Puigdemont contra Montoro

"L'absència de Puigdemont, a més, ha contribuit a ressaltar la incoherència que hauria suposat el fet de comportar-se políticament com una nació per a, immediatament després, passar a formar part d'un sistema pensat, justament, per liquidar aquesta qualitat"

Ha passat la conferència de presidents autonòmics i en queda poca cosa més que una fotografia fallida, amb el lehendakari i el president de la Generalitat destrossant el café para todos de la transició. Aquell instrument, que va pensar i aplicar el ministre Manuel Clavero Arévalo, fet servir a la contra ha acabat convertint-se en una arma de primer nivell per a bascos i catalans, que permet una visualització clara de les dues realitats/velocitats -mai no reconegudes- de l'estat de les autonomies.

 

L'absència de Puigdemont, a més, ha contribuit a ressaltar la incoherència que hauria suposat el fet de comportar-se políticament com una nació per a, immediatament després, passar a formar part d'un sistema pensat, justament, per liquidar aquesta qualitat. Catalunya no és una comunitat autònoma de règim comú i, per primera vegada, ho ha demostrat amb fets.

 

En fi, que la festa és rodona i que això és el que està fora de l'abast del ministre Montoro.

 

 
Comentaris
Shark
Doncs a la Cope ahir afirmaven tot el contrari, que la reunió havia estat enormement profitosa i els pactes entre presidents autonòmics de molt calat. Per deixar a continuació Catalunya (no Euskadi) al nivell del betum. No van aclarir però de quins pactes parlaven. Ni una paraula. Els tenim emprenyats i carregats de bilis a més no poder. Bon senyal.
Narcís ( el PPSOE/ espanya menteixi .. difami .. injuriï .. calumniï .. i es befi tant com vulgui de nosaltres, però sense posà’ns-e sos llargs dits a nostres rendiments i ses lleis deturadores/ anihiladores, tot plegat, lluny de nosaltres, ben lluny, políticament parlant!)
Ser en allà per ser tractat com " catalán, catalino, catalufo, hijo put. catalán " que no com President de Catalunya ni de bon tros dador/ mantenidor via espoli .. perquè? PD: a sobre d'aquells sortir-se'n sempre amb ' superàvit fiscal ' degut al nostre dèficit .. demanar més i més sota excuses totes ( que si tenim més vells, que si tenim més pobles, que si tenim més quilòmetres quadrats, que si tenim més . . . . . serà que Catalunya no pas!) per a malbaratar, furtar i fatxendejar !
Catalunya no ha demostrat res
L'absència d'Puigdemont en aquesta conferència no converteix Catalunya en res diferent a una comunitat autònoma espanyola, el president de la qual no ha volgut assistir. Puigdemont queda retratat: un irresponsable.
Vigia
Hi ha un segon efecte positiu de l'absència de Puigdemont: en el pim, pam, pum que s'ha muntat sobre si la comunitat de Madrid fa dumping fiscal i sobre si s'han d'harmonitzar els impostos cedits, ara ja no en poden donar la culpa "als catalans".
Catalunya no ha demostrat res
España tornarà a aer Una, Gran i Lliure, amb un règim com cal: franquista. Arriba España!
Joanb
El President Puigdemon va ser coherent amb la voluntat majoritària dels catalans atès que no hi va assistir. Ha tornat a demostrar que és un més de nosaltres, no pas un polític egocèntric que pren segons quines decisions en funció de si li convé o el satisfà personalment. Ens hem de fer respectar, com a Nació i com a demòcrates. No hauriem entès que el nostre màxim representant s'hagués ajuntat amb aquella colla de cretins que tant ens han faltat i ens falten al respecte.
Jordi Comasobirana
Puigdemont ha actuat com calia, si realment ens creiem que som sobirans i volem sortir de la presó anomenada Caspanya, Escanya o Espanyistán.
Asdf
Si no ens odiessin tant, ara podrien plantejar un entremig, deixar l'espoli en la meitat, segons com que Euskadi contribuís en el mateix nivell, i justificar-ho convenientment, que per això controlen tot el mass media. Però és superior a ells, ens han insultat, ens insulten i ens insultaran. No hi ha res a fer. Cal marxar i aviat.
J.M.Pol
Collons, veig que encara queden anyorts franquistes. Quina pudor de pais podrit que fot escanya. Adeu i barca nova VISCA LA REPUBLICA CATALANA

envia el comentari