Patxi i Susana, dos espavilats

"Patxi López i Susana Díaz, a més de la proximitat política amb el PP, comparteixen la jerarquització del nacionalisme espanyol per sobre de la ideologia (ideologia?) i una característica de gran tradició en la política espanyola: Són monolingües"

Tot indica que, al final, és probable que la secretaria general del PSOE acabi confrontant les candidatures de Patxi López i Susana Díaz. Dos perfils que s'assemblen com dues gotes d'aigua. López va ser elegit diputat del PSOE, amb 27 anys, després d'escalar tots els nivells dins les Joventuts Socialistes. Des d'aquell càrrec, ha anat saltant de butaca en butaca, arribant a la presidència del Congrés dels Diputats en la curtíssima legislatura anterior. Tot i així, la proesa política més destacable del personatge va ser el seu nomenament com a lehendakari, l'any 2009, gràcies a un pacte amb el PP que va marcar una fita inesborrable: Patxi López té el privilegi d'haver estat el primer lehendakari de la història que desconeixia completament la llengua que es parla en aquell territori des de fa milers d'anys.

 

Patxi López i Susana Díaz, a més de la proximitat política amb el PP, comparteixen la jerarquització del nacionalisme espanyol per sobre de la ideologia (ideologia?) i una característica de gran tradició en la política espanyola: Són monolingües. Del biscaí diuen que, més o menys, és capaç de dir algunes paraules en anglès; de l'andalusa, ni això

 

Cap dels dos ha treballat en res que no sigui el PSOE -Susana Díaz cobra un sou institucional, ininterrompudament, des dels 25 anys- i tots dos han estat en totes les conspiracions internes del partit en els últims temps. En fi que, guanyi qui guanyi, guanyaran tots dos i els que són com ells.
Comentaris
Vida
I aixo ens hauria d'amoinar? Nosaltres hem passat full fa molts anys. Sr.Cot, fem cas de lo nostre i deixem els veins fer el que volen. Visca la Terra Lliure i mori ................
I si miressim una mica més
Quants casos més no sortirien? quins mèrits van fer Leyre Pajín o Bibiana Aido per ser minsitres amb trenta pocs anys i cap feina fet fora de la política? Espanya és el pais de la picaresca, els señoritos i el cortijo. Com gosen alguns en parlar exclusivament de la corrupció convergent i ni esmentar res del PP i el PSOE. Com poden creure que mai canviarà alguna cosa?
RHC
Un bon analisi. Salvador, . Totalment d'acord amb tu.
no sabe ni quiere saber
En això dels idiomes, no es diferencien gaire de la gran majoria de polítics espanyols. Amb tots els seus defectes, l'Aznar va fer l'esforç d'aprendre un anglès macarrònic. Els "progressistes" i "oberts" (González, Zapatero) ni això ... I es que a aquesta gent els pesa molt l'imperi. Ja ho va dir tot cofoi el Cela (fill d'anglesa!), que a Cervantes no li havia calgut mai saber una altra llengua que el castellà ...
Glu glu glu
Ja fa temps que el vaixell fa aigües, però amb el poder polític copat per associacions de lladres (PP), vividors (PSOE) i populistes (C's,Podemos) el futur d' Ejpanya es veu més negre que mai. Fotem-ne el camp ràpid i ben lluny !
Eduard
A mi el que faci o deixi de fer el PSOE amb aquests dos candidats me la sua. L´article molt bé.
Narcís ( el Paco López n'és d'una barra que clama al cel .. i què dir-ne de ser contra noste per demanar un ' simple pacte fiscal ' .. quan ell i navarresos disposen de tots els rendiments d'Euskal Herria i .. ben fet!)
Qualsevulla cosa vinguda d'espanya té aquest nivell o nivell vergonyós fora mida .. i sense sentit de mínim ridícul ( serà que els ' zeros ' de sos comptes corrents bé ho val!)! PD: aquests treballar? aquests suar la cansalada? aquests saber ( o massa sabrien!) allò que n'és viure amb poc més del smi o ni això? .. perquè si malparlant de Catalunya i i escombrant-nos-en els diners són a la ' glòria ' ( ' dignidad española ' .. sense comentaris!)!
Pepo
Aquest és el mal dels partits hegemònics. Gent que surt de les files de les joventuts, acabats d´estudiar o sense i coça endavant i assolint càrrecs diferents. Els mandats es podran regular, aquesta lacra que toca tot el ventall de partits, serà més complicat.
Giorgio Pellegrino
Aquests dos no són socialistes, sinó uns vividors estafadors que han prostituït el socialisme, etiqueta que fan servir per seguir enganyant la pobra gent inculta que encara se'ls creu.

envia el comentari