Deu, nou, vuit, set...

"Les institucions catalanes han de posicionar-se enfront de l'autoritarisme arbitrari de l'Estat i els partits que consideren que Catalunya és una nació han de demostrar que per sobre de qualsevol diferència hi ha la democràcia"

El compte enrere ha començat: El 6 de febrer una gran mobilització social s'oposarà, des del carrer, a la justícia espanyola. Per primera vegada en la història recent d'aquest país, la societat catalana està cridada a rebutjar una acció concreta de l'Estat, una represàlia judicial que és considerada il·legítima per una àmplia majoria parlamentària i, sens dubte, pel comú de la ciutadania. Aquest 6 de febrer, per tant, és el primer acte d'un decantament decisiu que determinarà el futur jurídic i institucional de Catalunya.

 

Dins del Tribunal Superior de Justícia s'hi confrontaran dues legitimitats. L'una, provinent del poder de l'Estat, hereva de la mateixa obsessió que en diverses circumstàncies històriques va perseguir els presidents Macià, Companys, Irla i Tarradellas. L'altra, simbolitzada per tres representants electes -Mas, Ortega i Rigau- que van obeir el mandat de les urnes convocant una consulta. Uns funcionaris de l'Estat jutjaran un president que va ser fidel a la paraula donada.

 

Però amb el carrer no n'hi ha prou. Les institucions catalanes han de posicionar-se enfront de l'autoritarisme arbitrari de l'Estat i els partits que consideren que Catalunya és una nació han de demostrar que per sobre de qualsevol diferència hi ha la democràcia. El 6 de febrer aquest país començarà el viatge que l'ha de portar al món.
Comentaris
Narcís ( s'ha acabat el bròquil per aquests anihiladors i espoliadors .. Catalunya se’n va i tant de bo, la resta de PPCC, ja ha patit massa, ja ha esperat massa!) ( es facin amb Portugal o amb d’altres que tan bé s’estimen .. donant-els diners i acceptant sos necessitats!)
Ben dit! I, sí, començarem el viatge que ens ha de dur al món .. Catalunya s'ho mereix i el món també! PD: s'han acabat les arbitrarietats d'aquest ' violador estat ' amagat, pel que fa al món desenvolupat, en maquillatge, damunt, barat, de democràcia! Nota: quina gràcia, a país veí botxí poden haver partits ' regionalistes ' .. i n'és malvist tinguem ' partits nacionalistes ' ( quan només som ' partits nacionals ' amb aquest sufix com defensa!)!
llpv
Si, s'han acabat les festes del 11S amb els avis i els nens i tothom somrient. A partir del 6F comença la lluita de veritat, al carrer, passi el que passi...
45
Those who desire to give up freedom in order to gain security will not have, nor do they deserve, either one. -Benjamin Franklin (1706-1790)
45
The Constitution is not an instrument for the government to restrain the people; it is an instrument for the people to restrain the government. -Patrick Henry (1736-1799)-
Kurd
Crec que l'ANC s'equivoca demanant preinscripció. Entrem a una fase repressiva i no cal ser tan enzes de donar facilitats a l'estat. A ningú no li sona Erdogan? menys lliri a la mà, per favor
Leyla
@kurd. Es que després el Estado manipula les xifres i diu que 'l'independentisme s'esgota'. Si no fossin tan mentiders i manipuladors no caldria. Però són així, no hi poden fer més.
Marià
Pancarta de la concentració, Tribunals polítics el poble us jutjarà
ona
@Leyla. Es que fer segons com fan no hauria de ser la cosa.
Pepo
Els que van i aniran a judici, podríem ser nosaltres mateixos, per tant cal ser allà on puguin sentir la nostra veu de protesta, des de Salses a Guardamar i de Fraga a Maó, però també d´Estocolm a Ciutat del Cap, d´Anchorage a Usuhaia o de Sant Petersburg a Tokyo.
Leyla
@ona.Fer segons com fan? Potser que si. Que ens 'inhabilitin' a tots.
Alan
A veure quan comencem a veure pancartes amb el lema "DUI"

envia el comentari