Artur Mas, Joana Ortega i Irene Rigau, a judici per posar les urnes el 9 de novembre del 2014. El Tribunal Suprem, obrint judici oral contra Francesc Homs pel mateix motiu. El govern espanyol intentant boicotejar l’acte al Parlament Europeu en què Carles Puigdemont, Oriol Junqueras i Raül Romeva han de parlar del referèndum. Realment, tot plegat fa molta olor a diàleg. A Operació Diàleg. Meditada, racionalitzada i portada a la pràctica. Però diàleg dels de veritat, d’aquells en què s’escolta i es respecta l’opinió de l’altre, en què se’l deixa parlar, i s’intenta arribar a acords, amb la consciència que això és el millor per a tothom. Potser som nosaltres que no entenem la seva manera de dialogar, però resulta bastant increïble que l’Estat intenti fer creure que l’Operació Diàleg està en marxa enviant quatre polítics a judici

 

Mentrestant, des de Catalunya l’aposta és clara: mobilitzacions massives al carrer per deixar clara l’oposició total i absoluta a aquesta manera de fer de l’Estat que xoca frontalment amb el tarannà que portem anys demostrant els catalans. I ara, des de Catalunya, es tornarà a respondre, i la resposta serà de nou democràtica, civilitzada i pacífica. Per això les entitats sobiranistes fan una crida a una gran mobilització el proper 6 de febrer, dia en què començarà el judici contra Mas, Ortega i Rigau pel 9N. És en aquests moments que el poble hi ha de ser, com ho ha fet fins ara sense fallar a cap de les cites dels darrers 11 de setembre. Sense importar de quin partit són els polítics jutjats, sinó tenint en compte que efectivament se la van jugar i van ser fidels a allò que demana una majoria de catalans: poder votar sobre el futur polític de Catalunya. 

 

Cal, doncs, una resposta contundent. I potser fins i tot estaria bé anar una mica més enllà i organitzar una mobilització tan potent que impedeixi que l’expresident i les exconselleres puguin accedir al jutjat. Perquè quan més apretin des de Madrid, més forta i contundent serà la resposta de Catalunya. 

 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa