi posar. Deien "TV3, la seva", com deixant caure que no és "la teva", la de tots els espectadors, com ens va dir aquella campanya de publicitat, sinó la dels independentistes. I la comparaven amb TeleMadrid, la TVE de Rajoy o el Canal Sur dels socialistes. Provin de trobar un espai que s'apropi al grau de combat dialèctic real que diumenge van tenir una sèrie de ciutadans amb un responsable polític governamental, i després en parlem.

 

 

Ho vaig piular i als amargants els haurà passat per alt, ells que només es fixen en allò que els dóna la gana i que creuen que també els dóna la raó, però a mi, realment, que hi preguntés gent que forma part de sindicats o de partits com Iniciativa o Ciutadans, o d'associacions com Societat Civil Catalana no em sembla d'entrada res de dolent. Quin és el problema? Que no es van presentar com a tals? Això, com gairebé tot avui dia, sabíem que s'acabaria sabent (i va passar pocs segons després a la xarxa), però és que a més tothom amb un mínim de criteri veia a través de la tele com certs tons, biaixos i formulacions de pregunta amb sermó previ no buscaven cap resposta, equanimitat ni intercanvi sincer, sinó micromítings i atacs de part interessats. El president Carles Puigdemont va contestar amb educació, i avall.

 

 

Una altra cosa, certa també i que igualment vaig apuntar en un primer tuit, és que el president hauria d'haver estat menys pendent dels papers i de les xifres, i mostrar una major empatia que en aquest format cal projectar d'entrada, i ja després mirar d'apel·lar a la raó. Però vaja, que els ciutadans seleccionats per preguntar ja es van encarregar, en la major part de casos, que una part de l'audiència empatitzés amb Puigdemont. Eren poc representatius des del punt de vista social i polític, pel que van dir i també perquè gent afiliada a partits, sindicats i certes organitzacions pseudopolítiques són minoria entre una població cada dia més escèptica amb aquestes fórmules de participació. Però són ciutadans d'aquest país, existeixen, estaven en el seu dret de preguntar, havien de fer possible que el programa tingués interès i no fos un massatge, i representen una realitat que, tot i minoritària en molts casos, hi és i està molt bé que sigui reflectida a la televisió pública de tots, amb els seus mil i un defectes, que també els té.

 

 

Ells hi representaven unes minories i el president de la Generalitat hi representava una majoria. Descompensació en favor de qui menys representa? No ho veig. Puigdemont, diputat electe en unes eleccions al Parlament (que és el que votem i això que el legitima) forma part d'una majoria a la cambra de representants catalana, que és plural però que és clara i governa les principals institucions del país. Aquí hi ha un pes i una força que uns pocs ciutadans triats a l'atzar (comprant que així hagi estat) no et poden esberlar amb quatre preguntes. I llavors vas allà, contestes i el públic ja és prou savi, madur i format per extraure'n les pertinents conclusions.

 

 

I no fem de cada petita cosa un drama, si us plau. Els qui s'entesten a dir que tots plegats som uns babaus a qui una tele pot adoctrinar i fer-nos combregar acríticament amb la independència se'ls respon amb programes com el "Jo pregunto" de diumenge (que com tot és perfectible en fons i forma), però no creient, com ells, que tots plegats no toquem ni quarts ni hores i ens mamem el dit.
Comentaris
Ramon
Ni Espanya ni TV3 impediran la llibertat de Catalunya: VENCEREM!!!
Ramon
Ah, no, és clar, el programa no podia ser "un massatge". Havia de ser hostil. Com si no en tinguéssim prou, de televisions hostils envers el desig de llibertat dels catalans. Com si no en tinguéssim prou, de mitjans d'adoctrinament progre per contraprogramar aquell desig. No, és clar, no podia ser un massatge. Els massatges hem de deixar-los per quan les "nostres" televisions entrevisten capitosts de les esquerres espanyoles i sucursalistes. Llavors, el massatge no és lícit: és obligat.
TV3 ha fet joc brut
El que indigna és que TV3 amagués la partinença política dels que preguntaven. Això és joc brut. Si volen donar veu a minories que ho diguin i tots contents.
Leyla
Jo pregunto: per què no es van presentar els qui preguntaven? Per què no van dir abans de fer les seves preguntes qui eren i a quines associacions o partits pertanyien?
Ara i aquí
Recordo un programa similar en una tele castellana, amb en Rajoy de preguntat, per mainada, evidentment amb les preguntes preparades, on el "preguntat" no va poder respondre una de les preguntes, per que ni ell mateix que havia escrit la resposta era incapaç de llegir la seva lletra. Per sort nosaltres tenim un president, els pobrets espanyolets, tenen el que tenen, ells l'han votat.
Ramon
Que nosaltres ens assabentéssim d'immediat de qui era en realitat cada preguntador pretesament anònim no treu que al gruix de l'audiència se la van colar ben colada. I encara que no fos així, que sí que va ser-ho, la intenció és el que compta: TV3, més que mai, és la seva. La televisió dels enemics de la llibertat de Catalunya. Concretament la dels enemics progres. Suposo que tanta condescendència deu obeir a què hi deus col·laborar en tertúlies.
Ramon
Per cert, això que la resposta botiflera a l'eslògan de la Televisió Nacional de Catalunya, "la teva", dient-ne que és "la seva" té quasi tanta antiguitat com l'eslògan mateix. Els sociates i la seva palanganeria ja ho deien quan faltaven encara anys i anys, per molts anys, perquè ERC fes el tomb independentista de la mà d'Àngel Colom i Pilar Rahola. Era una resposta contra l'eina de redreçament lingüístic i nacional. Una resposta d'una podridura botiflera tal, que el Trallero la deia sempre.
xavi
vesten a cagar a la via paniaguat, ara has vist la catalunya de veritat, estem farts de mentides i d´un proces bufó, pero clar tu mentres tant , tu traca trac, a les tertulies, tve al menys fa programes en catalá, tv3 fa algun programa en l´altre llengua catalana el castellá,?? ja era hora que tv3 fossi de tots.
Narcís ( fart d'opinar de país botxí, fart d'opinar del mal!) ( anem's-en jaaaaa .. país botxí s'intoxiqui amb son propi verí!)
1. Per molt que tv3 anés contra la independència .. fora/ espanya diria que nostres mitjans ens renten el cervell ( no debades són professionals de ' no respondre a cap veritat '!)! 2. Si només amb les salvatjades que fumen sos mitjans, via notícia ( o no notícia ), via sos periodistes ?! o/i locutors i comentaristes, via ses portades d'abast estatal .. anem ben sobrats! 3. Quan, país veí ha estat net i informativament veraç, amb tot allò que implica, amb res vingut i demanat per Catalunya?
no en sé res, però ho diré tot
Santa paciència la del President Puigdemont!. Deu ni dó d'haver d'aguantar estoicament les sortides de tó, la manca de respecte i d'educació d'alguns dels participants.Penosíssima intervenció d'un professor (...i director d'una escola, segons va dir) amb una manca de criteri supina i uns prejudicis només a l'alçada de la seva ignorància; penós. Quasi tant com el noiet amb ulleres, ballarí ell, que orgullòs de "cantar-li la canya" al President vá fer palesa amb claredat la seva curtesa de mires..
Jordi Estelada
Entre els "escollits" n'hi havia de ben educats, que es van comportar com cal en una situació així, però altres van demostrar ser uns autèntics maleducats, emborratxats com anaven pel fet de tenir els seus minuts de glòria davant d'una càmera. Alguns, després del seu míting, ni tan sols arribaven a formular cap pregunta. El Puigdemont, a tothora correcta, un altre en el seu lloc els hagués engegat a pastar fang!
xup
crec que es correcta al que varen fer, i penso que el Sr. Puigdemont hi estari.ha d,acord, perque el que no poden premetrens es que desde fora diguin que aixo esta preparat perque en surti tot be i que no donem veu als qu-hi no pensen diferent, no volguem ser com ells, som molt superiors i quant la rao es nostre no tenim que tindre por
Panda de maleducats
Per la propera, tant se val el color o la filiació, exigiu una mica més d'educació i una mica menys de prepotència a alguns dels participants. És el president de Catalunya, no un qualsevol a la barra d'un bar. Comuns, unionistes, sindicalistes.... educació siusplau,
No ens representen
Ara comprenc millor els minimítings que molts d’ells feien, minidiscursos exaltats i agressius on fins i tot la pregunta quedava poc clara o desdibuixada del context discursiu.TV3 va preparar un programa per fer “una encerrona” al President i així desacreditar-lo a ell (JxS) i al procés. Dubto molt que els 12 entrevistadors representin la societat catalana tal com ens ho van voler vendre. Els catalans mereixem una TV3 més rigorosa i digna, i no la manipulació de baix nivell del programa de TV3
El problema no són els 12 escollits, el problema és amagar informació
És important el contingut de les preguntes; crear un debat divers i punyent per a posar en “dificultats” el President. El que indigna és que TV3 amagués la pertinença política o associativa dels que preguntaven. Això és joc brutt, doncs és informació rellevant. Si volen donar veu a minories que ho diguin i tots contents i si és tacticisme i mantenir audiència durant 3h, doncs no si val tot En qualsevol cas, el fet és que, en aquest programa, TV3 ha evidenciat un mal vici heretat de TV espanyols
Ramon
Més amunt un fill de sa mare celebra el programa d'ahir perquè, diu, va recollir la realitat social. La immensa majoria dels catalans som separatistes: quan heu pogut veure reflectida aquesta realitat a cap televisió? Sempre havia dit i mai ningú m'ho ha pogut rebatre que en relació amb el procés TV3 era la més neutrals de totes les televisions i que això no era una lloança sinó una vergonya: com ens en podem sortir, amb un 88% del share hostil i el 12 neutral? La correcció l'han feta a pitjor.
Ramon
Els sociates també li van muntar una ansarrona al seu palanganer Carod Rovira però allò estava calculat fins el mil·límetre per fer-lo caure bé de retruc: tots els preguntadors eren o semblaven franquistes i s'entestaven a dir-li "José Luis". Òbviament, l'objectiu sociata era enaltir el seu palanganer perquè vencés Carretero en un congrés d'ERC del dissabte següent i se salvés així el Tripartit. No podem anar tant amb el lliri a la mà o ens la fotrem però que ben fotuda.
Clarament
on to ostil, maleducat que sembla que si els hagi enganxat a la roba, exigint sempre i mai preguntan com poden ser part de la solució. Va ser vomitiu, la presentadora a estones tractan al president com si fos un nen dolent que es volgues escapar d'estudi. Hagues set molt mes representatiu sortir al carrer als quatre cantons de Catalunya i que la gent hagués fet les preguntes directament (traduit vol dir guanyarse les garrofes i sortir de palau) Estem cansats de cuina!
Ramon
Algú surt amb la mandanga que immundícies com la d'ahir serveixen per demostrar al món que nosaltres no necessitem "manipular". Mentida. Ho necessitem com ho necessita tothom. No podrem sobreviure sense la "manipulació" que jo n'hi dic simplement disposar d'algun mitjà afí. No cal, que sigui totalitari com per exemple qualsevol mitjà sota control del PSC. Només que fos afí. Ho necessitem igual que ho necessitaria tothom i negar-ho és fer-ne de la impotència virtut.
Hamilton
Vergonyosa aquesta " encerrona " que li van fer al president Puigdemont ,i la presentadora Lidia Heredia prenen part i ajudant a fer quedar malament al president i al procés.Lidia Heredia va ser cómplice d'aquesta jugarreta .inclús li va dir al president que no li habia contestat , quan Puigdemont va dir que seriem uns irresponsables si no sabéssim el que estem fent. Aquesta xicota ja va fer sortir de polleguera a Junqueras en una entrevista amb les seves preguntes tan impertinents
Penós
TV3 televisió unionista ?
Iniciativa impune
Plou sobre mullat: diumenge anterior un 30 minuts sense esmentar la incompetència (mala gestió o pitjor) de iniciativa per Catalunya (?)
Puigdemont, patriota, i valent
La conclusió que vaig extreure del programa és que SCC, ICV, PAH i altres organitzacions feixistoides i esquerranoses (o els seus representants) comparteixen el mateix odi pel president Puigdemont, o fins i tot per Catalunya, que voldrien veure ben ensorrada. Voldria veure els "líders" d'aquestes organitzacions sota la mateixa pressió a què es va sotmetre el president. Tranquils, que dubto molt que ho vegem. Em sento orgullós del president, jo que mai vaig votar CiU.
Patètics esclaus i col·laboracionistes
TV3 televisió unionista, contrària a la llibertat de Catalunya, plena de socialistos i iniciativeros.
massa
Per massatge el de X.Xirgo a Millo a Elpuntavui, posant-li en safata dir mentides sense contrapregunta. Mal sistema.
fatal
Fatal la tria, els mítings, la teatralització, Lidia Heredia versió la Sexta, i 3 hores de nit.Mai més .
pep - manresa
No vaig veure aquest programa perquè ja em temia el què en realitat va acabar passant, tal com he estat llegint aquí. Ja en vaig tenir prou amb l'entrevista que li havia fet dies enrera la Lídia Heredia a l'Oriol Junqueras, semblava un interrogatori en tercer grau fet a un delinqüent perillós, la seva agressivitat s'acostava a la que ja ha hagut de patir el mateix Junqueras per part de La Sexta (Ana Pastor) o fins i tot 8TV (Josep Cuní), tant de la Pastor com del Cuní m'ho podia esperar.
2017
Que miedito que dais
terrassenc
Si TV3 hagués mostrat el llista de preguntadors amb les seves adscripcions polítiques s'hagués vist que la mostra no era gens representativa. El periodisme unionista (també el de TV3) acostuma a confondre intencionadament pluralitat amb representativitat. Avui la Lidia es feia la ofesa als matins per les crítiques rebudes. No és que hi hagués una 'ma negre' en la tria, certament, és que es van passar per el forro la representativitat i ho deurien saber perquè ho van amagar.
Leyla
@terrassenc. No és això el més greu, sota el meu punt de vista. Tota aquesta gent triada i escollida tenien tot el dret del món a ser-hi, a parlar com van parlar i a mostrar els seus interessos de partit, però dient qui eren, no amagant-se en l'anonimat ciutadà. I TV3 sabia qui eren i no els va obligar a dir-ho. Això sí que és manipulació. Espero que s'exigeixin responsabilitats. No vull que TV3 es converteixi amb una altra merda de cadena reality amb els meus impostos.
Ramon
TV3 entén la representativitat com que cada partit tingui la seva veu. És a dir, que hem de suportar que la veu de la majoria dels catalans no hi sigui mai representada en totes les altres televisions alhora que en les nostres hi ha de tenir tanta veu qui té 62 escons que qui en té 3, 8, 11. De manera que els debats acaben sent de tots contra un, passava amb les majories absolutes de Jordi Pujol, va passar amb la presidència Mas, passa amb Junts pel SÍ. Això, ja dic, TV3, De 8tv ja ni comentari
Peret
No em van agradar gens els suposats " moderadors " Carles Prats i Lidia Heredia que veient la insolència i la mala educació d'alguns/es dels mitineros, que no preguntadors , li feien al president de Catalunya , no van saber o millor dit no van voler que es comportessen en més educació. O es que a Carles Prats i Lidia Heredia ja els hi anava bé el desballestar i abatre a Puigdemont ?
Silvia
Encara estic esperant la pluaritat d k tan presumeix tv3. Per a mi només hi vaig veure antiindependentistes mal educats fent reclamacions. La pluralitat hagués sigut si tbe hi hagués hagut pro independentistes. Es a dir els d un costat i els d l altre. I la Sra heredia hauria d ser neutral si fos una bona periodista.
Bond
La Sra Heredia i uns quants més potser han rebut un sobre moooolt llaminer dels qui ja sabem i de cop i volta veuen les coses d'un altre color. Diners o amenaces, aixi funcionen els mortadelos. Bárbara Rey, algú sap qui és?
Oservatore Romano
Ai tertulianet, tertulianet, que és de profit el ser ben agraít!!!
Ramon
Per què demanes pluralitat i neutralitat NOMÉS a TV3, Sílvia? Aquest, és l'objectiu? Que totes les televisions siguin hostils fins el paroxisme envers la llibertat de Catalunya menys una que ha de ser neutral en aquesta matèria i per descomptat que no n'hi hagi cap d'afí?
Ramon
El nàdir històric de TV3 que va ser aquest programa podia tenir dues explicacions més. La primera és que el periodista de Catalunya fa com l'àrbitre de futbol, que xiula en funció d'allò que per experiència sap que li portarà menys problemes. Vull dir que no sempre és progre d'ideologia, també n'hi ha que ho és per òsmosi, per autodefensa o per estupidesa. La segona explicació me la guardo tot i que ja hi va haver algun comentari que la insinuava. Potser l'ansarrona volia beneficiar algú absent.
Ramon
Això de pensar-se que el rebuig espanyol i botifler per TV3 prové del tomb independentista és tan erroni com la bestiesa que Jordi Pujol estava blindat i era pràcticament inatacable per causa del seu dit "encaixisme". Blindat? Inatacable? Collons si es descuiden! Els autènticament blindats i inatacables eren més aviat uns altres. Aquestes coses, com la de creure que la catalanofòbia apareix amb l'independentisme, una de dues, o poca memòria... o poca edat i t'han enganyat.
Gombau
He llegit tots els comentaris del Sr. Ramon i em semblen ben encertats i intel·ligents. No comprenc per què té, en tots ells, un grapat de puntuacions negatives, quan aquestes puntuacions no es donen en altres comentaris també independentistes. No pot ésser, doncs, que siguin puntuacions negatives de gent unionista. Per què hi són?
Teresa
El dia que entrevistin l'Arrimadas, els que li facin preguntes seran tots, tots, independentistes extrems? Seria el mateix que va ser diumenge, al revés. Em fa ràbia que a més es menteixi: aquell noi tan mal educat i prepotent i egocèntric que odia tant CDC va dir que els del President, o sigui CDC, havien volgut aterrar el conservatori i resulta que havien estat els del PSC quan tenien l'alcaldia de Manresa i CDC s'hi va oposar. Trobo estrany que la Lídia Heredia encara tingui els ulls clucs.
Lídia
Demano que la senyora Lídia Heredia plegui d'una p...vegada. La seva actuació (ja prou penosa els dies de cada dia als matins) va fer avergonyir fins els ratpenats. Això és una moderadora? Vergonya. Demà em canvio el nom.
FRAK DUBÉ
PAIS D´ESCLAUS. SEGUIDORS D´EN VICENS VIVES. QUE DE LA CLAUDICACIÓ EN DEIA PACTISME.
ANONIM
Poden sortir totes les minories que vulguin, però el programa no s'havia presentat així. A més la majoria també tenim dret a preguntar. Una estafa en tota regla.
catala progresista
com cou indepres,veure que catalunya es plural, i que n'hi han indepes un 48 per cent i no indepes, un 52per cent,dins els no indepes uns quants del 10 al 20 volen fer un referendum i n'hi ha un 30 i escaig quasi un 40 pp, cs psc que no volen un referendum aco es la realitat lo demes es doctrina dels lladres del 3 per cent.
Ramon
Més amunt, un "progressista" que no sap com s'escriu progressista afirma que hi ha un 48% d'independentistes. Fals. Tres candidatures que no s'hi van posicionar, precisament per reconèixer que en el seu electorat hi havia independentistes i no independentistes. Per tant, és més que raonable deduir que en les plebiscitàries va haver-hi majoria absoluta independentista també en vot, malgrat la guerra bruta, malgrat les amenaces, malgrat l'espai mediàtic hostil.
Ramon
Els vots negatius, Gombau, tenen quatre procedències. Tres de les quals, entre les que hi ha la que ja insinues, són molt bon senyal. L'altra, potser no tant... però no pels missatges.

envia el comentari