No arriben ni a neomedievals

"L'unionisme català, sense oferta ni projecte, ha hagut de malviure políticament acusant l'independentisme de tots els mals, començant per definir com a irreal un projecte al qual ells són totalment incapaços de contraposar-hi res més que una certa nostàlgia identitària i una suposada venjança internacional"

La paradoxa més gran dels prop de set anys que portem des de la sentència contra l'Estatut és que l'única arma que podria fer guanyar l'Estat és, precisament, la que revertiria el que van dir els magistrats del Tribunal Constitucional. En aquell moment, el TC va afirmar que l'Estat és lliure per saltar-se qualsevol pacte bilateral -com un determinat nivell d'inversions a Catalunya, per exemple- i, a més, va atorgar valor zero a la voluntat del poble català expressada a les urnes. Mantenir aquesta arbitrarietat és el que ha engruixit les files de l'independentisme fins convertir-lo el corrent polític dominant, tant al Parlament com a la societat.

 

Aquesta actitud de les elits de Madrid ha fet que l'unionisme català, sense oferta ni projecte, hagi hagut de malviure políticament acusant l'independentisme de tots els mals, començant per definir com a irreal un projecte al qual ells són totalment incapaços de contraposar-hi res més que una certa nostàlgia identitària i una suposada venjança internacional que, per ara, no sembla gens versemblant. Madrid exigeix submissió sense oferir res a canvi, per sota de la protecció "neomedieval" que haurien garantit els senyors dels castells.

 

El govern de Madrid, per tant, aposta al tot o res. Se la juga a una sola carta, que és la rendició incondicional de l'independentisme. Justament l'única estratègia que garanteix la cohesió d'un bloc que, sense Madrid, s'hauria autodestruït per si sol.
Comentaris
Clar
I que sense Catalunya el seu bloc s'acabarà autodestruint. Veurem dolls de solidaritat espanyola dins de la seva (no nostra) "pàtria comun" (constitucional?).
JCM
Quan fotem el camp , aquests van a mata-degolla .
Vlad
de moment qui s'ha autodestruint ha estat CDC
El meu nom és cosa meva
Vlad, ara no estem parlant d'això. Si lo que vas a decir no es más bello que el silencio, no vayas a decir. És a dir, no diguis més tonteries a aquestes hores del matí.
Narcís ( prou invasors .. pirates .. sanguinaris de baixa estofa .. espoliadors .. anihiladors .. i covards/ miserables!) ( prou ‘ violadors de nostre territori ‘ .. de ca nostra .. per ventura, nosaltres violem la seva?)
Allò que ha de fer país veí amagat sota mot geogràfic físic peninsular .. és tornà'ns-e Catalunya, és tornar València i és tornar les Illes ( i la Catalunya Nord i Franja àdhuc nord de Múrcia !), ço és, treure ses urpes de terra d'altri! PD: renoi, com deixaren d'envair Portugal .. per a evitar ens n'anéssim nosaltres .. els molt delinqüents ( i demanant ajut a França!)!
Iván
Yo de momento lo que veo es que los que se autodestruyen sois vosotros, separatistas. No hay más que mirar las tensiones entre la CUP, ERC, y la nueva CDC. Y además, sois incapaces de aprobar un presupuesto. Y eso que no habéis dejado de presumir de vuestra "holgada" mayoría absoluta en el parlamento catalán.
Iván
Y después están los supuestos indepes que nos ayudan, no sé si consciente o inconscientemente, como el plasta fanático de Ramon, que ayuda a crear desconcierto y desunión entre los separatistas con sus comentarios sectarios.
Ramón Cerano
Vlad ara no toca aixó! Ara toca dir que l'únionisme no te idees no te projecte i que la nit mes fosca els hi esta arribant...perquè deu meu? Per que?
Sam
MOLT BEN DIT!!
D'una vella casa
Els líders i amics de l'unionisme espanyol viuen molt bé, (psc,icv,comuns) + (pp,c's), de la subordinació i les desigualtats espanyoles, que voten els "tontos progres" del sud d'Europa.
Al projecte secessionista
S'oposa la realitat quotidiana (no la que explica la premsa). No cal contraposar res. El mateix secessionisme s'estavellarà. I un cop evidentment estavellat no voldrà reconèixer-ho.
Jacob
Els únics països que conserven colònies és a base d'abocar-hi diners. I fins i tot així Nova Caledònia p.exemple votarà la seva independència l'any que ve. Té raó en Cot que és absurd que Castella pretengui mantenir Catalunya (i València, Balears) sense oferir res a canvi. Fotre'ns la meitat dels impostos a canvi de... que renunciem a la nostra llengua ¿¿?? d'impedir vols directes al Prat? Absurd. Estúpid. Se la fotran ben fort, aquests spaniards
Auriga
Em fa gracia aquest q diu q hiha tensions als partits catalans. Als espanyols.no ? PSOE..Podemos..Aquests estan tots d' acord oi ?
JOAN 33
Ivan cap à l'independencia I tu ivas à la pora Buriquet espanyolista

envia el comentari